9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Ένας Ρώσος βετεράνος πολέμου γονατίζει δίπλα από το τανκ που χρησιμοποιούσε στον πόλεμο, το οποίο τώρα είναι παροπλισμένο και χρησιμοποιείται ως μνημείο.
11

 

Ανάμνηση

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Ένας άγνωστος μοναχός προσεύχεται για έναν ηλικιωμένο που πέθανε ξαφνικά, ενώ περίμενε το τρένο, Κίνα.

 

 

Γαλήνη

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Αυτή είναι η Leao. Την μέρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία καθόταν για δεύτερη ημέρα σερί στον τάφο του αφεντικού της που πέθανε, Βραζιλία.

 

 

Θλίψη

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Στο φόντο ένας Βορειοκορεάτης χαιρετάει έναν Νοτιοκορεάτη συγγενή του, ο οποίος σκουπίζει τα δάκρυα του. Σε 436 Νοτιοκορεάτες επιτράπηκε να περάσουν 3 μέρες στην Βόρεια Κορέα για να συναντήσουν 97 συγγενείς τους. Οι δύο χώρες τους κρατούσαν χωριστά από τον πόλεμο του 1950-1953.

 

 

Απώλεια

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Ένας στρατιώτης πέφτει στα γόνατα μετά από χτύπημα ελεύθερου σκοπευτή στην Βενεζουέλα ενώ ο εφημέριος του Ναυτικού του δίνει τις τελευταίες ευχές.

 

 

Θάνατος

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Ένας άγνωστος Γάλλος πολίτης κλαίει από φόβο ενώ οι Ναζί εισβάλουν στη Γαλλία για να καταλάβουν το Παρίσι κατά τη διάρκεια του B' Παγκοσμίου Πολέμου

 

 

Φόβος

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Ο στρατιωτικός διοικητής των Nazi Heinrich Himmler επιθεωρεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να βρει αντιμέτωπο τον αιχμάλωτο πολέμου Horace Greasley. Ο Greasley συχνά δραπέτευε από το στρατόπεδο και μετά επέστρεφε. Σύμφωνα με ισχυρισμούς το κατάφερε αυτό 200 φορές. Και ο λόγος; Συναντούσε κρυφά μία Γερμανίδα την οποία είχε ερωτευτεί.

 

 

Σκληρότητα

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Ένας πυροσβέστης δίνει νερό σε ένα αφυδατωμένο κοάλα κατά την διάρκεια πυρκαγιάς στην Αυστραλία.

 

 

Ευγένεια

9 από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες του κόσμου Facebook Twitter
Μετά από πολλά χρόνια, ένας Γερμανός φυλακισμένος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ελευθερώνεται από τη Σοβιετική Ένωση. Σε αυτή τη φωτογραφία συναντιέται με την κόρη του, η οποία είχε να τον δει από τότε που ήταν ενός έτους.

 

 

Αγάπη

 

 

 

[via]

Φωτογραφία
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Susan Meiselas: Η θρυλική φωτογράφος που απαθανάτισε τη ζωή των στρίπερ στην Αμερική των '70s

Φωτογραφία / Susan Meiselas: Η θρυλική φωτογράφος που απαθανάτισε τη ζωή των στρίπερ στην Αμερική των '70s

Σήμερα, η Meiselas θεωρείται ότι άνοιξε τον δρόμο όχι μόνο για τους πολιτικά δεσμευμένους φωτογράφους που καταγράφουν προσεκτικά, προβληματίζονται και πλαισιώνουν το έργο τους, αλλά και για τους φωτογράφους που επίμονα εργάζονται σε συνεργασία με τα θέματά τους.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Απαγορεύεται η είσοδος στους γονείς»: Εφηβικά δωμάτια στις δεκαετίες του ’80 και του ΄90

Φωτογραφία / «Απαγορεύεται η είσοδος στους γονείς»: Εφηβικά δωμάτια στις δεκαετίες του ’80 και του ΄90

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία επανεκδίδεται αυτό τον μήνα το φωτογραφικό λεύκωμα της Adrienne Salinger με πορτρέτα εφήβων στα υπνοδωμάτιά τους, σε μια εποχή πριν τα smartphones και τα social media.
THE LIFO TEAM
Nelly's: Η μεγαλύτερη αναδρομική έκθεση για τη σπουδαιότερη Ελληνίδα φωτογράφο

Φωτογραφία / Nelly's: Η κορυφαία Ελληνίδα φωτογράφος

Πεθαίνει σαν σήμερα η γυναίκα που είναι μέχρι τις μέρες μας η πιο γνωστή Ελληνίδα φωτογράφος. Ποια ήταν η Έλλη Σουγιουλτζόγλου; Και πώς έφτασε να φωτογραφίζει διάσημες χορεύτριες στην Ακρόπολη; Η Αλίκη Τσίργιαλου, υπεύθυνη των φωτογραφικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη μας εξηγεί.
M. HULOT
«Τράβηξα τη φωτογραφία ενώ λιμοκτονούσα κι ο ίδιος»: Η ιστορία της εικόνας-σύμβολο του λιμού στη Γάζα

Φωτογραφία / «Τράβηξα τη φωτογραφία ενώ λιμοκτονούσα κι ο ίδιος»: Η ιστορία της εικόνας-σύμβολο του λιμού στη Γάζα

Ο φωτορεπόρτερ Αχμέντ αλ-Αρίνι περιγράφει τις συνθήκες που οδήγησαν στην φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του κόσμου ως σύμβολο της ανθρωπιστικής καταστροφής που μαστίζει τη Λωρίδα.
THE LIFO TEAM
Spyros Rennt: «Το nightlife είναι καταφύγιο για τους queer ανθρώπους»

Φωτογραφία / Spyros Rennt: «Το nightlife είναι καταφύγιο για τους queer ανθρώπους»

Ο Αθηναίος φωτογράφος που έχει καταγράψει την ξέφρενη –αλλά και τρυφερή– νυχτερινή ζωή του Βερολίνου μπορεί να άργησε να βρει τον δρόμο του, αλλά μέσα από τη φωτογραφία νιώθει ότι τελικά η διαδρομή του απέκτησε ένα νόημα.
M. HULOT
Μια έκθεση με φωτογραφίες του Α. Εμπειρίκου που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ πριν 

Φωτογραφία / Φωτογραφίες του Ανδρέα Εμπειρίκου παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε μια νέα έκθεση

54 φωτογραφίες από το πολύτιμο αρχείο του θα παρουσιαστούν από την Eleftheria Tseliou Gallery, στον χώρο της Τοσίτσα 3, σε μια έκθεση που επιχειρεί να αναδείξει πως υπήρξε εξίσου σημαντικός ως φωτογράφος, όσο και ως ποιητής και ψυχαναλυτής.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Βιβλίο / «Ένας μύθος λέει πως αν χάσεις κάτι στην Αθήνα, θα το βρεις στον Ελαιώνα»

Στο νέο του βιβλίο, «Lost Things Found», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Hyper Hypo, ο εικαστικός φωτογράφος Αντώνης Θεοδωρίδης εξερευνά τον μαγικό κόσμο της υπαίθριας αγοράς του Ελαιώνα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ

σχόλια

8 σχόλια
Ηθελε δεν ηθελε το αφιερωμα διέπρεψε στην τελευταία του εικόνα όπου "ένας Γερμανός φυλακισμένος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ελευθερώνεται από τη Σοβιετική Ένωση. Σε αυτή τη φωτογραφία συναντιέται με την κόρη του, η οποία είχε να τον δει από τότε που ήταν ενός έτους"Τα 20 εκατομμύρια που σκότωσαν οι ναζί προφανώς δεν τα κλαψε καμμιά μανούλα...και δες βρε παιδί μου που εστιασε το σχόλιο. Κανονικά έπρεπε να αναφέρεται στην μεγαλοψυχία των σοβιετικών που επέτρεψαν να δει το παιδί του, νομίζω
Δεν ηταν ο καθε γερμανος φανταρος εγκληματιας πολεμου, οπως δεν ηταν ο καθε αμερικανος υπευθυνος για τις ατομικες βομβες, οπως δεν αξιζε η Ιαπωνια τη Χιροσιμα κι ας εκανε φριχτα εγκληματα. Επρεπε να κρατησουν εναν τυχαιο αιχμαλωτο ολη τη ζωη στη φυλακη, λες και αυτο δεν θα τους εκανε ομοιους με τους ναζι.Εν τω μεταξυ, λες με περισσια εθελοτυφλια "Τα 20 εκατομμύρια που σκότωσαν οι ναζί προφανώς δεν τα κλαψε καμμιά μανούλα" και "κοιτα που εστιαζουν", ενω υπαρχουν ακριβως απο πανω 2 φωτογραφιες για την εισβολη των Ναζι στη Γαλλια και τα στρατοπεδα συγκεντρωσης.
"Ένας άγνωστος Γάλλος πολίτης κλαίει από φόβο ενώ οι Ναζί εισβάλουν στη Γαλλία για να καταλάβουν το Παρίσι κατά τη διάρκεια του B' Παγκοσμίου Πολέμου"Μάλλον από λύπη κλαίει.