ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.11.2016 | 01:00

Η μεγαλύτερη αγάπη

Έχω περάσει τα 30, οι γονείς μου είναι ήδη μεγάλοι σε ηλικία.Τρέμω στην ιδέα ότι θα τους χάσω, υπάρχουν βράδια που δεν μπορώ να κοιμηθώ έχοντας αυτόν το φόβο.Φοβάμαι που πέρασαν τα χρόνια και δεν ξόδεψα όσο χρόνο θα έπρεπε και ήθελα μαζί τους επειδή κοιτούσα τα δικά μου ηλίθια "προβλήματα" όπως όλα τα παιδιά στα 20-25.Ίσως να μην είναι ευχαριστημένοι από εμένα όσων αφορά κάποιες πτυχές της ζωής μου όμως μακάρι να ήξεραν πόσο τους αγαπώ.Πολλές φορές εύχομαι να φύγω εγώ πριν από αυτούς. Δεν ξέρω πως θα το αντέξω αν πάθουν κάτι.
5
 
 
 
 
σχόλια
Ο εξομολόγουμενος/μενη εκφράζει το φόβο της απώλειας των γονιών του που το βλέπω πλήρες φυσιολογικό συναίσθημα. Το ίδιο αισθάνομαι και γω. Τι σημαίνει; Πρέπει να πάμε όλοι μαζί στο ψυχολόγο; Όλοι μας έχουμε το φόβο του θανάτου. Η μαμά μου έχασε το μπαμπά της 40 ετών ενώ είχε κάνει οικογένεια και είχε κλειστεί στον εαυτό της για χρόνια. Απλά αγαπητέ/αγαπητή η υπερβολή που διακρίνω είναι ότι σου έχει γίνει εμμονή αυτή η σκέψη και σε φθείρει γενικώς. Δυστυχώς είναι κάτι αναπόφευκτο να συμβεί αλλά με προβληματίζει που εύχεσαι να φύγεις πρώτος/πρώτη από αυτούς για να μη βιώσεις το δικό τους θάνατο. Η δική σου άρνηση για ζωή οδεύει ή είναι πλέον η κατάθλιψη. Προσπάθησε να αποβάλλεις αυτές τις σκέψεις και να απασχολείς το μυαλό σου με πράματα που σε ευχαριστούν. Αν αυτό το συναίσθημα γιγαντώνεται τότε να πάρεις τη γνώμη ενός ειδικού που πάνω κάτω τα ίδια θα σου πει.
Αγαπητή Rosestar, η ερωτώμενη δεν εξέφρασε απλά έτσι όπως το λες μία φοβία για την απώλεια των γονιών της, εξέφρασε και όλα τα υπόλοιπα μαζί που αναφέρεις. Το να αποδεχτείς το τετελεσμένο της ζωής είναι από τα πιο σημαντικά ζητήματα της ενηλικίωσης γιατί ότι φοβάσαι θα γίνει και μετά θα πρέπει να το διαχειριστείς. Φαντάζομαι ότι το ότι κλείστηκε η μητέρα σου στον εαυτό της ήταν επώδυνο και για αυτή αλλά και για τους υπόλοιπους στην οικογένεια. Έχω φίλη που έχασε τους γονείς της μετά τα 30 της και έπεσε σε τέτοια κατάθλιψη που καταστράφηκε ο γάμος της (δεν έχουν όλοι οι σύντροφοι τις ίδιες αντοχές στο πως να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις). Το αναγνωρίζει τώρα ότι η προσκόλησή της ήταν υπερβολική αλλά και αυτοί οι γονείς της την είχαν πολύ προστατευμένη. Εάν θέλουμε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά που μας φέρνει η ζωή, να επιβιώσουμε, πρέπει να είμαστε δυνατοί στις απώλειες, γιατί δεν γίνεται να τις αποφύγουμε. Και τα λέω εγώ που μιλάω στη μητέρα μου κάθε μέρα και είναι η καλύτερή μου φίλη και κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να είναι ευτυχισμένη και υγιής για όσα περισσότερα χρόνια γίνεται. Αλλά δεν νιώθω το "παιδί" πια στη σχέση, είμαι αυτόνομη και ανεξάρτητη και όσο περνάνε τα χρόνια είμαι αυτή που προστατεύει και φροντίζει και όχι αυτή.
Συμφωνώ με την Aphelia! Δείχνεις έντονη προσκόλληση στους γονείς σου παρά την μεγάλη ηλικία σου... Τι πιο φυσιολογικό για έναν ενήλικο άνθρωπο να ασχολείται με τα προβλήματά του τη ζωή του και τους ανθρώπους που επιλέγει να βάλει στην ζωή του! Δεν θα έπρεπε να νιώθεις ενοχές γι'αυτό. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρων για τους γονείς μας αλλά όχι σε σημείο που να μην μπορούμε να ζήσουμε την ζωή μας, άλλωστε γι'αυτό σε μεγάλωσαν (αναφέρομαι σε μια υγιή ανατροφή) για να είσαι πλήρης και ευτυχής και φυσικά να μην κάνεις επιλογές με κριτήριο την αποδοχή τους!
Στα 30 σου έπρεπε να το έχεις ξεπεράσει αυτό το στάδιο. Έρχεται κάποια στιγμή που το συνειδητοποιείς ότι οι γονείς σου δεν θα είναι εκεί για πάντα και ήρθε η ώρα σου ως ενήλικος άνθρωπος να πορευτείς μόνος σου και αν σου λείπει το αίσθημα της οικογένειας θα πρέπει να δημιουργήσεις δική σου οικογένεια. Αν δεν μπορείς να το επιλύσεις αυτό το συναίσθημα θα πρέπει να πας σε ψυχολόγο για να ψάξεις με βοήθεια πια τι σε κρατάει σε παιδική κατάσταση προσκόλησης στους γονείς σου. Φοβίες είναι αλλά ποιες συγκεκριμένες ισχύουν για τη δική σου κατάσταση θα πρέπει να το ανακαλύψεις για να μπορέσεις να τις ξεπεράσεις.