ΚΕΒΕ: Για έναν κόσμο δομικά καλύτερο

ΚΕΒΕ Facebook Twitter
Εργοστάσιο ΚΕΒΕ (Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος).
0

ADVERTORIAL

Τα τελευταία χρόνια η κλιματική αλλαγή έχει φέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βιωσιμότητα του δομημένου περιβάλλοντος για ένα καλύτερο, πράσινο παρόν και μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο ο τεχνικός κόσμος, ειδικά οι αρχιτέκτονες, αναζητούν λύσεις που απαντούν σε προκλήσεις του σήμερα, π.χ. στην τεχνική και αισθητική αρτιότητα των κτιρίων, στην αποτελεσματική μόνωση και στην πυροπροστασία, στην ενίσχυση της μηχανικής αντοχής, της αντοχής στον χρόνο και στις κλιματολογικές συνθήκες.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις προκλήσεις, η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), συνεχίζοντας δυναμικά μια παράδοση σχεδόν 90 ετών στον κλάδο της κεραμοποιίας, παράγει και διαθέτει, εγχώρια και διεθνώς, μια ευρεία γκάμα παραδοσιακών και σύγχρονων δομικών κεραμικών προϊόντων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Ελλάδας και της λεκάνης της Μεσόγειου, ώστε να προσφέρει τις βέλτιστες λύσεις στα σύνθετα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου. Σκοπός της ΚΕΒΕ είναι να προμηθεύει τόσο την εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά με προϊόντα υψηλής ποιότητας βιοκλιματικού σχεδιασμού και καθαρών τεχνολογιών δόμησης, τα οποία προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία. 

Καινοτομία - Ποιότητα - Οικολογία

Οι εγκαταστάσεις της ΚΕΒΕ διατηρούν την υψηλότερη παραγωγική δυναμικότητα στην Ευρώπη και μία από τις υψηλότερες παγκοσμίως. Εκτείνονται σε ιδιόκτητο χώρο 235.000 τ.μ. στη Νέα Σάντα Κιλκίς και έχουν ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 700.000 τόνων τούβλων και 75.000.000 τεμαχίων κεραμιδιών και αξεσουάρ στέγης. 

ΚΕΒΕ Facebook Twitter
Βίλα στην Αντάλια με πράσινο Μακεδονίτικο.

Κατά την παραγωγική διαδικασία ιδιαίτερη σημασία δίνεται στον εξοπλισμό των γραμμών παραγωγής με προηγμένα τεχνολογικά συστήματα και εφαρμογές ρομποτικής, ώστε να περιορίζεται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και του κλίματος. Σε αυτό το πλαίσιο τα τελικά δομικά κεραμικά προϊόντα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις περιβαλλοντικές, ενεργειακές και κλιματικές προδιαγραφές της εγχώριας και διεθνούς νομοθεσίας και συμβάλλουν στη βελτιωμένη ενεργειακή και θερμική συμπεριφορά και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κτιρίων.

Επιπλέον, τα δομικά κεραμικά προϊόντα της ΚΕΒΕ απαιτούν ελάχιστη ενέργεια κατά την παραγωγή και τη μεταφορά τους, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και ανακυκλώνονται, προωθώντας έμπρακτα τη βιώσιμη δόμηση.

Δομικά κεραμικά προϊόντα με το «βλέμμα» στραμμένο στο μέλλον

Τα προϊόντα της ΚΕΒΕ αποτελούν έναν αξιόπιστο σύμμαχο τόσο για τους αρχιτέκτονες όσο και για όλον τον τεχνικό κόσμο. Στην εποχή μας στο επίκεντρο τοποθετούνται τα θερμομονωτικά τούβλα κατακόρυφων οπών των σειρών ΟΡΘΟBLOCK και ΟΡΘΟBLOCK PLUS, τα οποία επιτρέπουν τη βέλτιστη αξιοποίηση της ενέργειας, τον απρόσκοπτο φυσικό αερισμό και την εναλλαγή θερμοκρασίας κατά την ημέρα και τη νύχτα. Έτσι, το εσωτερικό των κτιρίων καθίσταται θερμικά άνετο και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια, εξοικονομώντας χρήματα για κλιματισμό και θέρμανση. Επιπλέον, σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/45724/1558, η οποία είναι σε ισχύ από τις 9/5/22, δεν προσμετρώνται πλέον στον συντελεστή δόμησης, με αποτέλεσμα την αύξηση της δομήσιμης επιφάνειας έως και 10% για μια τυπική κατασκευή.

ΚΕΒΕ Facebook Twitter
Σχολείο στο Ντουμπάι με Μακεδονίτικο απλό.

Ωστόσο, όλο το εύρος προϊόντων της εταιρείας συνδέεται άμεσα με την πράσινη μετάβαση, η οποία θέτει νέες κατευθυντήριες γραμμές στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Για την ΚΕΒΕ, η πράσινη μετάβαση αποτελεί ευκαιρία να αναδειχθεί η δομική αξία των προϊόντων, συστήνοντάς τα εκ νέου στους μηχανικούς. 

Η ΚΕΒΕ στέκεται στο πλάι των αρχιτεκτόνων και του τεχνικού κόσμου και προμηθεύει κεραμικά δομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής που προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση πόρων, ενέργειας και χρημάτων σε περισσότερες από 30 αγορές διεθνώς, πιστή στο όραμά της για έναν κόσμο δομικά καλύτερο.

Από την ειδική έκδοση ADM/ LiFO x Design Ambassador/ Archisearch

Το νέο τεύχος της LiFO με το Architecture Design Map: Ειδική έκδοση Θεσσαλονίκη δωρεάν στο σπίτι σας με ένα κλικ.

Design
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ «Η μηχανή στην καρδιά του ανθρώπου»

Design / Η αέναη πρωτοπορία του Κωνσταντίνου Δοξιάδη

Αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά οράματα, καινοτόμοι σχεδιασμοί και τεχνολογικές ευτοπίες και δυστοπίες συνδιαλέγονται στην έκθεση «Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η μηχανή στην καρδιά του ανθρώπου» που παρουσιάζει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Akatio: Το vintage studio που ανανεώνει τη συλλογή του κάθε πανσέληνο

Design / Akatio: Το vintage studio που ανανεώνει τη συλλογή του κάθε πανσέληνο

Αν μετανιώνετε που δεν εκτιμήσατε εκείνη την ‘80s φοντανιέρα της γιαγιάς σας και την πετάξατε, αν αγαπάτε την art de la table και ψάχνεστε με αυτή, αν σας απασχολεί η μοναδικότητα των πραγμάτων που συνθέτουν τον χώρο σας και έχετε κουραστεί από το μαζικό, αναζητήστε αυτό το studio που έχουν αγαπήσει οι Αθηναίοι vintage lovers.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ