Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το μεγάλο γλυπτό της εισόδου είναι ένα χέρι το οποίο σχηματίζει τη λέξη «σ' αγαπώ» στη νοηματική και περιτριγυρίζεται από μεγάλα δέντρα, πολύ πράσινο, άνετα τραπέζια και λατινοαμερικάνικη διακόσμηση, μόλις εκατό μέτρα από τη Βασιλίσσης Σοφίας.
0



ΤΟ «ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»
εστιατόριο, καφέ και μπαρ, μέσα στο ομώνυμο πάρκο, θεωρούνταν από πολλούς ένα εμβληματικό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Από όταν άνοιξε τις πόρτες του, το 1992, κατάφερε να φέρει στη ζωή ένα σκοτεινό και απόμακρο πάρκο στο Μέγαρο Μουσικής, που κάποτε φιλοξενούσε μόνο στρατιωτικά κτίρια και φυλακές. Μέχρι και το 2017, που έκλεισε οριστικά, είχε προσφέρει μία έξοδο διαφυγής από την πολύβουη Αθήνα, όχι μόνο σε σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και σε γενιές καθημερινών ανθρώπων, που έχουν πλέον να θυμούνται τις πιο όμορφες, νοσταλγικές αναμνήσεις.

Αυτό έχει σκοπό να κάνει για μία νέα γενιά Αθηναίων και μη το Noah, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικές μέρες, στη θέση που βρισκόταν κάποτε το «Πάρκο Ελευθερίας» και λίγο αργότερα το «My Park», αλλάζοντας ιδιοκτησία και βάζοντας ένα νέο «στοίχημα».

  

Καθετί στο Noah έχει τον δικό του ρόλο, όλα όμως είναι εξίσου σημαντικά: από τα signature cocktails τα οποία έχει επιμεληθεί προσεκτικά ο Βασίλης Νικήτας, μέχρι την πίτσα που ψήνεται στον πέτρινο φούρνο του μαγαζιού και τις επιλογές σε κρέας, ψάρι και vegetarian/vegan πιάτα, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Σκοπός του Noah δεν είναι να αντικαταστήσει τις αναμνήσεις αυτές, αλλά να δώσει μία νέα ζωή σε ένα μέρος του πάρκου που αποτέλεσε το σημείο διασκέδασης του κέντρου για 25 χρόνια. «Δεν είχα στο μυαλό μου πως ήταν ένα εμβληματικό μαγαζί – θέλησα να το δουλέψω σαν να μην ήταν, γιατί αν το έκανα, ίσως να μην το αλλάζαμε τόσο. Θέλαμε να κάνουμε κάτι πολύ "δυνατό" – ένα iconic μαγαζί που θα δημιουργήσει νέα ιστορία», μας λέει ο Βασίλης Στεφανάκης, ένας από τους ιδιοκτήτες του Noah.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το ποτό, το φαγητό, η διακόσμηση, η μουσική – όλα δένουν τόσο πετυχημένα και αρμονικά μεταξύ τους, που η ατμόσφαιρα είναι εξωτική, χαλαρωτική και σίγουρα καλοκαιρινή.


Περπατώντας μέσα από το πάρκο Ελευθερίας και περνώντας μερικά λεπτά για να ανακαλύψεις την εντυπωσιακή είσοδο του Noah, νιώθεις πως πλησιάζεις ένα μέρος πολύ ξεχωριστό. Διακρίνοντας τα πορτοκαλί χρώματα και το μεγάλο συντριβάνι στην είσοδο, ξέρεις πως δεν θα βρεθείς σε ένα ακόμη καφέ-μπαρ. Το μεγάλο γλυπτό της εισόδου είναι ένα χέρι το οποίο σχηματίζει τη λέξη «σ' αγαπώ» στη νοηματική και περιτριγυρίζεται από μεγάλα δέντρα, πολύ πράσινο, άνετα τραπέζια και λατινοαμερικάνικη διακόσμηση, μόλις εκατό μέτρα από τη Βασιλίσσης Σοφίας. Αυτό ήταν άλλωστε και το «στοίχημα» που έβαλε η ομάδα του Noah – να μπορεί να δημιουργεί την αίσθηση πως κάνεις διακοπές και βρίσκεσαι σε κάποιο beach bar.

Αυτό το μαγικό συναίσθημα κατάφερε να δημιουργήσει και μέσω της διακόσμησης ο Άλεξ Πετράκης (που έχει σχεδιάσει και το Upopa Epops) έχοντας απλά την οδηγία να φτιάξει μία αυλή βγαλμένη από τη Λατινική Αμερική. Η συγκεκριμένη ιδέα δεν είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μενού ποτών και φαγητών του Noah, αλλά βασίζεται στην κεντρική ιδέα του να δημιουργηθεί ένα καλοκαιρινό μαγαζί, που θα σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής – και γύρω από αυτή την ιδέα χτίστηκε ολόκληρο.

Καθετί στο Noah έχει τον δικό του ρόλο, όλα όμως είναι εξίσου σημαντικά: από τα signature cocktails τα οποία έχει επιμεληθεί προσεκτικά ο Βασίλης Νικήτας, μέχρι την πίτσα που ψήνεται στον πέτρινο φούρνο του μαγαζιού και τις επιλογές σε κρέας, ψάρι και vegetarian/vegan πιάτα, για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Βασίλης Παπαθεοδώρου. Για όσους δεν προτιμούν το αλκοόλ, οι επιλογές περιλαμβάνουν γευστικές λεμονάδες και νόστιμα smoothies ανάμεσα σε άλλα.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Αυτός είναι και λόγος που το Noah ήδη ξεχωρίζει – δεν είναι ένα μπαρ, ένα εστιατόριο ή ένα καφέ. Δεν έχει ταμπέλα.

Το ποτό, το φαγητό, η διακόσμηση, η μουσική – όλα δένουν τόσο πετυχημένα και αρμονικά μεταξύ τους, που η ατμόσφαιρα είναι εξωτική, χαλαρωτική και σίγουρα καλοκαιρινή. Όλα αυτά έχει αγαπήσει ο κόσμος που γεμίζει το Noah από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και μάλιστα, αποτέλεσε αφορμή έτσι ώστε να γίνονται σχέδια και για δεύτερο μπαρ που θα μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερους.

Στα άμεσα σχέδια βρίσκεται και το project «πικ νικ», όπου όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να φέρνει τα πράγματά του και να κάθεται στο γκαζόν του πάρκου απ' έξω, απολαμβάνοντας τον καλοκαιρινό ήλιο. Πριν από αυτό, θα έχει πάρει το χάρτινο κουτί πίτσας από το Noah (το οποίο έχει και τρίλιζα πάνω στο καπάκι) και το cocktail του, ενώ τα πρωινά του Σαββατοκύριακου θα μπορεί να κάνει μαθήματα γιόγκα, στο πλαίσιο ενός γενικότερου wellness προγράμματος που θα εμπλουτισθεί με τον καιρό. Ένας από τους στόχους των ανθρώπων πίσω από το Noah, είναι να δημιουργηθεί ενός είδους community, το οποίο θα ξεφεύγει από τα όρια του «μπαρ» και θα αποτελεί ένα spot για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης.

Αυτός είναι και λόγος που το Noah ήδη ξεχωρίζει – δεν είναι ένα μπαρ, ένα εστιατόριο ή ένα καφέ. Δεν έχει ταμπέλα. Το άνοιγμά του έχει σκοπό να σηματοδοτεί το ξεκίνημα του καλοκαιριού –ακόμα κι αν έξω δεν είναι ακόμα καλοκαίρι– και το κλείσιμό του να μοιάζει όπως όταν βρίσκεσαι στο λιμάνι του αγαπημένου σου νησιού και ετοιμάζεσαι να μπεις στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής – τη στιγμή εκείνη που σκέφτεσαι «Τελείωσε; Κιόλας;».

Και το επόμενο βράδυ να είσαι ξανά εκεί. Να ξεκινάς τις διακοπές σου από την αρχή, νιώθοντας σαν να είσαι σε ένα εξωτικό beach bar, πολύ μακριά από την πόλη, πολύ κοντά στη φύση, διασκεδάζοντας πραγματικά, χωρίς να σκέφτεσαι τη βαβούρα της πόλης – ακόμα κι αν είσαι μερικά μέτρα μακριά της.

Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Το Noah άνοιξε στο Πάρκο Ελευθερίας και θυμίζει μία αυλή στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter

  

Noah, Ευζώνων, Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής

www.noahlife.gr

210 7233419

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM