Αντετοκούνμπο για Τζορτζ Φλόιντ: «Αρκετά! Ώρα για αλλαγή!»

Αντετοκούνμπο για Τζορτζ Φλόιντ: «Αρκετά! Ώρα για αλλαγή!» Facebook Twitter
EPA
0

Μήνυμα για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ έστειλε, μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Αλήθεια δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς νιώθω, αλλά ένα πράγμα που σίγουρα ξέρω είναι πως αρκετά με όλο αυτό. Είναι ώρα για αλλαγή» έγραψε ο σταρ των Μπακς στο Twitter. 

 

Σε πορεία στην Τζόρτζια ο Τζέιλεν Μπράουν

Πέρα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο όλο και περισσότεροι αθλητές του ΝΒΑ αντιδρούν. Ο Τζέιλεν Μπράουν, των Μπόστον Σέλτικς, οδήγησε 15 ώρες προκειμένου να βρεθεί σε μια ειρηνική διαδήλωση.

«Οδηγούσα για δεκαπέντε ώρες προκειμένου να είμαι στη Τζόρτζια (πολιτεία), στην κοινότητά μου. Αυτή είναι μια ειρηνική διαδήλωση. Το ότι είμαι διάσημος ή παίζω στο ΝΒΑ δεν με βγάζει από τέτοιου είδους συζητήσεις. Πρώτα και κυριότερα είμαι ένας μαύρος πολίτης και μέλος αυτής της κοινωνίας», ανέφερε ο Μπράουν. 

«Παρουσιάζουμε την ανάγκη για ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που αφορούν τις αδικίες που βλέπουμε. Δεν είναι ΟΚ όλο αυτό. Οι φωνές μας πρέπει να ακουστούν. Είμαι 23 ετών, δεν έχω όλες τις απαντήσεις. Αλλά νιώθω όπως όλοι αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό», συμπλήρωσε.

Στην ίδια διαδήλωση βρέθηκε και ο Μάλκολμ Μπρόγκντον των Ιντιάνα Πέισερς, ο οποίος επεσήμανε «έχω αδελφούς και αδελφές, έχω φίλους που είναι στους δρόμους, που είναι εκεί έξω και δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο που είμαι εγώ, που τους προσπερνούν, που βιώνουν την έννοια της κοινωνικής διάκρισης καθημερινά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ