Ο Eminem επιχειρεί αυτή την περίοδο ένα ηχηρό comeback στα μουσικά δρώμενα, πράγμα που δηλώνει ακόμα και ο τίτλος του επερχόμενου album του («Revival»). Εκτός από το να επιστρατεύσει την Beyoncé στο «Walk on Water», μια συνεργασία που λειτουργεί ως το πρώτο single-κράχτης και έχει ήδη σκαρφαλώσει στα ψηλά των charts σε Βρετανία και Αμερική, ο διασημότερος λευκός ράπερ φαίνεται όμως πως εμπνέει και τον κόσμο της τέχνης.

 

Ο Alex Da Corte, καλλιτέχνης με έδρα τη Φιλαδέλφεια, μοιάζει πάρα πολύ με τον Eminem, σε βαθμό που θα ήταν κρίμα να μην το εκμεταλλευτεί! Όλα ξεκίνησαν το 2013, όταν ένας φίλος του τού έστειλε μια φωτογραφία του ράπερ, θεωρώντας κατά λάθος ότι η γνωστή φιγούρα του και τα χαρακτηριστικά κοντοκουρεμμένα μαλλιά του ανήκαν στον Da Corte. 

 

Αυτό το λάθος έβαλε τον καλλιτέχνη σε σκέψεις για το πώς θα μπορούσε ο διάσημος Slim Shady να είναι στην πραγματικότητα, κάτω από τη σκληρή επιφάνεια, και τον έκανε να αρχίσει όχι μόνο να ντύνεται σαν αυτόν αλλά και να βάφει τα μαλλιά του και να αντιγράφει τις κινήσεις του, σε μια προσπάθεια να αντιληφθεί αν θα μπορούσε ακόμα και να ταυτιστεί στην κλίση του προς τη βία και τον μισογυνισμό - στοιχεία της προσωπικότητας του Eminem για τα οποία ο Da Corte νιώθει αποστροφή.

 

Η πρώτη προσπάθεια του Da Corte να εξερευνήσει μια πιο ανθρώπινη πλευρά του Eminem άρχισε με ένα απλό μπολ με δημητριακά. Ντυμένος όπως ο ράπερ, έτρωγε τα δημητριακά για τις ανάγκες ενός βίντεο που προβλήθηκε στο Ντιτρόιτ. Ακολούθησαν δουλειές πιο σχετικές με τον Eminem σε μια άλλη έκθεση για την νεοϋορκέζικη γκαλερί Joe Sheftel.

 

Ηχηρό το comeback του Eminem, όχι μόνο στη μουσική αλλά και στην τέχνη
Ο Alex Da Corte στο βίντεο «True Life» του 2013

 

Τώρα ο Da Corte επιστρέφει για να ολοκληρώσει την «τριλογία» ενασχόλησής του με τον Eminem, παράλληλα με το comeback του ράπερ, με τρία νέα βίντεο που προβάλλονται στην πρώτη προσωπική έκθεση του καλλιτέχνη στη Βρετανία, συγκεκριμένα στην γκαλερί Josh Lilley του Λονδίνου. Σε ένα από αυτά βρίσκεται χαμένος ανάμεσα σε δαχτυλίδια καπνού, ενώ σε ένα άλλο είναι καλυμμένος με μουστάρδα.

 

Κάποια από τα props των βίντεο εκτίθενται στην γκαλερί, μαζί με ένα γλυπτό-ομοίωμα μεγάλου μεγέθους ενός sneaker Adidas, καθώς και με άλλα έργα του καλλιτέχνη. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει μια κορόνα με neon φώτα που παραπέμπει στο γνωστό εστιατόριο Pat's King of Steaks της Φιλαδέλφειας, γνωστό για τις διακρίσεις και την επιμονή του να μιλούν όλοι οι πελάτες αποκλειστικά αγγλικά. 

 

Alex da Corte. ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katharina Worf (@katharinaworf) στις

 

#alexdecortebadland #witchesbrew #colours #modernart #offtoseethewizard

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Martha (@marthashacolas) στις

 

Badlands #alexdecorte @_joshlilley

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη H A N N A G H R O S E (@hannaghrose) στις

 

 

#alexdecortebadland #modernart #colours #bongsallday #bongsbaby

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Martha (@marthashacolas) στις

 

Sneakers anyone? Alex da Corte has just landed @_joshlilley gallery

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jo Stella-Sawicka (@jostellasawicka) στις

 

#AlexDaCorte Bad Land at #joshlilley

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη michael g (@gesamtkunstwerks) στις

 

 

Η έκθεση Bad Land του Alex Da Corte συνεχίζεται ως τις 23 Δεκεμβρίου στην Josh Lilley Gallery.

 

Με πληροφορίες από το W.