Οριοθετώντας τον δημιουργικό ουρανό της Aluminco

Οριοθετώντας τον δημιουργικό ουρανό της Aluminco Facebook Twitter
0

To αλουμίνιο βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή των υλικών δόμησης και στην ατμομηχανή της ανάπτυξής του συναντά κανείς εταιρείες με ηγετική θέση όπως η Aluminco. Αυτήν τη θέση κατακτούν όσοι θέλουν, σε πείσμα των καιρών, να είναι δημιουργικοί. «Από το 1982 η δημιουργικότητα βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρείας μας. Από τότε μας άρεσε να δοκιμαζόμαστε στα δύσκολα, με γνώμονα πάντα την αγάπη μας για το ωραίο. Αυτό το κάνουμε με οργάνωση και θέλω να πιστεύω ότι πρωτοπορούμε. Μιλάμε για το προϊόν που κατεξοχήν αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι του DNA μας. Θέλω να πιστεύω ότι το δημιουργούμε με γνώμονα τις ανάγκες της αγοράς. Και μάλιστα προσπαθούμε κάθε φορά να οραματιστούμε κατά κάποιον τρόπο τις συνθήκες της αγοράς και να βρούμε τη σύγχρονη τάση, να καλύψουμε το καινούργιο. Όνειρό μας είναι να είμαστε η εταιρεία που θα παρέχει τις λύσεις. Ξεκινάμε από την προσπάθεια να αφουγκραστούμε ποια είναι η τάση και μετά ξεκινάμε την έρευνα αγοράς, η οποία γίνεται το βαρόμετρό μας». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον CEO της εταιρείας Αργυρή Καρρά. Τα συστήματα Skyline αποτελούν το κορυφαίο δείγμα γραφής μιας εταιρείας που, όπως το έθεσε και ο επικεφαλής της, «ονειρεύεται το καλύτερο σύστημα αλουμινίου στον κόσμο».

Τα συστήματα αυτά φέρουν ανώτερα χαρακτηριστικά και αποτελούν το τέλειο εργαλείο στα χέρια του δημιουργού. Με καθαρές, minimal γραμμές και μοντέρνα αρχιτεκτονική επαναπροσδιορίζουν τα όρια του κόσμου μας. Οι φίλοι της premium κατηγορίας θα μπορούν να απολαύσουν μια σειρά συστημάτων αλουμινίου με πιο minimal σχεδίαση, αναβαθμισμένη ποιότητα, επιδόσεις αιχμής και πρωτοποριακό εξοπλισμό που δίνουν premium λύσεις σε κάθε ανάγκη με περισσότερους από 200 συνδυασμούς. Τα προϊόντα Skyline είναι ο χρήσιμος συνεργάτης κάθε αρχιτέκτονα. 

Οριοθετώντας τον δημιουργικό ουρανό της Aluminco Facebook Twitter
Ιδιωτική κατοικία.

Ο Αργύρης Καρράς συμπλήρωσε: 

«Με απλά λόγια, όταν οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν με τη νέα σειρά συστημάτων της Aluminco θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι λύσεις μας προσφέρουν υψηλό βαθμό ελευθερίας στη διαδικασία σχεδιασμού, ότι τηρούνται οι αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις και ότι προσφέρεται πληθώρα τυπολογιών και συνδυασμών ως απάντηση σε κάθε τεχνική πρόκληση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν σύνδεσμο μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και να αφήσουμε το όμορφο περιβάλλον να γίνει μέρος του σπιτιού. Απρόσκοπτη μετάβαση από μεγάλα παράθυρα και μεγάλες συρόμενες θύρες, καθώς και ελεύθερη σύνδεση μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων (βεράντες) επιτυγχάνονται με τη νέα premium συλλογή της Aluminco». 

Skyline is the limit

Οριοθετώντας τον δημιουργικό ουρανό της Aluminco Facebook Twitter
Το νέο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Τα συστήματα Skyline αποδεικνύουν πάλι ότι η Aluminco δεν σταμάτησε ποτέ να επινοεί τον εαυτό της από την αρχή, δηλαδή τα προϊόντα της. Αρκεί να πούμε ότι με το που μπήκε η δεκαετία του ’90 έγινε η πρώτη εταιρεία που διαχρονικά με τα προϊόντα της καινοτομεί και πρωτοπορεί, κάτι το οποίο τη βοηθά και στο να εξειδικεύεται σε tailor made λύσεις, όπως το νέο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Αυτές οι λύσεις, μάλιστα, εμφανίζονται πολλές φορές πριν καν παρουσιαστεί το πρόβλημα. «Φροντίζουμε τα προϊόντα μας να αφήνουν χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Το κομμάτι που έχει μεγάλη σημασία είναι αυτό της έρευνας που μαζί με την ανάπτυξη μάς ανοίγουν τον δρόμο προς την πρωτοπορία. Δεν το λυπόμαστε αυτό το κομμάτι του R&D που ήταν κάποτε ο “φτωχός συγγενής” των ελληνικών εταιρειών. Μια καλή ηγεσία ξέρει να ακούει και να “μυρίζεται” τις τάσεις της αγοράς. Αλλά και να επενδύει στους τομείς που την οδηγούν στην καινοτομία και το μέλλον», λέει ο Αργύρης Καρράς, εξηγώντας την επιτυχία των προϊόντων του.

Η επιτυχία της Aluminco ανέκαθεν βασιζόταν στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και στην υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της στρατηγικής της η εταιρεία έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα των αξιών και ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη, αναλαμβάνοντας σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων.

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

It’s a green family affair

ADM The Green Issue / Ο Αργύρης Καρράς, CEO της Aluminco, αποκαλύπτει πώς η εταιρεία εξελίσσεται με καινοτομία και δημιουργικότητα

O Αργύρης Καρράς, CEO της Aluminco, μαζί με τα αδέλφια του παρέλαβαν τα ηνία της εταιρείας από τον πατέρα τους και καταφέρνουν με επιτυχία να μας κάνουν να ξεχνάμε τι υπήρχε πριν, δημιουργώντας μια επιχείρηση-υπόδειγμα πράσινης οικονομίας.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αεροδρόμιο Μακεδονία: Καινοτομία, δημιουργικότητα και design για ένα πρότζεκτ υψηλών προδιαγραφών

ADM The Green Issue / Αεροδρόμιο Μακεδονία: Καινοτομία, δημιουργικότητα και design για ένα πρότζεκτ υψηλών προδιαγραφών

Μετά από τέσσερα χρόνια μελετών και εντατικών εργασιών, το νέο «Μακεδονία» παραδόθηκε εκσυγχρονισμένο, «εξυπνότερο» και διπλάσιο σε μέγεθος. Ένα έργο του οποίου τα συστήματα αλουμινίου φέρουν την ισχυρή υπογραφή του brand Aluminco. 
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Aluminco φυτεύει 1000 δένδρα στα Οινόφυτα

Επιχειρείν / Η Aluminco φυτεύει 1000 δένδρα στα Οινόφυτα

Στα πλαίσια σημαντικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Aluminco για την κοινωνία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους, διοργανώνει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου,12μμ, στα Οινόφυτα, σε συνεργασία με την We4all την πρώτη δενδροφύτευση.
THE LIFO TEAM
ALUMINCO: Τρεις άξονες δράσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών και των απωλειών από τις πυρκαγιές.

Επιχειρείν / ALUMINCO: Τρεις άξονες δράσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών και των απωλειών από τις πυρκαγιές.

Η Aluminco εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη της προς τους πυρόπληκτους στην Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλενα Ναβροζίδου: Νομίζω πως η πολιτική τους ορθότητα είναι μια εισβολή ασκήμιας

Design / Έλενα Ναβροζίδου: «Λογοκρίθηκαν πολλές από τις εικόνες μου, γιατί φαινόταν λίγο στήθος»

Η ξεχωριστή εικαστική καλλιτέχνις και δημιουργός της θρυλικής Λουντμίλα, της ηρωίδας κόμικς που ζούσε σουρεαλιστικές ερωτικές ιστορίες στο «Παρά Πέντε» και στη «Βαβέλ», μας ανοίγει το ειδωλολατρικό, πληθωρικό σπίτι της και μας δείχνει τη δική της Παραμυθία.
M. HULOT
Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Design / Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Η αυθεντικότητα είναι ο πυρήνας της κουλτούρας των Deplot. Δημιουργώντας αξία μέσα από το design σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες, διατηρούν τις ρίζες τους στην αυθεντική αισθητική και κουλτούρα της Μεσογείου, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία που παραμένουν πιστά στην αυθεντική ουσία της περιοχής.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αντώνης Βαβαγιάννης: Ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που δεν είναι καν λέξη

Οι Αθηναίοι / Κουραφέλκυθρος: «Αν δεν σε μισήσουν οι φασίστες, τι κάνεις σε αυτήν τη ζωή;»

Ο Αντώνης Βαβαγιάννης, ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που κάποτε τα είχαν απορρίψει όλα τα έντυπα ενώ τώρα έγιναν ταινία στο Cinobo, λαμβάνει για τα πολιτικά του σκίτσα μηνύματα σύμφωνα με τα οποία κάθε εβδομάδα τα παίρνει από άλλο κόμμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιατί η Ες Ντέβλιν είναι μια από τις διασημότερες σκηνογράφους του κόσμου;

Design / Γιατί η Ες Ντέβλιν είναι μια από τις διασημότερες σκηνογράφους του κόσμου;

Από τις συναυλίες της Μπιγιονσέ, του Weeknd, της Αντέλ της Μάιλι Σάιρους και των U2, το σετ του Super Bowl, τις επιδείξεις του Yves Saint Laurent και της Louis Vuitton, μέχρι τα σκηνικά της όπερας και των σύγχρονων θεατρικών παραστάσεων.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Οι γυναίκες αγοράζουν όλο και περισσότερα αυτοκίνητα. Γιατί το design τους παραμένει τόσο macho;

Τech & Science / Αφού οι γυναίκες αγοράζουν όλο και περισσότερα αυτοκίνητα, γιατί το design τους παραμένει τόσο macho;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ίσως σταθούν η αφορμή για να διορθωθεί αυτό το λάθος: όσα αποκαλύπτονται για την εμμονή στον ανδρικό σχεδιασμό απο τα Οργανισμό Οικονομικού Συντονισμού και Ανάπτυξης
NEWSROOM
Flux Office: Πώς σχεδιάστηκε το κτίριο της Φρυνίχου

Design / Flux Office: Πώς σχεδιάστηκε το κτίριο της Φρυνίχου για το Αρχείο Καβάφη

H Εύα Μανιδάκη και ο Θανάσης Δεμίρης, που ανέλαβαν την ανακαίνιση, την αρχιτεκτονική μελέτη και την επιμέλεια του χώρου όπου φιλοξενείται το Αρχείο, καθώς και της Οικίας Καβάφη στην Αλεξάνδρεια, μας ξεναγούν στην οδό Φρυνίχου και μας περιγράφουν τη διαδικασία πίσω από το δύσκολο εγχείρημα της δημιουργίας ενός χώρου που θα φιλοξενεί το καβαφικό σύμπαν.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ένα σπίτι σαν φιλικό κρεμμύδι και ένας δωδεκάμετρος μπουφές που μιλάει

Design / Ένα σπίτι σαν φιλικό κρεμμύδι και ένας δωδεκάμετρος μπουφές που μιλάει

Το σπίτι της Κατερίνας Τερζοπούλου είναι σαν να το βρέχει το κύμα. Η Κατερίνα έχει καθρέφτη πάνω στην τζαμαρία γιατί θεωρεί ότι αν κοιτάς πρώτα τη θάλασσα και μετά τον εαυτό σου δείχνεις καλύτερη.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Το υποθετικό σπίτι της Κατριν Ντενέβ

Design / Ένα αθηναϊκό σπίτι που θα μπορούσε να ανήκει στην Κατρίν Ντενέβ

Το σπίτι της εικαστικού Κατερίνας Ζαχαρόπουλου θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Δεν μοιάζει καθόλου με διαμέρισμα. Εδώ είναι όλα ανοιχτά, χωρίς προσδιορισμένους χώρους σε ένα κτίριο που δεν θυμίζει σε τίποτα αθηναϊκή πολυκατοικία.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Στέλιος Κόης: «Ζούμε σε μια Αθήνα χωρίς Αθηναίους»

Άκου την επιστήμη / Στέλιος Κόης: «Ζούμε σε μια Αθήνα χωρίς Αθηναίους»

Τι χρειάζεται προκειμένου να δημιουργήσουμε χώρους ικανούς να προσφέρουν νέες εμπειρίες; Πως μπορεί η πόλη της Αθήνας να αποκτήσει περισσότερους ελεύθερους χώρους; Ποιες λύσεις απαιτούνται ώστε η πρωτεύουσα τα καλοκαίρια να μην είναι ένα καζάνι που βράζει; Και πόσο εφικτός είναι ο στόχος της πόλης των 15 λεπτών; Ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας Στέλιος Κόης απαντά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πώς είναι να ζεις σε μια κουφάλα βελανιδιάς;

Design / Πώς είναι να ζεις σε μια κουφάλα βελανιδιάς;

Το σπίτι της γλύπτριας Λυδίας Βενιέρη είναι στο Μαρούσι. Μιλάμε γι' αυτό, για τη γειτονιά όπου μεγάλωσε και τους διανοούμενους που πέρασαν από κει. Αλλά και για το πώς μπορείς, όταν χάνεις τα κλειδιά σου, να ζητάς από εκείνα να σε βρουν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ο Καπετάν Μιχάλης του Νίκου Καζαντζάκη έγινε ένα αριστουργηματικό graphic novel από τον Pan Pan

Design / Ο Καπετάν Μιχάλης του Νίκου Καζαντζάκη έγινε ένα αριστουργηματικό graphic novel από τον Pan Pan

Το ιστορικό μυθιστόρημα του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε έναν εξαιρετικά καλοφτιαγμένο τόμο, σε σχέδιο και σενάριο του Παναγιώτη Πανταζή.
M. HULOT