ΚΕΒΕ: Για έναν κόσμο δομικά καλύτερο

ΚΕΒΕ Facebook Twitter
Εργοστάσιο ΚΕΒΕ (Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος).
0

ADVERTORIAL

Τα τελευταία χρόνια η κλιματική αλλαγή έχει φέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βιωσιμότητα του δομημένου περιβάλλοντος για ένα καλύτερο, πράσινο παρόν και μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο ο τεχνικός κόσμος, ειδικά οι αρχιτέκτονες, αναζητούν λύσεις που απαντούν σε προκλήσεις του σήμερα, π.χ. στην τεχνική και αισθητική αρτιότητα των κτιρίων, στην αποτελεσματική μόνωση και στην πυροπροστασία, στην ενίσχυση της μηχανικής αντοχής, της αντοχής στον χρόνο και στις κλιματολογικές συνθήκες.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις προκλήσεις, η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), συνεχίζοντας δυναμικά μια παράδοση σχεδόν 90 ετών στον κλάδο της κεραμοποιίας, παράγει και διαθέτει, εγχώρια και διεθνώς, μια ευρεία γκάμα παραδοσιακών και σύγχρονων δομικών κεραμικών προϊόντων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Ελλάδας και της λεκάνης της Μεσόγειου, ώστε να προσφέρει τις βέλτιστες λύσεις στα σύνθετα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου. Σκοπός της ΚΕΒΕ είναι να προμηθεύει τόσο την εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά με προϊόντα υψηλής ποιότητας βιοκλιματικού σχεδιασμού και καθαρών τεχνολογιών δόμησης, τα οποία προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία. 

Καινοτομία - Ποιότητα - Οικολογία

Οι εγκαταστάσεις της ΚΕΒΕ διατηρούν την υψηλότερη παραγωγική δυναμικότητα στην Ευρώπη και μία από τις υψηλότερες παγκοσμίως. Εκτείνονται σε ιδιόκτητο χώρο 235.000 τ.μ. στη Νέα Σάντα Κιλκίς και έχουν ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 700.000 τόνων τούβλων και 75.000.000 τεμαχίων κεραμιδιών και αξεσουάρ στέγης. 

ΚΕΒΕ Facebook Twitter
Βίλα στην Αντάλια με πράσινο Μακεδονίτικο.

Κατά την παραγωγική διαδικασία ιδιαίτερη σημασία δίνεται στον εξοπλισμό των γραμμών παραγωγής με προηγμένα τεχνολογικά συστήματα και εφαρμογές ρομποτικής, ώστε να περιορίζεται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και του κλίματος. Σε αυτό το πλαίσιο τα τελικά δομικά κεραμικά προϊόντα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις περιβαλλοντικές, ενεργειακές και κλιματικές προδιαγραφές της εγχώριας και διεθνούς νομοθεσίας και συμβάλλουν στη βελτιωμένη ενεργειακή και θερμική συμπεριφορά και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κτιρίων.

Επιπλέον, τα δομικά κεραμικά προϊόντα της ΚΕΒΕ απαιτούν ελάχιστη ενέργεια κατά την παραγωγή και τη μεταφορά τους, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και ανακυκλώνονται, προωθώντας έμπρακτα τη βιώσιμη δόμηση.

Δομικά κεραμικά προϊόντα με το «βλέμμα» στραμμένο στο μέλλον

Τα προϊόντα της ΚΕΒΕ αποτελούν έναν αξιόπιστο σύμμαχο τόσο για τους αρχιτέκτονες όσο και για όλον τον τεχνικό κόσμο. Στην εποχή μας στο επίκεντρο τοποθετούνται τα θερμομονωτικά τούβλα κατακόρυφων οπών των σειρών ΟΡΘΟBLOCK και ΟΡΘΟBLOCK PLUS, τα οποία επιτρέπουν τη βέλτιστη αξιοποίηση της ενέργειας, τον απρόσκοπτο φυσικό αερισμό και την εναλλαγή θερμοκρασίας κατά την ημέρα και τη νύχτα. Έτσι, το εσωτερικό των κτιρίων καθίσταται θερμικά άνετο και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια, εξοικονομώντας χρήματα για κλιματισμό και θέρμανση. Επιπλέον, σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/45724/1558, η οποία είναι σε ισχύ από τις 9/5/22, δεν προσμετρώνται πλέον στον συντελεστή δόμησης, με αποτέλεσμα την αύξηση της δομήσιμης επιφάνειας έως και 10% για μια τυπική κατασκευή.

ΚΕΒΕ Facebook Twitter
Σχολείο στο Ντουμπάι με Μακεδονίτικο απλό.

Ωστόσο, όλο το εύρος προϊόντων της εταιρείας συνδέεται άμεσα με την πράσινη μετάβαση, η οποία θέτει νέες κατευθυντήριες γραμμές στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Για την ΚΕΒΕ, η πράσινη μετάβαση αποτελεί ευκαιρία να αναδειχθεί η δομική αξία των προϊόντων, συστήνοντάς τα εκ νέου στους μηχανικούς. 

Η ΚΕΒΕ στέκεται στο πλάι των αρχιτεκτόνων και του τεχνικού κόσμου και προμηθεύει κεραμικά δομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής που προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση πόρων, ενέργειας και χρημάτων σε περισσότερες από 30 αγορές διεθνώς, πιστή στο όραμά της για έναν κόσμο δομικά καλύτερο.

Από την ειδική έκδοση ADM/ LiFO x Design Ambassador/ Archisearch

Το νέο τεύχος της LiFO με το Architecture Design Map: Ειδική έκδοση Θεσσαλονίκη δωρεάν στο σπίτι σας με ένα κλικ.

Design
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Design / Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Το hotspot της γαλλικής αριστοκρατίας των δεκαετιών πριν από τη Γαλλική Επανάσταση ζωντανεύει έναν τρόπο ζωής υψηλής τέχνης και μια καθημερινότητα γεμάτη ακραία εξωπραγματική πολυτέλεια. Τώρα είναι και πάλι διαθέσιμο για το κοινό. 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση

Interiors / Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση στο Παγκράτι

Ο φωτογράφος μόδας Θανάσης Κρίκης ζει σε ένα διαμέρισμα που το αισθάνεται σαν προέκταση του εαυτού του. Σε αυτό κυριαρχούν οι φωτογραφίες μόδας, τα ζωγραφικά του έργα και τα design έπιπλα, μα, πάνω απ’ όλα, η ικανότητά του να τα συνθέτει όλα αυτά και να δημιουργεί ένα καλαίσθητο σύμπαν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα dream house

Design / Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα σπίτι σαν γκαλερί γλυπτών

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται ένα αθηναϊκό σπίτι γεμάτο με έργα Ελλήνων γλυπτών, που όλα του τα πράγματα μένουν πάντα στη θέση τους, και μιλά με τον αρχιτέκτονα ιδιοκτήτη που δεν συνηθίζει να σχεδιάζει σπίτια γιατί «αισθανόταν ότι θα έπρεπε να κάνει και τον διαπραγματευτή της οικογένειας»
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Design / Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Σε μια υπερυψωμένη βιτρίνα στο Κολωνάκι συναντάμε μια σειρά από έργα τριών καλλιτεχνών οι οποίοι δεν είχαν μιλήσει μεταξύ τους πριν τελειώσει το κατάστημα, που απ’ έξω δεν μαρτυρά τι ακριβώς κρύβει μέσα του. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η χρυσή σχεδιάστρια που μάγεψε το Χόλιγουντ

Design / Συνεργάτις του Ντε Κίρικο. Κολλητή του Νουρέγιεφ. Επίσκεψη στο απίθανο σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται το σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis, που ήταν στενή φίλη του Ιόλα, συνεργάτιδα του Ντε Κίρικο και κολλητή φίλη του Νουρέγιεφ. Και εντυπωσιάζεται με την κινηματογραφική της ζωή.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Design / Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Ένα νέο concept store εμφανίστηκε στα Εξάρχεια από τη γλύπτρια Αντιγόνη MacLellan και τον designer Χαρίλαο Κουρτίνο Πάλλα, το Αphilo, που συγκεντρώνει τη δουλειά πολλών ντόπιων artisans. Εκεί βρίσκουμε και τα χρηστικά αντικείμενα του brand τους, Kyr Lakis, που αξιοποιεί τα σχέδια από ξυλόγλυπτες μήτρες οι οποίες άντεξαν στον χρόνο, όπως μια γοργόνα που μετρά εκατό χρόνια ζωής.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Design / Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Ένα σταντ με ρούχα δίπλα στην τραπεζαρία, μια σανίδα του skate στη μέση του καθιστικού, το πιο ιδιαίτερο πλακάκι που έχει μπει ποτέ σε τζάκι. Το διαμέρισμα της σχεδιάστριας στην Κηφισιά είναι μποέμ και boho, σαν την ίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Έλενα Ναβροζίδου: Νομίζω πως η πολιτική τους ορθότητα είναι μια εισβολή ασκήμιας

Design / Έλενα Ναβροζίδου: «Λογοκρίθηκαν πολλές από τις εικόνες μου, γιατί φαινόταν λίγο στήθος»

Η ξεχωριστή εικαστική καλλιτέχνις και δημιουργός της θρυλικής Λουντμίλα, της ηρωίδας κόμικς που ζούσε σουρεαλιστικές ερωτικές ιστορίες στο «Παρά Πέντε» και στη «Βαβέλ», μας ανοίγει το ειδωλολατρικό, πληθωρικό σπίτι της και μας δείχνει τη δική της Παραμυθία.
M. HULOT
Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Design / Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Η αυθεντικότητα είναι ο πυρήνας της κουλτούρας των Deplot. Δημιουργώντας αξία μέσα από το design σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες, διατηρούν τις ρίζες τους στην αυθεντική αισθητική και κουλτούρα της Μεσογείου, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία που παραμένουν πιστά στην αυθεντική ουσία της περιοχής.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αντώνης Βαβαγιάννης: Ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που δεν είναι καν λέξη

Οι Αθηναίοι / Κουραφέλκυθρος: «Αν δεν σε μισήσουν οι φασίστες, τι κάνεις σε αυτήν τη ζωή;»

Ο Αντώνης Βαβαγιάννης, ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που κάποτε τα είχαν απορρίψει όλα τα έντυπα ενώ τώρα έγιναν ταινία στο Cinobo, λαμβάνει για τα πολιτικά του σκίτσα μηνύματα σύμφωνα με τα οποία κάθε εβδομάδα τα παίρνει από άλλο κόμμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ