Ο Αντετοκούνμπο σε διαδήλωση κατά του ρατσισμού: Θέλουμε δικαιοσύνη, θέλουμε αλλαγή

Ο Αντετοκούνμπο σε διαδήλωση κατά του ρατσισμού: Θέλουμε δικαιοσύνη, θέλουμε αλλαγή Facebook Twitter
0

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με αρκετούς συμπαίκτες του στους Bucks, έδωσε το παρών σε πορεία κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, στο Μιλγουόκι.

Με τον αδελφό του, Θανάση Αντετοκούνμπο και άλλους παίκτες των Bucks στο πλευρό του, ο MVP του NBA έκανε πορεία. Όλοι τους φορούσαν μπλούζες που έγραφαν «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», τις τελευταίες λέξεις του Τζορτζ Φλόιντ που έχουν γίνει σύνθημα στις κινητοποιήσεις που προκάλεσε η δολοφονία του.

«Θέλουμε αλλαγή. Θέλουμε δικαιοσύνη. Για αυτό είμαστε εδώ. Για αυτό θα κάνω πορεία μαζί σας», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους. «Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει και να μην φοβάται να περπατήσει στον δρόμο. Δεν θέλω το παιδί μου να έχει μίσος στην καρδιά. Δεν έχει σημασία το χρώμα. Δεν είμαστε μαύροι, λευκοί, κίτρινοι. Δεν έχει σημασία. Είμαστε όλοι άνθρωποι», τόνισε ο σταρ του ΝΒΑ.

Μαζί με τους συμπαίκτες του, ο «Greek Freak» μοίρασε νερά στον κόσμο που έκανε πορεία, ενώ οι Bucks έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι επικεφαλής πορείας και την Κυριακή, με κεντρικό αίτημα την κοινωνική δικαιοσύνη. Σε αυτή την κινητοποίηση αναμένεται να δώσουν το παρών παίκτες, προπονητές, η διοίκηση και εργαζόμενοι στην ομάδα.

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε τονίσει ότι είναι ώρα για αλλαγή, με ανάρτησή του στα social media. «Αλήθεια δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς νιώθω, αλλά ένα πράγμα που σίγουρα ξέρω είναι πως αρκετά με όλο αυτό. Είναι ώρα για αλλαγή», είχε γράψει.

 
Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΚΡΑΝΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Αθλητισμός / Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Ο Ζελένσκι τίμησε τον αθλητή που αποκλείστηκε λόγω κράνους μνήμης για τον πόλεμο

Ο αθλητής είχε δηλώσει ότι ήθελε να αγωνιστεί φορώντας κράνος μνήμης με εικόνες 24 Ουκρανών αθλητών και παιδιών που σκοτώθηκαν από τη Ρωσία στη διάρκεια της εισβολής
THE LIFO TEAM
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΑΤΑ ΙΛΙΑ ΜΑΛΙΝΙΝ

Αθλητισμός / Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Ο Ίλια Μαλίνιν πήρε χρυσό και το μοιράστηκε με τη γάτα του

Ο Μαλίνιν ήταν μέλος της ομάδας των ΗΠΑ που πήρε την πρώτη θέση στο ομαδικό καλλιτεχνικό πατινάζ, με την εμφάνισή του στο ελεύθερο πρόγραμμα να αποδεικνύεται καθοριστική
THE LIFO TEAM
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Βρετανός σκιέρ που έγραψε στο χιόνι «F*** ICE» δέχεται απειλές θανάτου

Αθλητισμός / Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Βρετανός σκιέρ που έγραψε στο χιόνι «F*** ICE» δέχεται απειλές για τη ζωή του

«Θεωρώ σημαντικό να λέμε αυτό που αισθανόμαστε, να υπερασπιζόμαστε όσα πιστεύουμε και να στεκόμαστε απέναντι στην αδικία», είπε σε νέα ανάρτησή του ο Gus Kenworthy
THE LIFO TEAM