Στην Τεχεράνη του ΕΣΡ

Στην Τεχεράνη του ΕΣΡ Facebook Twitter
0

ΕΣΡ το αναγνωσμα συνεχεια ... Με υπέρογκα πρόστιμα απειλεί, μάθαμε, την εκπομπή «Φώτης+Μαρία live» (Star) επειδή «τόλμησε» να φιλοξενήσει τον transgender πορνοστάρ Buck Angel και την Μπέττυ. Φαντάσου ότι η Μπέττυ αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στην αυξανόμενη ανοχή της ελληνικής κοινωνίας στα τρανσέξουαλ άτομα!

Μόλις πρόσφατα το ΕΣΡ χρέωσε 30.000 ευρώ στο Mega γιατί μετέδωσε το Straight Story σε «ώρα απαγορευμένη για περιεχόμενο ταινιών τέτοιου είδους» (9 μ.μ., ώρα που μόνο σκυλοκαβγάδες τύπου Τζούλια vs. Σάσα σε τηλεπαράθυρα επιτρέπονται), ενώ «μπορεί να επιφέρει σοβαρή βλάβη στην πνευματική και ηθική ανάπτυξη των ανηλίκων» (κάτι που αξιωματικά, άλλωστε, ανήκει στα δελτία των 8:00).

Πληθαίνουν διαρκώς οι φωνές που ζητούν να καταργηθεί ή να αναμορφωθεί ριζικά αυτός ο αυταρχικός, μεροληπτικός και πολλαπλώς απαξιωμένος πλέον θεσμός με τη νοοτροπία χουντικού γυμνασιάρχη, που πέρσι μόνο στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο 3.126.000 ευρώ. Μήπως θα πρέπει επιπλέον (αντιγράφω e-Lawyer) να υποχρεωθεί να λογοδοτήσει για όλα αυτά το ΕΣΡ στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας;

Ιδέες για την κρίση (ΠΑΣΟΚ, ενταύθα): α) Επενδύστε στο «ροζ χρήμα»! Στήστε «γκέι χωριά» παντού, πριμοδοτείστε τις gay friendly επιχειρήσεις, φέρτε την Europride μόνιμα στην Αθήνα, β) τονώστε εθνική οικονομία και τουρισμό κάνοντας υποχρεωτικό τον γκέι γάμο, ο οποίος θα συμβάλει κιόλας στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού τώρα που χρεοκοπεί (και οικονομικά, πλέον!) ο άλλος, ο στρέιτ, γ) βάλτε υπουργό Πολιτισμού τον Πάνο Κούτρα, Παιδείας τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, Εξωτερικών τον Ηλία Ψινάκη, Εθνικής Άμυνας (αυτοδικαίως) την Πάολα, δ)στείλτε τη Μίνα Ορφανού πρέσβειρα Καλής Θέλησης σε Ε.Ε.-ΔΝΤ, δ) ανακηρύξτε Μύκονο και Λέσβο αυτόνομες πολιτείες υπό διεθνή συνδιοίκηση, ε) κάντε έκκληση σε escort και εκδιδόμενες τρανς να καταθέτουν μια στις τρεις βίζιτες στον Λογαριασμό Απόσβεσης Δημοσίου Χρέους.

QUEER WEEK

30/4 Αρκούδες δεν υπάρχουν μόνο στην Πίνδο... BearsNight in Athens με DJ Plastik Fake from Extra Large Milano & DJs Christo, Onebigdj,Vassilis. Fou club, Κελεού 8 Γκάζι. An uni-bears.net event1/5 «Έλα πιάσε μου τον Μάη!».Η Alexander sauna καλωσορίζει τον πιο σκανταλιάρη μήνα. Στην υποδοχή το «κορίτσι του Μάη» αυτοπροσώπως (call me Μανώ), ο θαυμάσιος μίμος Σταύρος Καλλιγέρης, ο oriental dance master Jimmydance και τα σούπερ σέξι Euroboyz (4-8 μ.μ.). Επίσημη «πρώτη» των Euroboyz Lovers - Private Masseur που θα παραδίδουν, λέει, ιδιαίτερα όλο το τριήμερο 30/4-2/5 (wow!), Μ. Αλεξάνδρου 134, Γκάζι 1/5 Να δω από πού θα το κρατήσεις... «Πιάσε το Μαγιόξυλο» party στο Moe club με DJ star Joanna, drag shows by Clitos & Teo, σπαρταριστά happenings, Κελεού 1-5, Γκάζι 2/5 Ποιος φοβάται τις πιλάτες και την Ολίβια Νιούτον-Τζον; «Let's get physical party» στο My Bar, Κακουργοδικείου 6 Ψυρρή Gay Radio Hellas, ένα νέο LGBT ιντερνετικό ραδιόφωνο (gayradio.listen2myradio.com) Queer book: Δεκάξι του Αύγουστου Κορτώ (Καστανιώτης), Ήλιος με δόντια του Γιάννη Μακριδάκη (Εστία). Δύο φρέσκα, μοντέρνα, δυνατά αναγνώσματα που ήδη συζητιούνται.

            Lgbtqi+
            0

            ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

            Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

            Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

            Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
            THE LIFO TEAM
            Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

            Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

            Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
            THE LIFO TEAM
            Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

            Πολιτισμός / “She’s the He”: Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

            Το She’s the He μετατρέπει το ηθικό πανικό για τις τρανς τουαλέτες σε κωμωδία για τη φιλία, το coming out και τη χαρά της τρανς ορατότητας, έπειτα από μια δύσκολη διαδρομή προς τις αίθουσες σε μια ολοένα πιο εχθρική πολιτική συγκυρία στις ΗΠΑ.
            THE LIFO TEAM
            Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

            Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

            Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
            THE LIFO TEAM
            Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

            Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

            Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
            THE LIFO TEAM
            Στις ΗΠΑ εξετάζουν ειδική σήμανση για τρανς θέματα στην παιδική τηλεόραση

            Ειδήσεις / Στις ΗΠΑ εξετάζουν ειδική σήμανση για τρανς θέματα στην παιδική τηλεόραση

            Η FCC άνοιξε δημόσια διαδικασία για το αν οι τηλεοπτικές σημάνσεις πρέπει να ενημερώνουν ειδικά τους γονείς όταν παιδικά προγράμματα περιλαμβάνουν θέματα ταυτότητας φύλου. LGBTQ+ οργανώσεις προειδοποιούν ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να μετατρέψει την queer εκπροσώπηση σε περιεχόμενο υπό επιτήρηση.
            THE LIFO TEAM
            Από app της επιθυμίας σε app της ισχύος: το Grindr μπαίνει στον κόσμο του Τραμπ

            Τech & Science / Από app της επιθυμίας σε app της ισχύος: το Grindr μπαίνει στον κόσμο του Τραμπ

            Το Grindr δεν είναι πια μόνο μια εφαρμογή γνωριμιών: επενδύει σε λόμπινγκ, αποκτά δικό του μηχανισμό επιρροής στην Ουάσινγκτον και πλησιάζει όλο και περισσότερο έναν πολιτικό κόσμο που έχει ήδη επιστρέψει εχθρικός απέναντι στα LGBTQ+ δικαιώματα.
            THE LIFO TEAM
            Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ άνοιξε ξανά το μέτωπο για τα τρανς δικαιώματα στη Βρετανία

            Ειδήσεις / Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ άνοιξε ξανά το μέτωπο για τα τρανς δικαιώματα στη Βρετανία

            Εναν χρόνο μετά την απόφαση του βρετανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον ορισμό της "γυναίκας" στο Equality Act, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επανήλθε στη δημόσια σύγκρουση γύρω από το φύλο για ακόμη μια φορά.
            THE LIFO TEAM
            Η Μέριλ Στριπ λέει ότι χωρίς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα "δεν θα είχαμε τίποτα"

            Πολιτισμός / Η Μέριλ Στριπ λέει ότι χωρίς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα "δεν θα είχαμε τίποτα"

            Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2, η Μέριλ Στριπ είπε ανοιχτά αυτό που το queer κοινό ήξερε εδώ και χρόνια: ότι η Μιράντα Πρίστλι και ο κόσμος της ταινίας δεν θα είχαν την ίδια ζωή χωρίς αυτό.
            THE LIFO TEAM
            Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

            Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

            Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
            THE LIFO TEAM
            «Queer καλλιστεία το 1929 μόνο η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να κάνει»

            Βιβλίο / «Queer καλλιστεία το 1929 μόνο η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να κάνει»

            Στο βιβλίο του «Καλλιστεία» ο Μανώλης Μελισσάρης περιγράφει πώς μια παρέα queer ανδρών έκανε στη συμπρωτεύουσα το 1929 τον δικό της διαγωνισμό ομορφιάς, παράλληλα με τον πρώτο «επίσημο», αναβιώνοντας ταυτόχρονα μια ολόκληρη εποχή.
            ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
            Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του As You Like It στο Λονδίνο

            Πολιτισμός / Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του Σαίξπηρ στο Λονδίνο

            Το As You Like It θα παρουσιαστεί στο The Space Theatre από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου 2026, ενώ η ομάδα ετοιμάζει και το Twelfth Night στη Βαρκελώνη την 1η Αυγούστου, στην πρώτη της εμφάνιση εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
            THE LIFO TEAM
            Ο διαχρονικά επίκαιρος «γιoς της απώλειας»

            Βιβλίο / Νίκος Βέλμος: Ο διαχρονικά επίκαιρος «γιoς της απωλείας»

            Εκατό χρόνια κλείνουν φέτος από την κυκλοφορία του περιοδικού «Φραγκέλιο» που ίδρυσε ο λογοτέχνης, ηθοποιός, ζωγράφος, εκδότης, γκαλερίστας και κοινωνικός επαναστάτης Νίκος Βέλμος, μια παραγνωρισμένη πλην όμως πολυσχιδής, μποέμικη και άκρως επιδραστική προσωπικότητα.
            ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
            Το Homme FC ξαναγράφει τι μπορεί να είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα στο queer Λονδίνο

            Διεθνή / Ενα transmasc football club στο Λονδίνο φτιάχνει κάτι πολύ μεγαλύτερο από ομάδα

            Ξεκινώντας ως ένα χαλαρό transmasc πεντάρι στο ανατολικό Λονδίνο, το Homme FC εξελίχθηκε γρήγορα σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από ποδοσφαιρική ομάδα. Σήμερα λειτουργεί ως κοινότητα, καλλιτεχνικό project και χώρος φροντίδας, προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο συλλογικής ζωής μέσα στο queer αθλητικό τοπίο της πόλης.
            ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ