Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο

Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter
0

Η ιδέα της δημιουργίας ενός βίντεο με τους φετινούς απόφοιτους της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έπεσε στο τραπέζι από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη όταν χρειάστηκε να σκεφτεί να αναθέσει ένα πρότζεκτ στα πλαίσια της εξεταστικής του μαθήματος της υποκριτικής του σινεμά που έκανε στο Εθνικού. "Σκέφτηκα να καλέσω εφτά νέους σκηνοθέτες και ο κάθε ένας από αυτούς να επιλέξει δυο φοιτητές να κινηματογραφήσει όπως αυτός θέλει, εχοντας στο μαυλό του την συνθήκη του Close Up (κοντινό πλάνο). " Σκοπός της ιδέας του Ζώη ήταν να δημιουργηθεί ένα βίντεο "Who is Who" για τους απόφοιτους της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, έτσι ώστε θεατρικοί και κινηματογραφικοί σκηνοθέτες, casting directors και οποιοδήποτε άλλος να μπορεί να δει άμεσα αυτά τα νέα πρόσωπα και να έρθει σε επαφή μαζί τους αν ενδιαφέρεται αμέσως μετά την αποφοίτηση τους.


 



"Έστειλα φωτογραφίες από τα παιδιά σε όλους τους σκηνοθέτες και ο κάθε ένας επίλεξε μέχρι τέσσερεις με τους οποίους θα ήθελε να συνεργαστεί. Μετά έγιναν οι κατάλληλοι μαθηματικοί συνδυασμοί που συνυπολογιστηκαν και οι ιδιαίτερες προτιμήσεις των σκηνοθετών και κάπως έτσι προέκυψαν τα τελικά ζευγάρια. Εδώ θέλω να τους ευχαριστήσω όλους γιατί έδωσαν πολύτιμο χρόνο από την εργασία και την ενέργεια τους για να το κάνουν αφιλοκερδώς και με ενθουσιασμό.", λέει ο ίδιος ο Ζώης.

Η όλη εμπειρία ήταν συναρπαστική και φοβερά εκπαιδευτική, κυρίως για τα παιδιά αλλά και τους σκηνοθέτες. Οι μελλοντικοί ηθοποιοί είχαν την δυνατότητα να δουλέψουν με διαφορετικούς σκηνοθέτες που είναι εν ενεργεία και διακεκριμένοι, έτσι ώστε να δουν στην πράξη ότι δεν υπάρχει μια μόνο μέθοδος εργασίας, αλλά ότι ο κάθε ένας σκηνοθέτης δημιουργεί τον δικό του ξεχωριστό κόσμο με τα δικά του εργαλεία. Από την άλλη οι σκηνοθέτες ήρθαν αντιμέτωποι με το πιο φρέσκο δυναμικό αυτής της χώρας και κάποιοι ίσως σκέφτονται ήδη κάποια από τα παιδιά για τις ταινίες που ετοιμάζουν.

"Οι περισσότερες εξετάσεις στην σχολή είναι ημερήσιας κατανάλωσης όπου συγγενείς, φίλοι και καθηγητές έρχονται, βλέπουν τα παιδιά και μετά αποχωρούν. Εύχομαι η διεύθυνση της σχολής να ακολουθήσει πιο εξωστρεφείς συνεργασίες, να επενδύσει σε νέους μάχιμους καθηγητές, να αφήσει τις παρωχημένες βαθμολογίες 1-10 και ήδη μέσα από την σχολή να φέρνει τα παιδιά σε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, μακρία από τον ιδρυματισμό που τους επιβάλλει", καταλήγει ο Γιώργος Ζώης.


Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter


Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter
Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter
Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter
Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter
Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter
Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter
Τα νέα πρόσωπα της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου σε κοντινό πλάνο Facebook Twitter

To Close Up δημιουργήθηκε για την τελική παρουσίαση του μαθήματος του κινηματογράφου στο διδακτικό έτος 2016-2017, υπό την επιμέλεια του καθηγητή Γιώργου Ζώη.

Οι σκηνοθέτες που συμμετείχαν στο πρότζεκτ είναι οι:

Κεφάλαιο 1: σκηνοθ. Χάρης Βαφειάδης | φωτ. Στέλιος Πίσσας
Κεφάλαιο 2: Βαρδής Μαρινάκης
Κεφάλαιο 3: Τζώρτζης Γρηγοράκης
Κεφάλαιο 4: σκηνοθ. Θέλγια Πετράκη | φωτ. Αλέξης Σταυρόπουλος
Κεφάλαιο 5: Παναγιώτης Φαφούτης
Κεφάλαιο 6: σκηνοθ. Ελίνα Ψύκου | φωτ. Γιάννης Καραμπάτσος
Κεφάλαιο 7: σκηνοθ. Σοφία Εξάρχου | φωτ. Κατερίνα Μπαρμπατσάλου

Μοντάζ: Σμαρώ Παπαευαγγέλου

Colour Grading: Μάνθος Σαρδής

Εξοπλισμός FOSS PRODUCTIONS

Ευχαριστούμε Στέλιο Κοτιώνη, Κορίνα Βαρδάκη, Δημήτρη Ζαμπαρά, Bios

Θέατρο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Σκουρλέτης: «Πώς γίνεται να μην παρατηρείς όσα συμβαίνουν γύρω σου και να μην τα εισάγεις στην τέχνη σου;»

Θέατρο / Ένας από τους καλύτερους σκηνογράφους μας είναι μόλις 31 ετών

Λίγο προτού ανέβει το «Τζένη Τζένη», ο Κωνσταντίνος Σκουρλέτης της ομάδας bijoux de kant, του φιλμικού σύμπαντος του Βασίλη Κεκάτου, των αριστουργηματικών κόσμων του Γκολντόνι αλλά και της Μαρίνας Σάττι, αποκωδικοποιεί την ανοδική του πορεία.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Θωμάς Μοσχόπουλος μιλά για το «Shopping and Fucking»

Θέατρο / «Shopping and Fucking»: Έτσι στήθηκε μια από τις πιο σοκαριστικές παραστάσεις των ’90s

Ο σκηνοθέτης Θωμάς Μοσχόπουλος θυμάται τις συνθήκες και την απήχηση της παράστασης του θεάτρου Αμόρε την περίοδο 1996-97 που υπήρξε ένα από τα πιο προκλητικά έργα που ανέβηκαν στην Αθήνα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Όλη η ζωή του Άντον Τσέχοφ οδήγησε στον «Βυσσινόκηπο»

Θέατρο / Όλη η ζωή του Aντόν Τσέχοφ οδήγησε στον «Βυσσινόκηπο»

Αναμένοντας τις δύο πρεμιέρες του «Βυσσινόκηπου» που θα ανέβουν στο Εθνικό Θέατρο και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, διαβάζουμε για τη ζωή του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα και την ιστορία του τελευταίου του έργου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Τι θα γίνει αν ανέβω στο πιο ψηλό βουνό;

Θέατρο / Τι θα γίνει αν ανέβω στο πιο ψηλό βουνό;

Στην «Αχόρταγη σκιά» του Μαριάνο Πενσότι ο Γιάννης Νιάρρος και ο Κώστας Νικούλι υποδύονται δύο ορειβάτες. Η κατάκτηση της κορυφής, η πτώση, η μνήμη, η φιγούρα του πατέρα ζωντανεύουν σε ένα συναρπαστικό έργο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
73 λεπτά με τη Βίκυ Βολιώτη

Θέατρο / «Βίκυ, πώς το έκανες αυτό;»

Η Βίκυ Βολιώτη είναι η μοναδική γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός όπου, χωρίς προηγούμενη εμπειρία με το χορό, κατόρθωσε να περάσει τις αυστηρές οντισιόν για την παράσταση «Kontakthof». Πώς τα κατάφερε; Και τι σημαίνει να είσαι μέλος ενός θιάσου που ζει στον κόσμο της Πίνα Μπάους;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Το ξενοδοχείο “Η νύχτα που πέφτει”»: Ένα άγνωστο έργο του Νάνου Βαλαωρίτη ανεβαίνει στον Πειραιά

Θέατρο / Ένα άγνωστο έργο του Νάνου Βαλαωρίτη ανεβαίνει στον Πειραιά

Το «Ξενοδοχείο "Η νύχτα που πέφτει"», μια μοντέρνα και σουρεαλιστική προσέγγιση του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας», που έγραψε και ανέβασε στο Παρίσι το 1959 ο Έλληνας ποιητής, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ανέστης Αζάς: «Πρέπει ν' αφήσουμε πίσω μας την αντρίλα»

Θέατρο / Ανέστης Αζάς: «Πρέπει ν' αφήσουμε πίσω μας την αντρίλα»

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης ανεβάζει μια παράσταση για τον πατέρα, όσα γνωρίζουμε για την ανατροφή, την πατριαρχία, το διαφορετικό μεγάλωμα αγοριών και κοριτσιών και πώς επηρεάζονται οι ζωές και οι κοινωνίες από αυτήν τη συνθήκη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου

Οι Αθηναίοι / Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου: «H νέα μου ζωή άρχισε στο ΚΑΤ»

Ήρθε από την Τασκένδη, ήθελε να γίνει νευροεπιστήμονας αλλά τελικά την κέρδισε η ηθοποιία. Ένα ατύχημα έκοψε τη ζωή της στα δύο. Ξεκίνησε πάλι, δεν είδε ποτέ την αναπηρία της μοιρολατρικά και έγινε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς της Ελλάδας. Η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου αφηγείται τη ζωή της στη LifO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ