Ο «Αμερικανός Κόμης» του Μαρκ Τουέιν από τις εκδόσεις Πατάκη είναι ένα σπαρταριστό μυθιστόρημα όπου ο σπουδαίος συγγραφέας βλέπει εικόνες από το μέλλον, τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, ακόμα και την κλιματική αλλαγή.
Πρέπει να ακούσεις μια «πικρή» αλήθεια: έτσι κι αλλιώς θα ζήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους. Αν όχι με όλους, πάντως με τους περισσότερους. Οι επιστροφές που σου υπόσχονται δεν θα γίνουν, γιατί δεν μπορούν να γίνουν.
Η LiFO ήταν το μοναδικό ελληνικό μέσο που βρέθηκε στην Ινδία για να παρακολουθήσει από κοντά τις σαρωτικές εμφανίσεις των τριών Ελλήνων και των δεκάδων διεθνών breakers που συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή της χορευτικής χιπ-χοπ κουλτούρας.
Τα εμβόλια δεν είναι μόνο για τα παιδιά, είναι για μικρούς και μεγάλους. Συνολικά υπάρχουν εμβόλια που προστατεύουν από τουλάχιστον 34 λοιμώδη νοσήματα.
Στους καρκίνους η ίαση δεν είναι πια «όνειρο». Η έγκαιρη διάγνωση σε συνδυασμό με τις νέες θεραπείες εξαφανίζουν όγκους και χαρίζουν πολλά ποιοτικά χρόνια ζωής, ακόμα και σε ασθενείς με μεταστατική νόσο. Αυτό κι αν είναι επίτευγμα που σε κάνει να χαμογελάς, να λες #vazoume_telos και να ντύνεσαι στα λευκά, ζητώντας να #foramelefko!
Το κύμα της εποχικής γρίπης καθυστέρησε να φτάσει λόγω του παρατεταμένου καλοκαιριού, αλλά μην ξεγελιέστε από τις ήπιες θερμοκρασίες και τις ημέρες ηλιοφάνειας.
Τα ελληνόπουλα είναι πρωταθλητές Ευρώπης στην παχυσαρκία και στις ώρες τηλεθέασης, με συνέπεια να βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα για να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 μεγαλώνοντας.
Οι ψυχίατροι Ν. Γκούβας και Ν. Νικολάου δημιούργησαν μια εύχρηστη, απλή και ασφαλή διαδικτυακή πλατφόρμα που φέρνει πιο κοντά τον πολίτη στην ψυχική υγεία
Η χώρα μας κατέχει την 4η θέση στον κόσμο στην εμφάνιση νέων περιστατικών καρκίνου του πνεύμονα ανά 100.000 κατοίκους, μετά την Ουγγαρία, τη Σερβία και την Τουρκία.
Θεωρείς πως η ηπατίτιδα C είναι νόσος μιας μειονότητας και δεν αφορά ανθρώπους σαν κι εσένα; Ξανασκέψου το, γιατί οι ασθενείς στην Ελλάδα αγγίζουν τους 100.000 και πάνω από τα 2/3 δεν υποψιάζονται καν ότι νοσούν.
Η ανοσοθεραπεία βοηθά να αυξηθούν σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης, με διατήρηση της ποιότητας ζωής για ασθενείς με διάφορους τύπους όγκων, και σε ορισμένες περιπτώσεις καταργεί την ανάγκη για χημειοθεραπεία.
Το Πολυτεχνείο έχει κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί ως φετίχ, μαυσωλείο, έθιμο, εργαλείο, άλλοθι, μοχλός ανέλιξης. Είναι αδύνατον, όμως, να ακυρωθεί, γιατί, πάνω απ’ όλα, είναι σύμβολο υπέρβασης τέτοιων ευτελών «χρήσεών» του.
Η δημοσιογράφος και δημιουργός του wellness blog ladypapaya.com, Νίκη Χάγια, μας λέει ποια είναι εκείνα τα αντικείμενα ή καταναλωτικά προϊόντα χωρίς τα οποία δεν μπορεί να ζήσει.