Ο Spectralfire και ο πρώτος δίσκος που αγάπησε

Ο Spectralfire και ο πρώτος δίσκος που αγάπησε Facebook Twitter
0

 

 

"Grave Dancers Union" των Soul Asylum

Στο ξεκίνημα των 90s,όταν πήγαινα πρώτη γυμνασίου έβλεπα συνέχεια μουσικές εκπομπές στην τηλεόραση, ό,τι έπαιζε το τότε απίστευτο MTV, το Jeronimo Groovy, το Seven X και MCM. Μεταξύ άλλων εξίσου πορωτικών ασμάτων όπως το Would I lie to you των charles&eddy ή το Let's get rocked των Def Leppard. Εκείνη λοιπόν την περίοδο παίζανε συνεχώς ένα κομμάτι των Soul Asylum, το "somebody to shove". Είχε ωραίο βιντεοκλίπ,είχε πολύ δυνατή εισαγωγή, γκάζια,μελωδίες, ωραίο ρεφραίν, το άκουσα, το ξανάκουσα, με πόρωνε πάντα και συνειδητοποίησα οτι δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι να το ξαναπαίξουν στην τηλεόραση.

 

Έτσι ζήτησα από τον πατέρα μου να με πάει στο τότε Metropolis να αγοράσω το album τους σε κασέτα ε,και το ΑΚΑΙ πήρε φωτιά! Η κασέτα έπαιζε συνέχεια, γραντζουνούσα όλα τα τραγούδια στην ακουστική μου κιθάρα και ηξερα απ'έξω όλους τους στίχους. Δεν τους είδα ποτέ ζωντανα,δεν εχω μπλουζάκι τους, η μπάντα ταυτίστηκε με τα 90s, καθότι Dave Pirner-Wynona Ryder-Reality Bites αλλά έχασα γρήγορα το ενδιαφέρον μου για την μουσική τους και δεν τους ακολούθησα περαιτέρω. Ακριβώς μετά άρχισα να ακούω φανατικά Guns N' Roses αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα...

Ο δίσκος Grave Dancers Union είναι ο έκτος δίσκος του συγκροτήματος Soul Asylum. Κυκλοφόρησε το 1992 απο την δικογραφική εταιρεία Columbia. Ο δίσκος αυτός καθιερωσε τους Soul Asylum σαν μια απο τις πιο επιτυχημένες ροκ μπαντες του πρώτου μισού των 1990s.

 

 

 ________________

Ο Spectralfire έχει κυκλοφορήσει τον πρώτο του & ομώνυμο δίσκο από την Restless Wind records. Αυτή την περίοδο δουλεύει πάνω σε νέο υλικό.

 


 


Facebook

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν γράψεις κακή κριτική για την Τέιλορ Σουίφτ, θα λάβεις απειλές για τη ζωή σου: Mέσα στον ψηφιακό πόλεμο που αντιμετωπίζουν οι μουσικοκριτικοί

Μουσική / Έγραψες αρνητική κριτική για την Τέιλορ Σουίφτ; Την έβαψες

Πέντε μουσικοί συντάκτες εξηγούν πώς ασκούν την κριτική τους σε μια εποχή όπου η γνώμη για μια σούπερ σταρ μπορεί να προκαλέσει διαδικτυακό εκφοβισμό, παρενόχληση ή ακόμα και αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων.
THE LIFO TEAM
Ήταν η διασημότερη τραγουδίστρια της Γαλλίας. Όταν πέθανε, ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε να την κηδέψει

Σαν Σήμερα / Ήταν η διασημότερη τραγουδίστρια της Γαλλίας. Όταν πέθανε, ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε να την κηδέψει

Φεύγει σαν σήμερα από τη ζωή η Edith Piaf. «Το σπουργιτάκι» που ξεκίνησε από τους δρόμους του Παρισιού και δοξάστηκε όσο λίγοι. Αυτή είναι η ζωή της, το τέλος που της επιφύλασσε η Καθολική εκκλησία και ένα απόσπασμα από μία συνέντευξή της.
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΟΛΟΒΟΥ
«Mara Gibb»: Μια space όπερα για ένα non-binary εξωγήινο που ξεκινά ένα αυτογνωσίας

Μουσική / Μια ελληνική space όπερα για τη μυστική ζωή ενός non-binary εξωγήινου

Το «Secret life of Mara Gibb» του Prins Obi έχει για κεντρικό ήρωα ένα non-binary εξωγήινο που ξεκινά ένα αυτογνωσίας. Ο ήχος έχει ρίζες στην ψυχεδέλεια αλλά δεν μένει εκεί. Παίζει να είναι και η καλύτερη δουλειά του μετά τους Baby Guru.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
ΕΠΕΞ INDIRA PAGANOTTO INTERVIEW

Μουσική / H Ιndira Paganotto φέρνει στην Αθήνα την απίθανη psy-techno της και μια στρατιά νίντζα

Είναι περήφανη για τις ιταλικές και τις ισπανικές της ρίζες, και για τη μουσική της. Το στυλ της, χωρίς κανόνες ή κουτάκια, ανεβάζει τον πήχη, μαζί και τις προσδοκίες μας για την εμφάνισή της στο Techniques.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Η μοιραία σχέση που ενέπνευσε ένα αριστούργημα του ρομαντισμού

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η μοιραία σχέση που ενέπνευσε ένα αριστούργημα του ρομαντισμού

Το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής για τη νέα σεζόν περιλαμβάνει το Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο του Μπραμς με τον διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα Αλεξέι Βολόντιν, και η Ματούλα Κουστένη μάς ξεναγεί στην ιστορία αυτού του αριστουργήματος που γεννήθηκε μέσα από τη μοιραία γνωριμία του συνθέτη με την Κλάρα Σούμαν.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Είναι true, έχει vibe: Γι’ αυτό ο νεαρόκοσμος αγαπάει τη Θώδη

Μουσική / «Είναι true, έχει vibe»: Αν δεν το έχετε καταλάβει, οι 20άρηδες αγαπούν τη Θώδη

Βρεθήκαμε σε ένα γλέντι στον Ταύρο όπου ακόμη και οι teenagers διασκέδαζαν, φύγαμε με καλτσάκια που έγραφαν «Με κλαρίνο στο Πεκίνο» και με την ευχή να βρούμε πάρκινγκ στο κέντρο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
ΖΟΡΝΤΙ ΣΑΒΑΛ: «Με αποκαλούν αρχαιολόγο της μουσικής, αλλά η μουσική δεν πεθαίνει ποτέ»         

Μουσική / Jordi Savall: «Με αποκαλούν αρχαιολόγο της μουσικής, αλλά η μουσική δεν πεθαίνει ποτέ»         

Ο διακεκριμένος μουσικός κάνει μουσική σαν να ανακαλύπτει νέα, όμορφα μέρη. Επιστρέφει στην Αθήνα και συμπράττει με τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της ΕΛΣ σε μια συναυλία που υμνεί την ενωτική φύση της Μεσογείου. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
REWORKS 2025 - Τα νέα / ανερχόμενα ονόματα του φετινού φεστιβάλ

Μουσική / Κρατήστε σημειώσεις: Αυτά είναι τα ανερχόμενα ονόματα του φετινού Reworks

Μέσα σε πέντε μέρες το κορυφαίο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής φέρνει στη Θεσσαλονίκη πολυσυλλεκτικά, απρόβλεπτα και ατμοσφαιρικά sets που συνδυάζουν την εγκεφαλική με τη χορευτική διάσταση.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ