Η ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός θα είναι η πρόεδρος της επιτροπής της 69ης Berlinale, του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές. 

 

«Είμαι πολύ ευτυχής που η Ζιλιέτ θα είναι η πρόεδρος της επιτροπής το 2019. Το φεστιβάλ είναι πολύ ιδιαίτερο γι' αυτήν και είμαι ευτυχής που έχει αυτή την εξαιρετική θέση», δήλωσε ο διευθυντής της Berlinale Ντίτερ Κόσλικ.

 

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαρίου. Η Χρυσή Άρκτος, το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ, θα δοθεί στις 16 Φεβρουαρίου.

 

Στα 54 χρόνια της, η Γαλλίδα, πρώτη Ευρωπαία ηθοποιός που έχει πάρει βραβείο για την ερμηνεία της στα τρία σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ, των Καννών, της Βενετίας και του Βερολίνου, διαδέχεται στη θέση αυτή τον Γερμανό σκηνοθέτη Τομ Τίκβερ, που μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες: «Τρέξε Λόλα, Τρέξε», «Το άρωμα: Η ιστορία ενός δολοφόνου», «Cloud Atlas».

 

 Η Γαλλίδα ηθοποιός έχει παίξει σε περισσότερες από 70 ταινίες, ανάμεσά τους οι εξής: «Τρία χρώματα: η μπλε ταινία», για την οποία έλαβε το Coupe Volpi, το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στη Μόστρα της Βενετίας, «Ο Άγγλος ασθενής», που της χάρισε το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου και το «Γνήσιο αντίγραφο», ρόλος που της χάρισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες.

 

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα», δήλωσε η ηθοποιός που περιμένει «με ανυπομονησία αυτό το εξαιρετικό ραντεβού με όλη την επιτροπή».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP