Αν απομονώσεις τη φωνή του Eddie Vedder από τα όργανα που τη συνοδεύουν, θα ανακαλύψεις έναν βαρύτονο

Αν απομονώσεις τη φωνή του Eddie Vedder από τα όργανα που τη συνοδεύουν, θα ανακαλύψεις έναν βαρύτονο Facebook Twitter
Χωρίς κανένα μουσικό όργανο να τον συνοδεύει, η φωνή του λάμπει και αποδεικνύει ότι τα καλά φωνητικά είναι ένα από τα δυνατότερα ατού ενός συγκροτήματος. Φωτο: Paul Natkin
2

Υπάρχουν κάποιες φωνές τόσο ταλαντούχες, που σε κάνουν να εκτιμάς ακόμα περισσότερο τη μουσική ειδικότερα όταν υποστηρίζονται από μία καλή μπάντα. Για να καταλάβεις όμως το πραγματικό μέγεθος και και την αξία μιας φωνής πρέπει να την απομονώσεις από τα υπόλοιπα μουσικά όργανα που την συνοδεύουν. Πράγμα που έγινε με την Lady Gaga, τον Freddie Mercury και πρόσφατα με τον τραγουδιστή των Pearl Jam τον Eddie Vedder. 

Χρησιμοποιώντας το NetMusic, ένα κανάλι του YouTube ειδικό για μουσικές ηχογραφήσεις χωρίς φωνητικά, κατόρθωσαν να απομονώσουν σε τρία κομμάτια του συγκροτήματος τα Alive, Black και Porch την ερμηνεία του Vedder. Χωρίς κανένα μουσικό όργανο να τον συνοδεύει, η φωνή του λάμπει και αποδεικνύει ότι τα καλά φωνητικά είναι ένα από τα δυνατότερα ατού ενός συγκροτήματος.

Καθένα από τα παρακάτω βίντεο είναι ένας συνδυασμός στούντιο ηχογραφήσεων και live. Χρησιμοποιώντας μια σχολαστική διαδικασία αντιστοίχισης, η NetMusic πήρε την πρωτότυπη στούντιο ηχογράφηση και τη συνδύασε με την ερμηνεία του Vedder καθώς είναι στη σκηνή και τραγουδά με τους θαυμαστές του. Ακούστε το εκπληκτικό αποτέλεσμα στα παρακάτω βίντεο:

Alive

Black

 

Porch


 
Μουσική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρίστος Γαλιλαίας: ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μιλάει στην LIFO

Μουσική / Χρίστος Γαλιλαίας: «Το Μέγαρο είναι μια ευκαιρία για να προσφέρω στον τόπο»

Με αφορμή το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μιλάει στη LiFO για την πόλη του, για την απουσία μουσικής παιδείας και για το προσωπικό του όραμα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Συνέντευξη Chris Liebing

Μουσική / Chris Liebing: «Είμαι παιδί της μουσικής των '80s και το λατρεύω αυτό»

Μια συνέντευξη με τον Γερμανό δημιουργό που παρέδωσε κυριολεκτικά την ψυχή του στην techno και συνεργάστηκε με κάποιες από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ηλεκτρονικού ήχου, λίγο πριν από την εμφάνισή του στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Δάκρυα και αίμα: «Ο Πύργος του Κυανοπώγωνα» στη Λυρική

Αφιέρωμα Εθνική Λυρική Σκηνή / Δάκρυα και αίμα: «Ο Πύργος του Κυανοπώγωνα» στη Λυρική

Το σκοτεινό, αιμοσταγές αριστούργημα του Μπέλα Μπάρτοκ θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2023 στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου, σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση και σκηνικά-κοστούμια του Λέσλι Τράβερς.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ