Αν απομονώσεις τη φωνή του Eddie Vedder από τα όργανα που τη συνοδεύουν, θα ανακαλύψεις έναν βαρύτονο

Αν απομονώσεις τη φωνή του Eddie Vedder από τα όργανα που τη συνοδεύουν, θα ανακαλύψεις έναν βαρύτονο Facebook Twitter
Χωρίς κανένα μουσικό όργανο να τον συνοδεύει, η φωνή του λάμπει και αποδεικνύει ότι τα καλά φωνητικά είναι ένα από τα δυνατότερα ατού ενός συγκροτήματος. Φωτο: Paul Natkin
2

Υπάρχουν κάποιες φωνές τόσο ταλαντούχες, που σε κάνουν να εκτιμάς ακόμα περισσότερο τη μουσική ειδικότερα όταν υποστηρίζονται από μία καλή μπάντα. Για να καταλάβεις όμως το πραγματικό μέγεθος και και την αξία μιας φωνής πρέπει να την απομονώσεις από τα υπόλοιπα μουσικά όργανα που την συνοδεύουν. Πράγμα που έγινε με την Lady Gaga, τον Freddie Mercury και πρόσφατα με τον τραγουδιστή των Pearl Jam τον Eddie Vedder. 

Χρησιμοποιώντας το NetMusic, ένα κανάλι του YouTube ειδικό για μουσικές ηχογραφήσεις χωρίς φωνητικά, κατόρθωσαν να απομονώσουν σε τρία κομμάτια του συγκροτήματος τα Alive, Black και Porch την ερμηνεία του Vedder. Χωρίς κανένα μουσικό όργανο να τον συνοδεύει, η φωνή του λάμπει και αποδεικνύει ότι τα καλά φωνητικά είναι ένα από τα δυνατότερα ατού ενός συγκροτήματος.

Καθένα από τα παρακάτω βίντεο είναι ένας συνδυασμός στούντιο ηχογραφήσεων και live. Χρησιμοποιώντας μια σχολαστική διαδικασία αντιστοίχισης, η NetMusic πήρε την πρωτότυπη στούντιο ηχογράφηση και τη συνδύασε με την ερμηνεία του Vedder καθώς είναι στη σκηνή και τραγουδά με τους θαυμαστές του. Ακούστε το εκπληκτικό αποτέλεσμα στα παρακάτω βίντεο:

Alive

Black

 

Porch


 
Μουσική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Xenakis Alive: Αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη

Μουσική / Xenakis Alive: Ένα αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη και τους ήχους του αύριο

Τέσσερις σύγχρονοι μουσικοί της πειραματικής και ηλεκτρονικής σκηνής, οι AGF, Paul Goutmann, Πάνος Αλεξιάδης και Pan Daijing, παρουσιάζουν τους ήχους του αύριο στο Ωδείο Αθηνών, με έμπνευση από τον επιδραστικό συνθέτη Ιάννη Ξενάκη, στην επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του.
M. HULOT
Αν όλα τα κουήρ (ελληνικά) τραγούδια έκαναν coming out

ACADDEMIA / Αν όλα τα κουήρ (ελληνικά) τραγούδια έκαναν coming out

Κουήρ τραγούδια υπάρχουν αμέτρητα, γραμμένα σε διαφορετικές εποχές. Μπορεί να είναι αυτά που έχουν γραφτεί ή/και ερμηνευθεί από κουήρ καλλιτέχνες/-ιδες, ή έχουν τραγουδηθεί από cis/στρέιτ «queer icons», ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο έχουν αγαπηθεί από το κουήρ κοινό.
ΕΛΕΝΑ-ΟΛΓΑ ΧΡΗΣΤΙΔΗ
Ο Χατζιδάκις στους δρόμους του Μπουένος Άιρες— ένα ντοκουμέντο

Τα podcasts του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου / Ο Χατζιδάκις με ένα τάνγκο— ντοκουμέντο

Ο Μάνος Χατζιδάκις μιλά για την μαγική του συνάντηση με τον μεγάλο Αργεντίνο συνθέτη, το πάθος του τανγκό και τον τρόπο που η μεγάλη μουσική συνδέεται μέσα από δρόμους ετερόκλητους.
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΣ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ