ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.4.2022 | 11:59

Αναζητώ συμβουλή

Γεια... Θα ήθελα πάρα πολύ να με συμβουλέψει κάποιος γιατί υποθέτω λίγο πολύ όλοι μας έχουμε περάσει απ'αυτό το στάδιο. Δίνω πανελλήνιες σε ενάμιση μήνα και ακόμα δεν ξέρω τι να κάνω με τη ζωή μου. Νιώθω από τις επιλογές που έχω διαθέσιμες στο πεδίο που είμαι, πως τίποτα δεν μου φαίνεται ενδιαφέρον και ένα που μου φαίνεται κάπως ενδιαφέρον σαν επάγγελμα έχει κορεστεί πάρα πολύ. Επίσης δεν ξέρω αν φταίει η έλλειψη κινήτρου αλλά το τελευταίο διάστημα έχω αφεθεί κάπως με το διάβασμα και το κάνω εντελώς σαν αγγαρεία. Και μετά αγχώνομαι γιατί αν δεν περάσω κάπου μάλλον δεν θα έχω άλλη ευκαιρία και δεν ξέρω τι να κάνω μετά. Πραγματικά θέλω να δοκιμάσω χίλια πράγματα, όμως ενθουσιάζομαι με κάτι και το αφήνω στη μέση έχοντας άλλον στόχο στη πορεία. Ζηλεύω λίγο αυτούς που έχουν ήδη βρει τι θέλουν να κάνουν και νιώθουν τόσο ζήλο και πάθος κάνοντας το. Είμαι σε αδιέξοδο. Δεν θέλω να επιβαρρύνω τους γονείς μου οικονομικά και ενώ πιστεύουν σε εμένα νιώθω ότι θα τους απογοητεύσω. Διότι δεν ξέρω τι πάω να κάνω στις πανελληνίες αν δεν ξέρω τι θέλω. Ήδη μέσα στη χρονιά αλλάξα 2 φορες γνώμη για το τι επάγγελμα θέλω να κάνω έχοντας αυτά διαθέσιμα στο πεδίο μου. Επίσης θα με ενδιέφερε αν κάποιος έχει συμβουλή για το πως να αποκτήσω κίνητρο. Νιώθω μέρα με τη μέρα ότι η ενέργεια μου πέφτει όλο και περισσότερο. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου
3
 
 
 
 
σχόλια

να σου πβ οτι υπαρχουν παρα πολλοι στη ιδια κατασταση με εσενα. επισης δεν μας ειπες σε πιο πεδιο εισαι νμζ, τελος παντων εγω θα σου ελεγα να μην το σκεφτεσαι πολυ. να κατσεις να γραωεις το καλυτερο που μπορεις κκαι οταν τελειωσεις με τις πανελληνιεσ ναα πας σε ενα συμβουλο επαγγελματικου πρσανατολισμου. εγω θα σου προτεινα να σκεφτεις αστυνομια, λιμενικο , στρατο και τετοια γιατι υπαρχρι μελλον και εγω αυτα θελω. επισης ακομα και αν δεν βρεις τι σου αρεσει μετ ατις πανελλινιεσ δεν ειρθε το τελος του κοσμου. πολλοι ανθρωποι νμζουν οτι αν δεν τα πας καλα στις εξετασεις η κατι τετοιο την εβαψες αλλα αυτο πιστευω ειναι λαλθος. οι πανελληνιες δεν παιζουν τοσο μεγαλο ρολο στην επαγγελματικη μας ζωη οσο νομιζουμς. θλεω να πω οτι μπορεις να αλλαξεις σταδιοδρμομια οποτε θες ακομα και αν εχες φτασει τα 40

Καταρχήν πρέπει να ξέρεις ότι μάλλον η πλειοψηφία των παιδιών είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση. Πολύ λίγα είναι αυτά που ξέρουν ή νομίζουν ότι ξέρουν ακριβώς τι θέλουν να κάνουν και στην πραγματικότητα μερικά από αυτά απογοητεύονται από την επιλογή τους. Το να αλλάζεις επιλογές ειδικά τώρα που είσαι προς το τέλος είναι αναμενόμενο και οφείλετε ακριβώς στο ότι δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά λόγω του άγχους (που έχουν όλοι). Άρα το πρώτο βήμα είναι να μην νοιώθεις ενοχές.

Δεύτερον, θεωρώ ότι στις μέρες μας δεν υπάρχει καμία σχολή η οποία σώνει και καλά θα σου εξασφαλίσει εργασία άρα σταμάτα να σκέφτεσαι και αυτό.

Σκέψου λοιπόν τι νομίζεις ότι είναι αυτό που θα σου άρεσε πιο πολύ. Μπες μέσα στις αντίστοιχες σχολές και δες τα μαθήματα να πάρεις μία ιδέα, μπορεί κάτι να σου κάνει κλικ και να στραφείς προς τα εκεί. Αν πάλι δεν θες να επιβαρύνεις τους γονείς σου επέλεξε σχολές που θα σου επιτρέψουν να μένεις στο σπίτι σου και όχι σε άλλες πόλεις. Βέβαια επειδή και εκτός ενδέχεται να υπάρχουν λύσεις συζήτησε το με τους γονείς σου.

Εκτός από τις ανώτατες σχολές υπάρχουν και άλλες δημόσιες σχολές που ενδέχεται να σε ενδιαφέρουν αναζήτησε Δημόσια ΙΕΚ έχουν ειδικότητες από τις συνήθεις έως και Συνοδός Βουνού (!). Αν φυσικά ο στόχος σου είναι ανώτατη σχολή στρέψου στο τι δυνατότητες υπάρχουν πχ εγώ που δεν ήθελα «καθηγητική» σχολή δεν ήξερα ότι από τέτοια σχολή θα μπορούσα να γίνω πχ. Μετεωρολόγος ή Σεισμολόγος, ή από μία σχολή θεωρητική θα μπορούσα να ασχοληθώ με την Ιστορία της Τέχνης ή τη Λαογραφία κλπ.

Βασικά πιστεύω ότι στις μέρες που όπως είπα καμία σχολή δεν έχει σίγουρη διέξοδος είναι προτιμότερο να επιλέξεις κάτι που θα σου αρέσει γιατί έτσι θα μπορέσεις να είσαι πιο χαρούμενος/η κάνοντας κάτι που θες και όχι κάτι που νομίζεις ότι πρέπει. Ακόμα και αν διαπιστώσεις ότι τελικά δεν είναι αυτό που θες βρες εναλλακτικές στην πορεία.

Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι τι θα κάνεις μετά δηλαδή πως θα διαχειριστείς την φοίτηση σου, πως θα εκμεταλλευτείς όλες τις ευκαιρίες που θα βρεις μπροστά σου ή τα ερεθίσματα που θα λάβεις. Σταμάτα λοιπόν να αγχώνεσαι και δες ότι έχεις μπροστά πολύ δρόμο και το μόνο που χρειάζεται είναι υγεία και ανοιχτό μυαλό.

Ωραία απάντηση! Το πιο σημαντικό είναι όντως το πως θα διαχειριστείς τη φοίτηση σου η οποία θα είναι γεμάτη απροσδόκητα πράγματα και εκπλήξεις! Σκέψου τη ζωή σου σαν ελεύθερος φοιτητής και έχε ανοιχτούς ορίζοντες. Πολύς κόσμος ξεκίνησε να κάνει κάτι και μετέπειτα στα 21, 23 ή ακόμα και στα 30 ξεκίνησε να κάνει αυτό που τους έκανε πραγματικά διάσημους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ