Το Coca-Cola Soundwave είναι το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό μουσικό πρόγραμμα για την ανάδειξη νέων συγκροτημάτων. Διεξάγεται σε 19 χώρες σε όλη την Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2007 με εντυπωσιακή συμμετοχή καινούργιων ονομάτων. Ο αναβρασμός που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια στην ελληνική σκηνή και το ενδιαφέρον του κοινού είναι το ίδιο εντυπωσιακά. Το αποδεικνύουν οι τεράστιοι αριθμοί: πάνω από 320 γκρουπ έχουν ανεβάσει περισσότερα από 700 τραγούδια στο ελληνικό music player, φέρνοντας την Ελλάδα στην 6η θέση συμμετοχών καλλιτεχνών, μετά από χώρες όπως η Γερμανία και η Αγγλία. Το ελληνικό site του Coca-Cola Soundwave έρχεται 2ο σε επισκεψιμότητα στην Ευρώπη, ενώ οι Έλληνες είναι επίσης δεύτεροι σε podcast downloads. Τα ελληνικά συγκροτήματα έχουν αποκτήσει και μεγάλο διεθνές κοινό, όπως φαίνεται και από την παρουσία τους στις πρώτες θέσεις των τσαρτ: οι Common Sense με το Time Stood Still βρίσκονται στην 1η θέση του τσαρτ των 10 τραγουδιών με τη μεγαλύτερη βαθμολογία κοινού στην Ευρώπη (Top 10 rated tracks), ενώ οι An Orange End με το Dance είναι στην 1η θέση με τα 10 αγαπημένα τραγούδια της Ευρώπης (Top 10 favourite tracks).

Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο υπόγειο ρεύμα που επιτέλους εκφράζεται. Από την Αθήνα μέχρι την Καλαμάτα και από το Αγρίνιο μέχρι την Αλεξανδρούπολη το Coca-Cola Soundwave ξεσήκωσε ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει στην ελληνική μουσική σκηνή σήμερα! Από τον Μάρτιο έχει παρουσιάσει 5 live συναυλίες με καινούργια συγκροτήματα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα και τώρα ξεκινάει η διεθνής εξόρμησή τους, με τους νικητές να εμφανίζονται σε σημαντικά φεστιβάλ του εξωτερικού δίπλα σε ονόματα όπως οι Beastie Boys, οι Arctic Monkeys, οι Pearl Jam κ.α.

Η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Νίκο Μπάρλα (ιδιοκτήτη της ΚΛΙΚ Records), τον Γιώργο Καρκάνη (Διευθυντή Προγράμματος του BEST Radio), τον Γιάννη Ντούσκο (Μουσικό και DJ) τον Νίκο Κομνηνό (Διευθυντή Προγράμματος στον Republic FM της Θεσσαλονίκης), τον Φοίβο Δεληβοριά (μουσικό), και τον Φώτη Βαλλάτο (δημοσιογράφο),με συντονιστή τον Μάκη Μηλάτο (δημοσιoγράφο), άκουσε τα τραγούδια από τα 20 καλύτερα συγκροτήματα, έλαβε υπ’ όψιν της τις προτιμήσεις του κοινού, παρακολούθησε τις live εμφανίσεις και τελικά επέλεξε τουςCyanna ως το συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ. Χάρη στη διάκριση αυτή ξεκινούν τώρα την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία, με πρώτη εμφάνιση στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Σύνταγμα (21/6/07), και στη συνέχεια στα φεστιβάλ Hurricane καιSouthside στη Γερμανία (22-24/6/07), καιSt. Gallen στην Ελβετία (29/6/07).

Εκτός από τους Cyanna, στις πρώτες θέσεις προσγειώθηκαν και οι Gad, οι Katrin the Thrill και οι Wanna Be James. Η επιλογή δεν ήταν εύκολη, καθώς όλα τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που έφτασαν μέχρι την τελική 20άδα παρουσίασαν πολύ υψηλής ποιότητας δουλειά σε διαφορετικές μουσικές κατευθύνσεις. Εκτός από τους νικητές επιλέχθηκαν οι Common Sense, Billy da Guit, An Orange End, Madame, Christabel Etheriel, Serafim Tsotsonis, A dog named Rodriguez, Goya’s Dream, Demerit, The Liarbirds, iON, Polaroid, The Workaholics, Monsieur Minimal, Come Home και Five Star Hotel.

Τα καλύτερα τραγούδια κατά την κριτική επιτροπή έχουν συμπεριληφθεί στα 5 podcasts που έχουν ανέβει στο www.cocacola.com/music.

Το Coca-Cola Soundwave, με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό να γνωρίσει τα γκρουπ της τελικής επιλογής, θα κυκλοφορήσει ένα συλλεκτικό CD, με τραγούδια που ξεχώρισαν. Επιπλέον, συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ώστε να συμμετάσχουν τα συγκροτήματα που αναδείχθηκαν μέσα από το Coca-Cola Soundwave στις εκδηλώσεις της και να τους απολαύσουμε και live!

Οι Raining Pleasure, πρεσβευτές του Coca-Cola Soundwave στην Ελλάδα, ετοιμάζουν το νέο τους τραγούδι, Love is a girl, το οποίο θα παρουσιάσουν επίσημα για πρώτη φορά στις 21 Ιουνίου στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Σύνταγμα, όπου θα παίξουν μαζί με τους Mikro και αρκετά από τα συγκροτήματα που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό και μαζί με τους Cyanna θα μας εκπροσωπήσουν στο πασίγνωστο Hurricane Festival στις 22-23 Ιουνίου στη Γερμανία.

Το πρόγραμμα για την παρουσία των καλλιτεχνών του Coca-Cola Soundwave στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Πέμπτη 21 Ιουνίου, σκηνή Συντάγματος, από τις 17:30 και μετά: Madame, Goya’s dream, Cyanna, wanna Be James, a dog named Rodriguez
Παρασκευή 22 Ιουνίου, σκηνή Συντάγματος, από τις 17:30 και μετά: Common Sense, Katrin The Thrill , The liarbirds, The workaholics, Ion, an orange end, Gad