H ALUMINCO διακρίθηκε στα Superbrands 2021-2022

H ALUMINCO διακρίθηκε στα Superbrands 2021-2022 Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Με τη μεγαλύτερη βράβευση στη μέχρι σήμερα πορεία της διακρίθηκε η ALUMINCO, αποσπώντας τον τίτλο του «Corporate Superbrand 2021-2022» στην κατηγορία «Πρώτες Ύλες και Υλικά Κατασκευών». Στα 40 χρόνια των δραστηριοτήτων της η ALUMINCO έχει καταφέρει να εδραιωθεί σε περισσότερες από 60 διεθνείς αγορές και στις 5 ηπείρους, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου.

Η εταιρεία

Η ALUMINCO, εταιρία σχεδιασμού και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην Ελλάδα με εδραιωμένη θέση σε διεθνείς αγορές συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της με γνώμονα την ποιότητα, την αξιοπιστία και τη δημιουργία ανώτερων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Σήμερα, ο όμιλος ALUMINCO είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών βιομηχανιών αλουμινίου, διαθέτοντας θυγατρικές, ιδιόκτητα υποκαταστήματα, περισσότερα από 350 σημεία διάθεσης και 400 εργαζόμενους.

H ALUMINCO στα Superbrands 2021-2022! Facebook Twitter

H διάκριση στα «Superbrands 2021-2022»

Ο διεθνής θεσμός των Superbrands εξελίσσεται σε 91 χώρες σε όλο τον κόσμο και διεξάγεται στην Ελλάδα από το 2005. Η ανάδειξη των Corporate Superbrands 2021-2022 έγινε βάσει βαθμολογίας της 15μελούς Κριτικής Επιτροπής του θεσμού και πανελλαδικής δημοσκόπησης κοινής γνώμης που διενήργησε η εταιρεία ερευνών MARC Α.Ε. σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας από 20-65 ετών μετά από αξιολόγηση 1.500 εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, σε 37 διαφορετικές κατηγορίες.

Η διάκριση της ALUMINCO στα "SUPERBRANDS Greece 2021-2022" στην κατηγορία «Πρώτες Ύλες και Υλικά Κατασκευών» έρχεται να επιβραβεύσει τη μεγάλη ανάπτυξη της εταιρίας και την δραστηριότητά της σε σημαντικούς τομείς:

Τα προϊόντα της Aluminco

Ο όμιλος ALUMINCO προσφέρει ένα ισχυρό portfolio πιστοποιημένων προϊόντων. Με συνεχείς επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και δίνοντας μεγάλη έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη η ALUMINCO έχει αναπτύξει και εδραιώσει εκατοντάδες προϊόντα αλουμινίου, πολλά από τα οποία είναι μοναδικά στο είδος τους, με πολλές καινοτομίες και ευρεσιτεχνίες.

Διαθέτει ένα μεγάλο εύρος αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, ικανό να καλύψει ξεχωριστές και ιδιαίτερες ανάγκες. Ανοιγόμενα, συρόμενα και πτυσσόμενα συστήματα, πόρτες εισόδου, συστήματα σκίασης και πρόσοψης, συστήματα κάγκελων και συστήματα εξωτερικού χώρου όπως πέργκολες και περιφράξεις προσφέρουν ιδιαίτερες δυνατότητες που ξεχωρίζουν.

Επενδύσεις που δημιουργούν αξία

Μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, η ALUMINCO ενισχύθηκε παραγωγικά με την εγκατάσταση νέας γραμμής διέλασης στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ενώ προχώρησε και σε ακόμη μια ιδιαίτερα σημαντική επενδυτική κίνηση που αφορά την απόκτηση διέλασης αλουμινίου στη Βόρεια Ελλάδα. Η στρατηγική αυτή απόκτηση ενισχύει την παρουσία της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα και στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα, με τη νέα συλλογή από premium συστήματα αλουμινίου SKYLINE η ALUMINCO αναπτύσσει νέες καινοτόμες εφαρμογές καλύπτοντας ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές ανάγκες ενώ μέσω των θυγατρικών της εταιρειών Metalskin & Inscreen προσφέρει αρχιτεκτονικά πλέγματα προσόψεων από αλουμίνιο και την παραγωγή σίτας, κορυφαίας ποιότητας και τεχνολογίας, ικανοποιώντας τεράστιο αριθμό αρχιτεκτονικών εφαρμογών.

Τα αρχιτεκτονικά συστήματα της ALUMINCO αναβαθμίζουν ποιοτικά και ολοκληρωμένα πολλά από τα τοπικά αεροδρόμια που σε όλη τη χώρα εξελίσσονται από την Fraport Greece ενώ το tailor made σύστημα πρόσοψης του νέου τερματικού σταθμού του αναβαθμισμένου «Αεροδρομίου Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη ALUMINCO SKG120 απέσπασε το τον Χρυσό Τίτλο στα Aluminium in Architecture Awards.

H ALUMINCO διακρίθηκε στα Superbrands 2021-2022 Facebook Twitter

Βιώσιμη Ανάπτυξη για έναν καλύτερο κόσμο

Από τις 2021 η ALUMINCO εφαρμόζει το διεθνές πρότυπο ISO 50001 που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης, την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα και την ελάττωση του κόστους, προωθώντας τη βιώσιμη χρήση της ενέργειας.

Παράλληλα μέσα από το πρόγραμμα "A Planet to Love" η εταιρία εργάζεται πάνω στο ζήτημα της βιωσιμότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, εκπαιδεύοντας τους τελικούς καταναλωτές, παράγοντας προϊόντα με χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 και αναπτύσσοντας συστήματα αλουμινίου για παθητικά (ή λιγότερο ενεργοβόρα) κτίρια.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Marketing και Επικοινωνίας της ALUMINCO κο  Σ. Γριβέα, «η σφραγίδα αριστείας των Superbrands βρίσκει την εταιρεία σε τροχιά ανάπτυξης και σχεδιασμού νέων προϊόντων με διαβαθμισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εξελισσόμενο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με έμφαση στο Περιβάλλον, τους Εργαζόμενους και τις Τοπικές Κοινωνίες, συνεχίζοντας την 40ετή πορεία ποιότητας και εμπιστοσύνης που έχει χτίσει με τους συνεργάτες και τους πελάτες της.»

Ιστορικοί Σταθμοί της Aluminco:

1982: Ο Θεόδωρος Καρράς ιδρύει την εταιρεία.

1989-1999: Δεκαετία συνεχούς ανάπτυξης, εξελίσσοντας το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, αλλά και επεκτείνοντας το δίκτυο εξαγωγών της.

2002: Η ALUMINCO αποκτά υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 60.000 m2. στα Οινόφυτα Βοιωτίας και παράλληλα αναπτύσσει την 1η θερμομονωτική σειρά για πόρτες & παράθυρα αλουμινίου.

2006-2008: Αναπτυξιακό πλάνο άνω των 10 εκ. ευρώ σε υποδομές, μηχανολογικό εξοπλισμό, συστήματα διανομής, καθώς και στο πρωτοποριακό πρόγραμμα λογισμικού SAP για την οργάνωση των διαδικασιών της εταιρείας.

2011: A planet to Love, υιοθέτηση αειφόρων λύσεων σε όλο τον κύκλο εργασιών της. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 1,2MWp σε βιομηχανική μας ιδιοκτησία, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, κατά 1925 τόνους ετησίως. 

2015: Η σκυτάλη της εταιρείας περνάει στη νέα γενιά επιχειρηματιών και ανακοινώνεται νέο επενδυτικό σχέδιο ύψους 7,8 εκ. ευρώ.

2018: Oλοκλήρωση επενδύσεων σε μονάδες παραγωγής & ρομποτικής αποθήκευσης, εργαστήρια έρευνας & ανάπτυξης και πλατφόρμα παραγγελιοληψίας.

2019: Οι εξαγωγές του ομίλου ξεπερνούν το 55% του συνολικού κύκλου εργασιών, ο οποίος ανέρχεται στα  40 εκ. ευρώ.

2020: Tο επιβλητικό, ειδικού σχεδιασμού, σύστημα πρόσοψης, ALUMINCO SKG120 "ντύνει" το νέο τερματικό σταθμό του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας την καινοτομία και το design σε σύνθετα έργα ακραίων απαιτήσεων.

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Good Business Directory 6 / L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Ο μεγαλύτερος όμιλος καλλυντικών παγκοσμίως χτίζει πάνω στη φιλοσοφία ότι οι άνθρωποί του αποτελούν το θεμέλιο κάθε προόδου και δημιουργεί τεχνολογίες που καθορίζουν την επόμενη μέρα της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Good Business Directory 6 / Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών δεν αποτελεί μόνο πεδίο επενδυτικής κινητικότητας αλλά είναι και ένας από τους πιο δραστήριους κλάδους στο πεδίο της έρευνας και της καινοτομίας.
ΑΝΝΑ ΔΙΑΝΑ
Φυσικό αέριο: «Χρυσές» επενδύσεις για την ελληνική οικονομία

Good Business Directory 6 / Φυσικό αέριο: «Χρυσές» επενδύσεις για την ελληνική οικονομία

Η προοπτική ανάδειξης της χώρας σε δίαυλο εφοδιασμού της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης με φυσικό αέριο δημιουργεί έδαφος για νέες επενδύσεις στην επεξεργασία και μεταφορά του αερίου.
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ
Rebrain Greece | Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού στελεχών

Good Business Directory 6 / Rebrain Greece | Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού στελεχών

Οι εκδηλώσεις Rebrain Greece και Ημέρα Καριέρας λειτουργούν ως δίαυλος μεταξύ των επιχειρήσεων και της ελληνικής διασποράς, παρουσιάζοντας αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, φορολογικά κίνητρα και νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΥΡΟΥΛΗ
Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Good Business Directory 6 / Μανόλης Παπαπολύζος: Η δημιουργικότητα δεν χάθηκε, απλώς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος και πρόεδρος της DDB Athens βλέπει μια αγορά που προσπαθεί να ανασάνει μέσα σε νόμους, πίξελ και αλγόριθμους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Δημήτρης Ψαλτούλης: Τεχνολογία και ελληνικό ταλέντο στο επίκεντρο της παγκόσμιας πορείας της Dialectica

Good Business Directory 6 / Δημήτρης Ψαλτούλης: Τεχνολογία και ελληνικό ταλέντο στο επίκεντρο της παγκόσμιας πορείας της Dialectica

Οι αξίες που οδήγησαν την εταιρεία στην κορυφή, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και η δύναμη του ελληνικού ταλέντου που στηρίζει την παγκόσμια ανάπτυξή της.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μοχλός ανάπτυξης αλλά και μεγάλη πρόκληση για τις επιχειρήσεις

Good Business Directory 6 / Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μοχλός ανάπτυξης αλλά και μεγάλη πρόκληση για τις επιχειρήσεις

Γιατί η ανάγκη επιτάχυνσης στις ψηφιακές δεξιότητες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής αποτελούν σημερα τισ πιο σημαντικές προκλήσεις στο επιχειρειν.
ΕΥΗ ΠΑΠΑΔΟΣΗΦΑΚΗ
Πόσο «ανθρώπινη» μπορεί να είναι η τεχνητή νοημοσύνη;

Good Business Directory 6 / Πόσο «ανθρώπινη» μπορεί να είναι η τεχνητή νοημοσύνη;

Η Γιάννα Ανδρονοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη μάς βοηθά να ενισχύουμε ό,τι είναι δημιουργικό και να παίρνουμε αποφάσεις με καλύτερα δεδομένα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ