Γυμνοί στο φως του James Turell

Γυμνοί στο φως του James Turell Facebook Twitter
0

Στην Εθνική Πινακοθήκη της Αυστραλίας, στην αναδρομική έκθεση του έργου του Τζέιμς Τάρελ οι επισκέπτες μπαίνουν μέσα γυμνοί. Το πρότζεκτ αυτό σχεδιάστηκε μέσα στην έκθεση με σκοπό να αφαιρέσει οτιδήποτε αποτελεί υλικό φράγμα ανάμεσα στη σχέση του κοινού και του καλλιτέχνη. 

Το πρότζεκτ που απευθύνεται σε ενήλικες, οργανώνεται σε γκρουπς των 50 επισκεπτών. Πρόκειται για μια απελευθερωτική εμπειρία, είπε ο καλλιτέχνης Stuart Ringholt, υπεύθυνος για το πρότζεκτ, που επέλεξε να «δει» και αυτός με «γυμνό σώμα» τα έργα του Τάρελ.

«Το έργο του Τάρελ επικεντρώνεται στο φως που πέφτει πάνω στο δέρμα, αλλάζοντάς του υφή και χρώμα. Ήταν κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για τους επισκέπτες που βρέθηκαν σε θέση να εξετάσουν αρχικά ακόμα και την έννοια του φόβου και της  αμηχανίας  απέναντι στο σώμα τους». 

«Θα μπορούσα να βλέπω τέχνη από εδώ και στο εξής γυμνός», είπε ένας επισκέπτης. «Αλλάζει εντελώς την προοπτική της τέχνης. Φοβάμαι ότι στο μέλλον σε κάποιο μουσείο θα γδυθώ και θα με συλλάβουν».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντ Ρούσα: Η γοητεία της αμερικανικής ζωής στο έργο ενός μεγάλου καλλιτέχνη

Εικαστικά / Εντ Ρούσα: Η γοητεία της αμερικανικής ζωής στο έργο ενός μεγάλου καλλιτέχνη

Ζωγράφος, γραφίστας, κινηματογραφιστής, φωτογράφος, σχεδιαστής, ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή Αμερικανούς καλλιτέχνες πραγματοποιεί την πρώτη του αναδρομική έκθεση στο ΜοΜΑ.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ