Κυριακή πρωί με τη Φιλαρμονική της Βιέννης

Κυριακή πρωί με τη Φιλαρμονική της Βιέννης Facebook Twitter
0

Μια από τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου, η περίφημη Φιλαρμονική της Βιέννης, και ο διάσημος μαέστρος Αντόνιο Παπάνο προσφέρουν ειδικά για το νεανικό κοινό των Κυριακάτικων Πρωινών του Μεγάρου μια μοναδική συναυλία, που στόχο έχει να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στον υπέροχο κόσμο της μουσικής - μια κίνηση φιλίας των Βιεννέζων μουσικών προς το αθηναϊκό κοινό.Με έδρα το Μέγαρο Μουσικής Musikverein, η Φιλαρμονική της Βιέννης, που ιδρύθηκε το 1842 από τον Ότο Νικολάι, έχει αποκτήσει διεθνή φήμη και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα εξαγώγιμα «προϊόντα» της Αυστρίας, ενώ τα μέλη της επιλέγονται από την Κρατική Όπερα της Βιέννηςκατόπιν μακρόχρονης διαδικασίας,κατά ην οποία κάθε μουσικός καλείται ν αποδείξει την ικανότητά του, συμμετέχοντας στην OperaandBallet για τουλάχιστον τρία έτη, πριν κάνει αίτηση για μια θέση στις τάξεις της.



Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Queer History / Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Ένας θρύλος της νύχτας που άφησε εποχή στα σκυλάδικα της ελληνικής περιφέρειας. Τόσο που ο Θάνος Αλεξανδρής τού αφιέρωσε ολόκληρο κεφάλαιο στο βιβλίο «Αυτή η νύχτα μένει».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς ο διάσημος τραγουδιστής χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Μουσική / Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Ο πιο διάσημος Ισπανός τραγουδιστής πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια κρυμμένος σε επαύλεις. Πλέον, λόγω κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση και σωματεμπορία, η ιδιωτική του ζωή βγαίνει στο φως.
THE LIFO TEAM
8 φορές που το πάρτι πήρε φωτιά - κυριολεκτικά

Μουσική / 10 φορές που το πάρτι έγινε εφιάλτης

Με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε στο ελβετικό κλαμπ την Πρωτοχρονιά, κάνουμε μια αναδρομή σε παρόμοια πολύνεκρα δυστυχήματα τα τελευταία 80 χρόνια, από τη Βοστώνη και την Αργεντινή μέχρι τη Σουηδία και τις Φιλιππίνες.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Το Piandaemonium στο Μέγαρο: 12 πιανίστες και 6 πιάνα συνομιλούν και αλληλεπιδρούν

Μουσική / Πανδαιμόνιο πιάνων στο Μέγαρο Μουσικής

Το Piandaemonium, το μοναδικό παγκοσμίως συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με τους 12 πιανίστες, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δυνατούς ήχους, τζαζ αναμνήσεις, Προκόφιεφ και παραδοσιακές μελωδίες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΕΠΕΞ Η τυραννία του Berghain

Μουσική / H τυραννία του Berghain

Με τη νεότερη γενιά των «ρέιβερ» να στρέφεται κυρίως σε hard ή εναλλακτικά πιο εύπεπτους ήχους και τους παλιούς να αρνούνται να δεχτούν οποιαδήποτε υποκατηγορία τέκνο ως αληθινή, το είδος έχει φτωχύνει σε πολυμορφία και τείνει να περιοριστεί στα δύο δίπολα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ