The Face: Alexi Delano

The Face: Alexi Delano Facebook Twitter
0
Δεκαεπτά χρόνων δούλευες σε after club, όπου έπαιζες 9-10 ώρες, και μετά πήγαινες κατευθείαν στο σχολείο. Πώς τα κατάφερνες;

Ναι, όντως. Ήταν το πρώτο σοβαρό «άφτερ» στη Στοκχόλμη και ο αδερφός μου δούλευε ως μπάρμαν εκεί. Κάθε πρωί, όταν έκλεινε το κλαμπ, με πήγαινε με το αυτοκίνητο στο σχολείο. Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν πολύ ξύπνιος τις πρώτες ώρες, αλλά ήμουν εκεί!

Μπορείς να είσαι ταυτόχρονα πασίγνωστος DJ-παραγωγός και σεβαστός στην underground κοινότητα;

Νομίζω ότι γίνεται, αλλά είναι περίεργο μονοπάτι. Μία μέρα μπορεί να είσαι μέλος της underground κοινότητας και την άλλη να δημιουργήσεις ένα τραγούδι που αρέσει σε όλους και να γίνεις ξαφνικά «εμπορικός».

Ποιο είναι το ωραιότερο μέρος όπου έχεις παίξει μουσική;

Ήταν για το πρώτο 55DLS πρωτάθλημα snowboard το 1994. Το DJ booth ήταν κυριολεκτικά στην κορυφή ενός βουνού και είχε θέα μια καταπληκτική κορυφογραμμή και, όπως έπαιζα, παρακολουθούσα τον  Ήλιο να κινείται κατά μήκος του ορίζονται και να μη δύει ποτέ. Ακόμα ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι εκείνη την ημέρα.

Σε τι δουλεύεις τώρα;

Δουλεύω αρκετά πρότζεκτ. Βγαίνουν δουλειές μου από τα labels Visionquest, Spectral Music, Alphahouse, Tic tac toe και από το δικό μου AD Limited. Προσφάτως μετακόμισα από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, όπου ξεκίνησα να φτιάχνω μουσική για έναν ανερχόμενο σχεδιαστή ανδρικών ρούχων και φίλο, τον Lee Roach.

Τι να περιμένουμε από σένα;

Θα παίξω πολλές από τις νέες μου παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων και κομματιών από το νέο μου πρότζεκτ The Art of Collab, που θα κυκλοφορήσει από το H-productions label. Αθήνα, έρχομαι!

=====

ένTECHNO, 19/9, 23:00,

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Κτίριο 56, Πειραιώς 254, Ταύρος

 

 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM