CULT ΚΑΒΓΑΣ

Ο κριτικός κινηματογράφου του «Βήματος» Γιάννης Ζουμπουλάκης ειρωνεύτηκε το φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου και τον διευθυντή του Νίκο Τριανταφυλλίδη (ότι είναι γνωστότερος ως γιος του Χάρρυ Κλυνν κι ότι δεν τα κατάφερε ως σκηνοθέτης, αλλά ως διευθυντής φεστιβάλ σκουπιδιών).

Στο Facebook του, ο Τριανταφυλλίδης έγραψε ότι δεν θα κάνει μηνύσεις, προσθέτοντας: «Πιστεύω όμως, σαν old fashioned, στην αυτοδικία!». Κι όσο για το απειλητικό μήνυμα που φέρεται να έλαβε ο Βάσος Γεώργας που υποστήριξε τον Τριανταφυλλίδη, ο δεύτερος σχολιάζει: «Με το συμπάθιο, αλλά θα του κλάσετε μια μάντρα αρχίδια καρεκλοκένταυροι!»

Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΟΡΤΩ ΑΝΟΙΞΕ TWITTER

Ο μυστηριώδης συγγραφέας (ως AugusteCorteau) έγραψε σε ένα απ' τα πρώτα tweet του: «Ωραία. Εδώ μετράμε τα γράμματα. Τι θ' απογίνω που 'μαι πιο φλύαρος κι από κοκαϊνομανή κουρέα;».

Η ΛΑΤΟΓΙΑ ΤΖΑΚΣΟΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ

Μερικές φορές, στο Facebook ή στο Twitter οι διάσημοι πίνουν λίγο παραπάνω (όπως συχνά ο William Orbit) ή παίρνουν κι εγώ δεν ξέρω τι (όπως ο Kanye West) και τους πιάνει μια παραληρηματική λογοδιάρροια, αρκετά ντροπιαστική για όσους τους διαβάζουν.

Δεν νομίζω ότι η Λατόγια χρειαζόταν ουσίες για να συγκινηθεί με την ανάμνηση του νεκρού αδερφού της Μάικλ. Βέβαια, λένε πως όσο ζούσε τον κάρφωνε με κάθε ευκαιρία και εκμεταλλευόταν τη φήμη του για την καριέρα της, πράγμα που είχε διαταράξει τις σχέσεις τους (και ότι τώρα που αυτός δεν ζει για να τη διαψεύσει η Λατόγια τον αρμέγει για να διαφημίσει τον εαυτό της). Να μερικά πράγματα που μοιράστηκε μαζί μας την Κυριακή:

«Καθώς κάθομαι και βλέπω φωτογραφίες μου με τον Μάικλ, απλώς κλαίω κι ευχαριστώ τον Θεό για τα πενήντα χρόνια με τον πιο ΤΕΛΕΙΟ άνθρωπο / Βλέπαμε πάντα ταινίες με τον Φρεντ Αστέρ και την Τζίντζερ Ρότζερς και χαμογελούσε τότε, ήταν ευτυχισμένος. / Όταν στενοχωριέμαι βάζω αυτές τις ταινίες (και των Three Stooges) και γίνομαι ξανά ευτυχισμένη. / Τις έβλεπε πάντα μαζί μου αυτές τις ταινίες όταν ήμουν άρρωστη ή όταν ήμουν πεσμένη... Σας αγαπάω όλους! Μέχρι αύριο... Καληνύχτα!

ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΣΑΪΤ

Μου ήρθε με e-mail: «Πρόκειται για το εξαιρετικό σάιτ του Νίκου Βουλαρόπουλου, ηγέτη του κινήματος της αναπηρίας. Είκοσι τεσσάρων ετών έμεινε από ατύχημα τετραπληγικός κι έκτοτε είναι στην πρώτη γραμμή με το σάιτ αλλά και την Έκθεση Αυτονομίας που κάνει στην Αθήνα κάθε χρόνο. Επίσης, στέλνει δωρεάν το περιοδικό "Αναπηρία Τώρα" σε σχολεία, ιατρεία, νοσοκομεία».

Είναι σημαντικό να μπορούν να βρουν το σάιτ από την πρώτη ημέρα αυτοί που αποκτούν κάποια σοβαρή αναπηρία και οι δικοί τους, μια και πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο οδηγό και εργαλείο επιβίωσης: http://www.disabled.gr.

RETWEETS

Κάποιος πρέπει να εξηγήσει την ιστορία με τον βοσκό, τον λύκο και τα πρόβατα σε όλους αυτούς που κάνουν κατάχρηση του επιθέτου «χουντικός». (Nkfotakis) /// Αν μετά από κάθε εξέγερση φεύγει και ένας άραβας δικτάτορας μαζί με το θησαυροφυλάκιο, τότε κλάψτε τη Μέση Ανατολή/Β. Αφρική! (fotisk) /// Η καημένη η Έιμι Γουάινχαουζ, αν πάθει overdose στην Αθήνα, τη βλέπω στον ΟΚΑΝΑ (lenfou) /// Γενικά, γνωρίζω πολλούς αντιεξουσιαστές, που αν είχαν εξουσία, θα ήταν αφόρητοι. Ευτυχώς για την ανθρωπότητα, είναι αντιεξουσιαστές. (Urfurslaag) /// Τα ρεπορτάζ για τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου με αηδιάζουν. Έχουν όλοι αυτό το μάγκικο ύφος, πολύ καγκουριά (bunnysuicides) /// Άλλο μας φταίει, αλλού ξεσπάμε. Κυρία σε μετανάστη που έτυχε να στέκεται μπροστά της στο λεωφορείο: «Φτάνει πια, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»! (YridoMot) /// Ο μύθος λέει ότι υπάρχει κάπου στον κόσμο μια ταφόπλακα που γράφει πάνω της «πέθανε επειδή δεν προώθησε 15 φορές ένα Chain Mail». (Alekzunder) /// Μόλις είδα την πιο τέλεια χρήση του @ σύμβολο για αγέννητο μωράκι - ευχές από S+P+@! (fountosto)