Οι γιατροί, οι πραγματικοί ήρωες των τελευταίων ημερών, «αγιοποιήθηκαν»

Οι γιατροί, οι πραγματικοί ήρωες των τελευταίων ημερών, «αγιοποιήθηκαν» Facebook Twitter
Πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο υλοποιήθηκε στους τοίχους και το ταβάνι μιας ιστορικής εκκλησίας στην επαρχία Χουπέι της Κίνας. Φωτο: Duyi Han
0

Με την εξάπλωση του κορωνοϊού να αποτελεί καθημερινά το κεντρικό θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ο designer Duyi Han αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στους γιατρούς, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες ρισκάρουν τη ζωή τους για να βοηθήσουν όσους είναι σε ανάγκη.


Πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο υλοποιήθηκε στους τοίχους και το ταβάνι μιας ιστορικής εκκλησίας στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, απ'όπου ξεκίνησε η πανδημία, απεικονίζοντας γιατρούς να φορούν ειδικές λευκές στολές για την προστασία τους από την εξάπλωση του ιού.

Στόχος του Han ήταν να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους, των οποίων το έργο είναι ουσιαστικό για όσους έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.


Τίτλος του πρότζεκτ είναι «The saints wear white» (Οι άγιοι φορούν άσπρα) και βασική έμπνευση για τη δημιουργία του αποτέλεσε το παραδοσιακό στιλ των πινάκων και των τοιχογραφιών της εκκλησίας. Παρόλο, δηλαδή, που εκεί συνήθως απεικονίζονται βιβλικές σκηνές με αγίους και θεούς, στη συγκεκριμένη τοιχογραφία το επίκεντρο βρίσκεται στους γιατρούς, οι οποίοι βάζουν τον εαυτό τους ανιδιοτελώς στην πρώτη γραμμή για τον περιορισμό της εξάπλωσης.


Όλοι οι γιατροί είναι ασφαλώς εξοπλισμένοι με μάσκες, γάντια και ειδικές στολές που καλύπτουν όλο τους το σώμα, ενώ στόχος του Han ήταν να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους, των οποίων το έργο είναι ουσιαστικό για όσους έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Οι γιατροί, οι πραγματικοί ήρωες των τελευταίων ημερών, «αγιοποιήθηκαν» Facebook Twitter
Φωτο: Duyi Han

Οι γιατροί, οι πραγματικοί ήρωες των τελευταίων ημερών, «αγιοποιήθηκαν» Facebook Twitter
Φωτο: Duyi Han

Οι γιατροί, οι πραγματικοί ήρωες των τελευταίων ημερών, «αγιοποιήθηκαν» Facebook Twitter
Φωτο: Duyi Han

Με πληροφορίες από design boom

 

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Myran, ο ναός του σκανδιναβικού design φέρνει στην Αθήνα το The Wrong Shop

Design / Το Myran φέρνει στην Αθήνα το μοναδικό design του Wrong Shop

Για δύο περίπου μήνες, το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης θα καταλάβουν τα έργα του Erwan Bouroullec, ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους σχεδιαστές, ο οποίος μάλιστα θα παρευρεθεί σε αυτήν μαζί με τον Sebastian Wrong, ιδρυτή των The Wrong Shop και Established & Sons.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΚΕΒΕ

ADM4/SKG - Thessaloniki Issue / ΚΕΒΕ: Για έναν κόσμο δομικά καλύτερο

Η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), συνεχίζοντας δυναμικά μια παράδοση σχεδόν 90 ετών στον κλάδο της κεραμοποιίας, παράγει και διαθέτει, εγχώρια και διεθνώς, μια ευρεία γκάμα παραδοσιακών και σύγχρονων δομικών κεραμικών προϊόντων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Ελλάδας και της λεκάνης της Μεσόγειου,
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ