Η βιτρίνα του πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη στην Κριεζώτου εμπνέεται από ένα παραμύθι

Η βιτρίνα του πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη στην Κριεζώτου εμπνέεται από ένα παραμύθι Facebook Twitter
0

Η Ελένη Γερουλάνου και η Ίριδα Σαμαρτζή ζωντανεύουν στη Βιτρίνα της Κριεζώτου τον μαγευτικό κόσμο του αρκούδου που πρωταγωνιστεί στο βραβευμένο παιδικό βιβλίο τους «Ένας αρκούδος μια φορά».

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει» που διοργανώνει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζοντας μια βιτρίνα για μικρούς και μεγάλους και δίνοντας  τη δυνατότητα σε Έλληνες καλλιτέχνες να εκθέσουν τις δημιουργίες τους στη βιτρίνα της Πινακοθήκης Γκίκα.

Το βιβλίο, μέσα από ένα τρυφερό παραμύθι, ζωντανεύει με ευρηματικό τρόπο περισσότερα από 240 παιχνίδια από τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, που βρίσκονται στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο. Πρόκειται για μια συνέκδοση των εκδόσεων Πατάκη και του Μουσείου Μπενάκη.

Η ιστορία πάει κάπως έτσι: Ο αρκούδος περιπλανιέται στην πόλη ψάχνοντας το σπίτι του. Στη διαδρομή του συναντά έναν ναύτη, έξι πάπιες, μια αλεπού, μια σκαντζοχοιρίνα, έναν θεατρικό θίασο, έναν σκύλο. Όλοι θέλουν να τον βοηθήσουν. Άραγε θα καταφέρει να το βρει;

Η βιτρίνα του πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη στην Κριεζώτου εμπνέεται από ένα παραμύθι Facebook Twitter
Η βιτρίνα του πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη στην Κριεζώτου εμπνέεται από ένα παραμύθι Facebook Twitter
Η βιτρίνα του πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη στην Κριεζώτου εμπνέεται από ένα παραμύθι Facebook Twitter

Ο αρκούδος, ανάμεσα από παιχνίδια και ζωγραφιές, ξανασυναντάει τους φίλους του από το ομώνυμο βιβλίο. Τμήμα των σχεδίων δημιουργήθηκε από παιδιά κατά τη διάρκεια εικαστικού εργαστηρίου για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019.

Info:

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, στις 18:30 η Ελένη Γερουλάνου και η Ίριδα Σαμαρτζή προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον παραμυθένιο κόσμο του αρκούδου στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25/09. Πινακοθήκη Γκίκα - Πωλητήριο, Κριεζώτου 3, Αθήνα.

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Design / Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Πιάτα, φλιτζάνια, βάζα και λάμπες που σε κάνουν να θες να τους τραπεζώσεις όλους. Έντονα, χαριτωμένα, λαχταριστά αντικείμενα που μετατρέπουν το τραπέζι σου σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευτυχίας.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Οι Αθηναίοι / Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Ως παιδί, σχεδίαζε δρόμους στην άμμο. Αργότερα, υπερασπίστηκε την αρχιτεκτονική ως τέχνη ζωής. Με τη σύντροφο και συνεργάτιδά του Σουζάνα έζησαν μια ζωή όπου το «εγώ» έγινε «εμείς», μέχρι την απώλειά της που τον σημάδεψε βαθιά. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Mattias Adolfsson: «Η έμπνευση με χτυπάει σαν κεραυνός, από το πουθενά»

Design / Mattias Adolfsson: Μιλώντας με έναν κορυφαίο εικονογράφο της εποχής

Δυο-τρεις κουβέντες με τον διακεκριμένο Σουηδό γραφίστα και εικονογράφο, έναν από τους «υψηλούς προσκεκλημένους» του φετινού 7ου LAComicsFestival, που θα γίνει στη Λάρισα από τις 5 ως τις 7 Σεπτεμβρίου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

ADM 2025: The Urban Issue / Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

Ιδέες που ζυμώνονταν αργά εδώ και μερικά χρόνια στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης ωρίμασαν και μας αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2025, ως οδηγός για τους χώρους στους οποίους θα κατοικήσουμε στο μέλλον.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Οbjects of Common Interest: «Θέλουμε να σου κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και να κινητοποιήσουμε ένα συναίσθημα»

ADM 2025: The Urban Issue / Κίνηση, ελευθερία, ρευστή ταυτότητα: Το design των Οbjects of Common Interest

Οι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδας Τραμπούκης τρέχουν ένα από τα πιο design studios της Ελλάδας. Πώς σκέφτονται και πώς σχεδιάζουν τα φημισμένα projects τους, όπως την εγκατάσταση εικαστικού φωτισμού που λατρεύουμε στην είσοδο της Πειραιώς 260;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Κούρκουλας: «Η μεγάλη απειλή είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ξενοδοχείο»

ADM 2025: The Urban Issue / Ανδρέας Κούρκουλας: «Η μεγάλη απειλή είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ξενοδοχείο»

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι, ζει στον Λυκαβηττό. Από την απόρριψη του κατεστημένου και την πίστη στη χωρική εμπειρία έως τις προκλήσεις της Αθήνας και το μέλλον των νέων δημιουργών, ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας μιλά με πάθος για την ουσία, τις ευκαιρίες και τις πληγές της σύγχρονης πόλης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
O Φασιανός στο Svenskt Tenn: Πώς βρέθηκε ο Έλληνας ζωγράφος στο πιο exclusive Σκανδιναβικό brand;

Design / Πώς βρέθηκε ο Φασιανός στο πιο exclusive Σκανδιναβικό brand;

Μια αναπάντεχη πρόταση κατέληξε σε μια έκθεση στο Svenskt Tenn, τον «βασιλιά» του Σκανδιναβικού design, που τιμά τον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη. Εκεί, κάτω από την ίδια στέγη, τα έργα του συνομιλούν με αυτά του Γιόζεφ Φρανκ, υμνώντας τη χαρά της ζωής.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ