ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.5.2024 | 22:55

Οποιος ενδιαφέρεται το δείχνει?

Πιστεύετε αυτο που λενε, οτι όποιος ενδιαφέρεται πραγματικα θα βρει τον τροπο να στο δειξει και να σε διεκδικησει? Εγω διαφωνω εν μερει με τη συγκεκριμένη φραση και θα εξηγησω το γιατι. Το να διεκδικησεις καποιον και να του εκφρασεις το πως νιωθεις προυποθετει οτι πιστεύεις στον εαυτο σου, οτι δε φοβασαι να εκτεθεις, οτι εχεις ενα στοιχειωδη βαθμο αυτοεκτιμησης κλπ. Στη σημερινη εποχη ομως οι νεοτερες γενιες κυριως εχουν σημαντικο θεμα αυτοεκτιμησης κ ελλειψης εμπιστοσύνης προς τους αλλους. Κ αυτο οφειλεται σε σημαντικο βαθμο στα dating apps και τα social media με τα οποια ολα εχουν γινει πιο ευκολα, πχ το να καυλαντιζεις με αλλες/ους ενω εισαι σε σχεση, το να κανονισεις ραντεβου μεσω dating apps κλπ. Οποτε οταν εχεις προδοθεί απο σχεση σου που εκανε κατι απ τα παραπανω ή απλα κ μονο ακουγοντας ιστοριες αλλων κ βλέποντας ποσο συχνα συμβαινει αυτο φτανεις στο σημειο να σκεφτεσαι "δεν υπαρχει καμια ελπιδα στο κομματι των σχεσεων". Κ ετσι ακομα κ αν παει να γινει κατι καλο το καταστρεφουμε πολυ συχνα, ειτε γιατι εχει κλονιστει τοσο η αυτοπεποίθηση μας που δεν πιστευουμε οτι καποιος μπορει πραγματικα να μας γουσταρει, ειτε γιατι φοβομαστε να δεθουμε κ μετα να πληγωθουμε κλπ. Σιγουρα ολα αυτά λυνονται με ψυχοθεραπεία αλλα καλως η κακως δεν αναγνωριζουν ολοι την αναγκη να πανε σε ψυχολόγο κ επισης αυτη η διαδικασια παιρνει χρονο. Αυτο λοιπον σημαινει οτι πολλες φορες μπορει να γουστάρεις κάποιον/α και να φοβασαι να του το πεις μην τυχον και φανεις πιεστικη, ή γιατι μπορει να μην πιστευεις οτι ο αλλος γουσταρει, γιατι (ακομα κ αν υποθεσουμε οτι ο αλλος γουστάρει) μπορει να φοβασαι οτι κατι τόσο καλο θα ξεκινησει κ πολλα αλλα τετοια. Παντως σιγουρα δεν πιστεύω πως το οτι καποιος δειχνει αδιαφορος σημαινει πάντα οτι ειναι κιολας. Σκεφτειτε ποσες φορες σας εχει στειλει μηνυμα καποιος για τον οποιο πεθαινετε κ εσεις το παιζατε οτι δεν ενδιαφερεστε καν κλπ κλπ κ ομως μεσα σας λιωνατε. Γι αυτο και δεν πιστεύω οτι αν κάποιος σε θελει θα ειναι παντα ετοιμος να σε διεκδικησει. Μερικές φορες μπορει να παλεύει με δικα του θεματα ανασφαλειας, χαμηλης αυτοεκτίμησης κλπ τα οποια τον εμποδίζουν να εκφρασει αυτο που νιωθει.
11
 
 
 
 
σχόλια

Συνήθως θέλουμε να μας διεκδικήσουν αυτοί που μας αρέσουν κι εμάς.
Αν δεν μας διεκδικήσουν αυτοί που θέλουμε τότε δείχνει ως ενόχληση και φυσικά έτσι σπεύδουμε να το ονομάσουμε κι εμείς, ακόμα κι αν πρόκειται για κάποια σεμνή εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Οπότε οι ''Κουασιμόδοι'' και οι ''Κουασιμόδες'' αυτού του κόσμου κάποια στιγμή κουράζονται και ορθώς κάνουν πίσω και σταματούν να διεκδικούν και πολύ καλά κάνουν γιατί είναι ρευστότατες οι ισορροπίες και το τι εννοεί ο καθένας με τη λέξη διεκδίκηση.

@Κωνσταντίνος, σχόλιο 21.5.2024/11: 36
Αν και διαφωνώ εντελώς (από τη στιγμή που διεκδικείς το κάθε λεπτό ακόμα και την παρουσία σου σε αυτόν τον πλανήτη) σου εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία.

Γιάννη καλησπέρα. Αναφέρομαι στη σημασία της "διεκδίκησης" και όχι στην ετυμολογία της. Όχι στο να κατέχεις τον άλλον με το στανιό, να μην επιβάλλεις τις επιθυμίες σου στους άλλους, αλλά με κάποιο "μαγικό" τρόπο να σεβαστείς την επιλογή και την αυτονομία του, την ελευθερία και την αμοιβαία εκτίμηση, όχι την πίεση ή τον έλεγχο. Όταν πραγματικά ενδιαφέρεσαι, αφήνεις τον άλλον να επιλέξει ελεύθερα αν θέλει να είναι μαζί σου. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, υγεία και να απολαμβάνεις ό,τι επιθυμείς!

Οσον αφορα εμενα ναι, οποιος ενδιαφέρεται το δείχνει και όποιος δεν ενδιαφέρεται πάλι στο δείχνει.Καταλαβαίνω ότι η ανασφάλεια και η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι ανασταλτικός παράγοντας στο να κάνεις την πρώτη κίνηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δικαιολογήσω η να δεχθώ ότι λιώνεις για κάποιον, αυτός ο καποιος σε προσεγγίζει και αντί να του απαντησεις θετικα, τον απορρίπτεις. Είναι μαζοχισμός. Προσωπικά δεν το έκανα ποτέ. Δηλαδή μεγαλύτερη δόση αυτοπεποίθησης από το ενδιαφέρον του ανθρωπου που επιθυμείς δεν υπάρχει. Άσε που κανένας δεν θεωρεί τον εαυτό του τέλειο και αψεγάδιαστο όλοι έχουμε ανασφάλειες. Δεν κυκλοφορούμε στον δρόμο φωνάζοντας ..Το Λιγουρευεστε;;; :)
Οσοι απιστούν δεν περιμένουν τα social media για να το κάνουν. Ηξερα παντρεμένους που έκαναν σεξ στον χώρο εργασίας τους με την κάμερα να τους καταγραφεί. Αυτοί στα social δεν ηταν καν φίλοι. Εάν θες να απατησεις δεν περιμένεις το μήνυμα του Μήτσου στο facebook. Χωρις αυτο να σημαινει οτι πρεπει να εμπιστευεσαι και καποιον απόλυτα. Άσε που όλοι μας αλλάζουμε και η επιλογή που κάναμε εχθές σήμερα μπορεί να μην μας καλύπτει. Από κει και πέρα εξαρταται απο τον χαρακτήρα και τις αρχες του καθενός στο πως θα διαχειριστεί αυτήν την αλλαγή.
Παρολα αυτα χαλαρωσε. Δεν έχει κανένα νόημα να σκέφτεσαι αρνητικά, δεν οδηγεί πουθενά.

@Rainbow, σχόλιο 20.5.2024/04: 36
Βέβαια, να συμπληρώσω εδώ ότι είναι μερικές φορές και πράγμα σχετικό η αδιαφορία. Μπορεί ο άλλος να είναι εντελώς ξένος ως προς τον προσωπικό σου τρόπο που θα του δείξεις ενδιαφέρον και να το εκλάβει ως αδιαφορία. Αυτό που συμβαίνει εκεί, είναι ότι δεν υπάρχουν κοινοί κώδικες μεταξύ σας. Ο ένας, πιστεύει ότι δείχνει πως "καίγεται", την ώρα που ο άλλος θεωρεί ότι μόλις που "ζεσταίνει".
Με την ευκαιρία, γιορτάζεις σήμερα και να σου ευχηθώ χρόνια πολλά, με μία ζωή μέσα στα χρώματα. Όπως το nick σου.

Ακόμα και να θεωρεί ότι μόλις που ζεσταίνει ακόμα κι έτσι, έχει καταλάβει ότι ο άλλος ενδιαφέρεται. Για να υπάρξουν κοινοί κώδικες θα πρέπει και οι δύο μεριές να κάνουν το βήμα ωστε να ερθουν κοντα. Ο ένας μόνο δεν αρκεί.
Ευχαριστω πολύ για την ωραία σου ευχη. Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι το δεύτερο άγνωστο όνομα μου οποτε εισαι απο τους ελαχιστους που μου ευχηθηκαν. Να είσαι καλά. ☺️

Συμφωνώ, εν μέρει όμως. Αν είναι θέμα αυτοεκτίμησης που δεν εκδηλώνεται, όντως είναι θέμα ψυχολόγου. Ο ψυχολόγος όμως (που πολλοί τον κολλάνε σα μαϊντανό οπουδήποτε) δεν είναι πανάκεια. Λίγο μπορεί να βοηθήσει ή και καθόλου, χωρίς τη συνεργασία και του άμεσα ενδιαφερόμενου που θα πρέπει πρωτίστως να έχει αποδεχθεί ο ίδιος μέσα του ότι έχει σοβαρό πρόβλημα που μόνο η επιστήμη μπορεί να λύσει.
Και μην ξεχνάς επίσης, ότι πολλοί διανοητικοποιούν τις φοβίες τους, που από μόνο του αποτελεί εμπόδιο στο να τις παραδεχθούν.
Εκεί που διαφωνώ, είναι ότι πρόκειται πάντα για θέμα αυτοεκτίμησης. Πολλές φορές είναι επίσης θέμα κακής ανατροφής και λανθασμένων προτύπων που και αυτά, αρχίζουν από νωρίς να διαμορφώνουν την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Δεν είναι θέμα Ψυχολογίας εκεί, αλλά παρατηρητικότητας, ενδοσκόπησης και αυτογνωσίας. Και δεν σημαίνει ότι όποιος τα στερείται έχει ανάγκη ψυχολόγο. Κάποιος που δείχνει αδιάφορος ενώ δεν είναι, μπορεί να έχει εσφαλμένη οπτική ή που για εμάς είναι εσφαλμένη, αλλά δεν θα τον στείλουμε στο γιατρό.
Προσωπικά, δε δίνω δεκάρα για τα κίνητρα που κάνουν κάποιον να δείχνει αδιάφορος. Αναμένω από εκείνον να δείχνει ενδιαφέρον φανερά τουλάχιστον, αν όχι άμεσα · αν δείχνει αδιαφορία, αδιαφορία θα εισπράξει και από μένα στη συνέχεια. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει, ακόμα και να πάρω εγώ την πρωτοβουλία να δείξω ενδιαφέρον από τη μεριά μου αλλά παριστάνει ότι αδιαφορεί.
Η ζωή κυλάει με αυτούς που ενδιαφέρονται. Οι υπόλοιποι, ας κάτσουν παρέα με την αδιαφορία τους.