Ιταλία: Η κυβέρνηση ψάχνει 60.000 εθελοντές- Θα ελέγχουν αν οι πολίτες τηρούν τα μέτρα

Ιταλία: Η κυβέρνηση ψάχνει 60.000 εθελοντές- Θα ελέγχουν αν οι πολίτες τηρούν τα μέτρα Facebook Twitter
ΕPA
0

Η κυβέρνηση της Ιταλίας αναζητά περίπου 60.000 εθελοντές, που θα ελέγχουν αν οι πολίτες εφαρμόζουν τις οδηγίες προφύλαξης από τον κορωνοϊό, καθώς αίρονται τα μέτρα περιορισμού.

Πλέον στην Ιταλία επιτρέπονται οι μετακινήσεις από τη μία περιφέρεια στην άλλη και οι συναντήσεις με φίλους, ενώ τα μπαρ σερβίρουν ποτά, αρκεί να τηρείται η απόσταση των 2 μέτρων. Όμως, το σαββατοκύριακο σε πολλές περιοχές παρατηρήθηκαν πολυπληθείς συγκεντρώσεις ανθρώπων και την ίδια ώρα καθημερινά καταγράφονται εκατοντάδες κρούσματα και νέοι θάνατοι. Την Κυριακή ανακοινώθηκαν 531 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού και 50 θάνατοι, αν και η Λομβαρδία δεν ανακοίνωσε αριθμό θανάτων.

Η ανησυχία για νέα κλιμάκωση των μολύνσεων από κορωνοϊό είναι τέτοια, που η περιφέρεια του Βένετο δημοσίευσε ένα βίντεο- που προκάλεσε αντιδράσεις. Αυτό περιελάμβανε εικόνες πολιτών που συναντιούνται χωρίς να τηρούν αποστάσεις, αλλά και εικόνες ασθενών στην εντατική, σε μια προσπάθεια να πείσει τον κόσμο να σέβεται τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

 

Τώρα, για την εφαρμογή των μέτρων θα επιστρατευθούν 60.000 εθελοντές. «Αυτοί που τροφοδοτούν τη νυχτερινή ζωή προδίδουν τις θυσίες εκατομμυρίων Ιταλών», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακών Υποθέσεων, Φραντσέσκο Μπότσια, μιλώντας στη «La Stampa».

Ο Μπότσια είπε ότι η κυβέρνηση θα στρατολογήσει εθελοντές, που θα ελέγχουν τα πλήθη και θα προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η παράδοση τροφίμων σε ανθρώπους που τα χρειάζονται. Η πρόσκληση για τους εθελοντές απευθύνεται στους δικαιούχους του προγράμματος βασικού εισοδήματος, σύμφωνα με τον υπουργό.

Σε ό,τι αφορά στη χαλάρωση των μέτρων στην Ιταλία, από τη Δευτέρα άνοιξαν ξανά οι πισίνες και τα γυμναστήρια, με εξαίρεση τη Λομβαρδία, όπου θα ανοίξουν στις 31 Μαΐου και την Μπασιλικάτα (3/6). Η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης, αλλά σε πολλά γυμναστήρια θα απαιτείται η χρήση της στα αποδυτήρια. Στις πισίνες, θα ελέγχεται η θερμοκρασία όσων εισέρχονται, ενώ θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. 


Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές του CHP έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω δικαστικών αποφάσεων που απειλούν να διαλύσουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας!» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Διεθνή / Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Ο Τραμπ καλεί τις πολυεθνικές να σεβαστούν τους μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ μετά από μαζική έφοδο σε εργοστάσιο της Hyundai. Μπορεί η πολιτική του να βλάψει τις ξένες επενδύσεις;
LIFO NEWSROOM
YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλική κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης – Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης – Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης

Η ψηφοφορία αφορά το σχέδιο για περιορισμό των δημοσίων δαπανών ύψους 43,8 δισ. ευρώ, που η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαίο για να καθησυχάσει τις αγορές και να περιορίσει το έλλειμμα
LIFO NEWSROOM