1.

Το 2007 προτάθηκα για βραβείο Grammy για το remix που έκανα στους Tiefschwarz. Στην ίδια κατηγορία υποψήφιοι ήταν οι Coldplay και η Beyoncé.


2.

Μεγάλωσα στη Μομπάσα, στην Κένυα. Εγώ και η οικογένειά μου ζούσαμε σε ένα πανέμορφο σπίτι στην παραλία και οι γονείς μου δούλευαν στο καζίνο που υπήρχε εκεί.


3.

Την τρίτη φορά που πήγα στην Ίμπιζα, εγώ και οι φίλοι μου χάσαμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου που είχαμε ενοικιάσει. Επίσης, για δύο ολόκληρες μέρες δεν μπορούσαμε να βρούμε πού ήταν αυτό το αυτοκίνητο. Τελικά, το βρήκαμε παρκαρισμένο στην πίσω αυλή του ξενοδοχείου μας...

 

Ήταν προγραμματισμένο να παίξω στο τελευταίο πάρτι του Space Ibiza από τις 6 ως τις 10 το πρωί. Στις 10 το πρωί γυρνάει ο Carl Cox, με κοιτάει και μου λέει «δεν θα πας πουθενά, αυτό το κλαμπ θα το κλείσουμε μαζί». Αυτήν τη στιγμή δε θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.


4.

Το 2004 εξασφάλισα το πρώτο μου residency σε ένα κλαμπ στο Maidstone, στην Αγγλία. Ήθελα πάρα πολύ να παίξω εκεί, όμως ξέχασα να βάλω το όνομά μου και στοιχεία επικοινωνίας πάνω στην κασέτα που τους έδωσα να ακούσουν. Ο promoter έκανε απίστευτες προσπάθειες και του πήρε πάρα πολύ καιρό για να με βρει.

 

Ο Nic Fanciulli έχει παίξει μουσική ακόμα και σε ειρηνευτική αποστολή στη Βοσνία


5.

Ο Andy Chatterley ήταν ο πρώτος παραγωγός με τον οποίο συνεργάστηκα, με καθοδήγησε και μαθήτευσα δίπλα του στα θέματα μουσικής παραγωγής. Μαζί δουλέψαμε πάνω στην παραγωγή όλου του υλικού των Skylark και Buick Project, κάνοντας remixes σε όλους, από την Kylie Minogue μέχρι τους Underworld.


6.

Μετά τη λήξη του πολέμου στη Βοσνία συμμετείχα σε μία ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, που σκοπό είχε να βοηθήσει τη συμφιλίωση στις τοπικές κοινωνίες. Παίζαμε μουσική σε διάφορες κουλές τοποθεσίες παντού στη Βοσνία, η μία ήταν ένα καταφύγιο προφύλαξης σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής.


7.

Ήταν προγραμματισμένο να παίξω στο τελευταίο πάρτι του Space Ibiza από τις 6 ως τις 10 το πρωί. Στις 10 το πρωί γυρνάει ο Carl Cox, με κοιτάει και μου λέει «δεν θα πας πουθενά, αυτό το κλαμπ θα το κλείσουμε μαζί». Αυτήν τη στιγμή δε θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.


8.

Μια φορά πήρα ένα χάπι για να με βοηθήσει να κοιμηθώ, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινα ήταν έτοιμο να απογειωθεί. Ξύπνησα 6 ώρες μετά, εντελώς φρέσκος και ξεκούραστος, για να διαπιστώσω πως το αεροπλάνο ήταν ακόμη στο αεροδρόμιο του Λονδίνου και δεν είχε κουνηθεί από τη θέση του.


9.

Κάποια στιγμή έλαβα ένα γράμμα από έναν φοιτητή, ο οποίος μου ζητούσε να γίνει ο ασκούμενός μου. Δέκα χρόνια μετά, αυτός ο άνθρωπος είναι ο μάνατζερ μου.


10.

Κάποια στιγμή στην καριέρα μου έπαιξα ένα back to back σετ με τον Deadmau5 στο Μεξικό. Στη μέση του σετ, ο μείκτης εξερράγη και πήρε φωτιά! Κι έγινε ακριβώς όπως το περιγράφω...

 

 

Ο Nic Fanciulli θα βρίσκεται στο Dybbuk το Σάββατο 25 Ιανουαρίου.