ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

H Lufthansa κόβει 22.000 θέσεις εργασίας -Για να αντέξει την κρίση

H Lufthansa κόβει 22.000 θέσεις εργασίας -Για να αντέξει την κρίση Facebook Twitter
EPA
0

Η Lufthansa προστέθηκε στη λίστα των εταιρειών- που ολοένα μεγαλώνει- οι οποίες προχωρούν σε περικοπές θέσεων εργασίας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα περικόψει 22.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, δηλαδή το 16% του προσωπικού της. Παράλληλα, προέβλεψε ότι η ανάκαμψη της ζήτησης θα είναι αργή, ενώ εκτίμησε ότι 100 από τα αεροσκάφη της θα παραμείνουν καθηλωμένα μετά την κρίση.

Οι μισές θέσεις εργασίας που θα περικοπούν θα είναι στη Γερμανία, διευκρίνισε η Lufthansa, που προσδοκά ότι θα υπάρχει συμφωνία με τα συνδικάτα για τα μέτρα έως τις 22 Ιουνίου. Ακόμη, η εταιρεία εξέφρασε την ελπίδα να ελαχιστοποιήσει τις απολύσεις μέσω της ημιαπασχόλησης και συμφωνιών. «Στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για τη διατήρηση όσων περισσότερων θέσεων εργασίας είναι δυνατό στον όμιλο Lufthansa», ανέφερε η εταιρεία.

Η Lufthansa απασχολεί περισσότερους από 135.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι μισοί από αυτούς στη Γερμανία. «Χωρίς μια σημαντική μείωση στις δαπάνες προσωπικού κατά τη διάρκεια της κρίσης, θα χάσουμε την ευκαιρία για μια καλύτερη επανεκκίνηση έπειτα από αυτή και θα ρισκάρουμε ο όμιλος Lufthansa να βγει σημαντικά αποδυναμωμένος από την κρίση», δήλωσε ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας Μίκαελ Νίγκεμαν.

Τον προηγούμενο μήνα η Lufthansa συμφώνησε σε ένα πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ με τη γερμανική κυβέρνηση. Το δημόσιο θα αποκτήσει το 20% του ομίλου, ποσοστό που σκοπεύει να πουλήσει έως τα τέλη του 2023. Όμως, η συμφωνία αυτή δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τους μετόχους και την Κομισιόν.

Σε παρόμοια μέτρα, με περικοπή των θέσεων εργασίας, προχωρούν αρκετές αεροπορικές εταιρείες που πασχίζουν να συνέλθουν από τις καταστροφικές συνέπειες που είχε το lockdown για τα αεροπορικά ταξίδια. Ενδεικτικά, η British Airways συζητά 12.000 απολύσεις, η Ryanair λέγεται ότι θα κόψει 3.000 θέσεις εργασίας- το 15% του εργατικού δυναμικού- η EasyJet έχει δηλώσει ότι θα περικόψει περίπου 4.500 θέσεις εργασίας (30% του εργατικού δυναμικού) και η Virgin Atlantic θα κόψει 3.000 θέσεις εργασίας.

Με πληροφορίες από BBC

 


Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM