Με την MSD μαθαίνουμε εκ των έσω πώς είναι να δουλεύεις σε έναν από τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα

Με την MSD μαθαίνουμε εκ των έσω πώς είναι να δουλεύεις σε έναν από τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα

Μέσα από ανοιχτές συζητήσεις με τον Αποστόλη Τότσικα, οι άνθρωποι της μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας μοιράζονται τους λόγους που πάνε στη δουλειά τους με χαμόγελο.

Το αυξημένο ενδιαφέρον για τα ζητήματα ψυχικής υγείας και η θέση τους στη δημόσια συζήτηση, έστρεψε δικαιολογημένα την προσοχή στα περιβάλλοντα εργασίας. 

 

Σε τι συνθήκες εργαζόμαστε; Με ποιους ανθρώπους περνάμε ένα μεγάλο (συχνά το μεγαλύτερο) μέρος της ημέρας μας και πώς η δουλειά επηρεάζει την ψυχική μας υγεία;  
Αν και πολλές εταιρείες και εργαζόμενοι ήρθαν ουσιαστικά αντιμέτωποι με αυτά τα ερωτήματα στη διάρκεια της πανδημίας, οι μεγάλοι players των work places, όπως η MSD έβαζαν πάντοτε την υγιή εργασιακή κουλτούρα σε προτεραιότητα. 

 

Στα 14 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα, η MSD διακρίνεται σταθερά ως ένας από τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας, αξίωμα το οποίο εργάζεται ακούραστα για να διατηρεί και να επιτυγχάνει. 

 

Και επειδή η καλύτερη διαφήμιση μιας εταιρείας είναι οι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι εργαζόμενοι, το πρωτότυπο πρότζεκτ της MSD, με μήνυμα «We are MSD» δίνει φωνή στους ανθρώπους που συνδιαμορφώνουν αυτή την συνταγή επιτυχίας. 

 

Και σε μια εποχή όπου πολλοί εργαζόμενοι είναι δυσαρεστημένοι από τα περιβάλλοντα εργασίας τους, είναι πραγματικά ενδιαφέρον να ακούει κανείς εκείνους που βιώνουν το καλό παράδειγμα και πηγαίνουν καθημερινά σε μια δουλειά που τους εκπληρώνει σε διαφορετικούς τομείς. 

 

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «We are MSD», 13 εργαζόμενοι της εταιρείας συστήνονται μέσα από μια ανοιχτή, φιλική συζήτηση με τον Αποστόλη Τότσικα και μοιράζονται το πώς είναι να δουλεύεις για έναν από τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα. 

 

Η σημασία της καινοτομίας 

 

Για τους εργαζόμενους σε έναν μεγάλο φαρμακευτικό όμιλο όπως η MSD, η καινοτομία μεταφράζεται στην ικανότητά της να ηγείται των εξελίξεων.  Όπως σημειώνουν ο Ανδρέας Δεσινιώτης, Brand & Customer Manager Ογκολογίας και η Ζωή Βαρσάμη, Senior Clinical Operations Manager, η καινοτομία οδηγεί σε νέα και δραστικότερα φάρμακα και θεραπείες για ασθένειες που ως τώρα δεν αντιμετωπίζονταν επαρκώς. Όταν το innovation δεν αποτελεί απλώς θεωρία αλλά καθημερινή πρακτική, και η διαδικασία της έρευνας και της ανάπτυξης φαρμάκων είναι συνεχής, η αίσθηση της προσφοράς εντείνεται με φάρμακα και εμβόλια που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και μειώνουν το κόστος της ιατρικής περίθαλψης. 

 

Ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας

 

«Νιώθεις καλά σε ένα χώρο που εργάζεσαι όταν την Κυριακή το απόγευμα δεν νιώθεις βάρος ή πίεση για τη Δευτέρα που ξεκινάει», εξηγεί ο Αλέξανδρος Λουκάς, Brand & Customer Manager, συνοψίζοντας με απλά λόγια την εμπειρία ενός ευχάριστου χώρου εργασίας. Εκτός από τον ρόλο του HR στη συγκρότηση μιας ενωμένης ομάδας, η MSD είναι μια εταιρεία με έντονη κοινωνική υπευθυνότητα και δράσεις που εκτείνονται σε 4 άξονες, συμπληρώνει η Σέβη Σφακιανάκη, Communication & CSR Manager: πρόσβαση στην υγεία και πλούσια προγράμματα για τους εργαζόμενους, το περιβάλλον, αλλά και την ηθική και διαφάνεια. Επομένως, δεν είναι μόνο η προσήλωση στο αντικείμενο της δουλειάς που κάνει την MSD να ξεχωρίζει, αλλά και μία 360 προσέγγιση της εργασιακής κουλτούρας και του ρόλου ενός μεγάλου ομίλου στην κοινωνία. 

 

Η συμπερίληψη και η ενδυνάμωση ως βασικές αρχές 

 

Η MSD δεσμεύεται ενεργά στο να παρέχει ένα συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον, όπου η διαφορετικότητα είναι ορατή και αποδεκτή και όλοι οι εργαζόμενοι νιώθουν ελεύθεροι να εκφραστούν και να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα. Μάλιστα, η MSD περιλαμβάνει dedicated ομάδες Women’s Network και Next Generations Network, τα οποία «τρέχουν» εργαζόμενοι με ένθερμο ενδιαφέρον για αυτά τα ζητήματα και διοργανώνουν δράσεις και εργαστήρια για όλους τους εργαζόμενους, μας λένε η Σταυρούλα Κοτταρίνου, Business Operations Lead & Women’s Network Lead, η Αναστασία Κουγιουμτζίδου, Brand Customer Manager Oncology & Next Generation Network Lead και ο Παναγιώτης Πάρσαλης, HR Business Partner & DEI Lead.

 

Ενδεικτικά, το 47% των εργαζόμενων είναι γυναίκες, ενώ για φέτος για δεύτερη χρονιά η MSD ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας Upfront. Άλλες πρωτοβουλίες που ξεχωρίζουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι οι κύκλοι ενδυνάμωσης σε συνεργασία με το Women on Top, η χορηγία της MSD στο Athens Pride Festival και το βιωματικό εργαστήριο που με την εταιρεία Kintro για να εκπαιδευτούν σε θέματα αναπηρίας. 

 

Το όραμα πίσω από κάθε ημέρα

 

Η Μαίρη Λαμπρούση, Business Unit Director Ογκολογίας και ο Βαγγέλης Γραφάκος, Hospital & Specialty Care Business Unit Director, που εργάζονται σε διαφορετικούς τομείς της MSD, τονίζουν τη σημασία του να υπηρετείς έναν μεγαλύτερο σκοπό δουλεύοντας σε μια φαρμακευτική εταιρεία. Αν και η καθημερινότητα στο γραφείο διευκολύνεται μέσα από την ομαδική δουλειά και τις παραγωγικές συζητήσεις οι οποίες γεφυρώνουν τις διαφορές και χτίζουν μια κοινή πορεία, εκείνο που τους ενώνει περισσότερο είναι ένα μεγαλύτερο όραμα που θέλει λιγότερους ασθενείς με καρκίνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. 

 

Η επιβράβευση ως κίνητρο ανάπτυξης

 

Σε αντίθεση με κουλτούρες που ενθαρρύνουν τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους υπαλλήλους, οι άνθρωποι της MSD τονίζουν διαρκώς το στοιχείο της ομαδικότητας. Το να νιώθεις άνετα με τους ανθρώπους που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου, το να μαθαίνεις κάτι καινούριο κάθε μέρα αλλά και η επιβράβευση και η ενθάρρυνση που έρχεται τόσο από τους συναδέλφους όσο και από τους ανώτερους αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικά για την προσωπική εξέλιξη των εργαζομένων, τονίζουν η Δανάη Κτενά, Health Policy Manager και ο Στέλιος Τσαβαλιάς, Product Specialist Oncology. Ταυτόχρονα, η MSD επενδύει στην ευρύτερη ποιότητα ζωής των εργαζομένων, υιοθετώντας ένα μοντέλο που περιλαμβάνει κάρτα γυμναστηρίου, διατροφολόγο αλλά και εθελοντικές δράσεις. 

 

Ένα απόλυτα εκσυγχρονισμένο μοντέλο εργασίας

 

Δουλεύοντας σε ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας που φροντίζει να εναρμονίζεται με τις παγκόσμιες τάσεις και να παρέχει στους υπαλλήλους του τα καλύτερα συστήματα, οι εργαζόμενοι νιώθουν ότι η προσωπική τους συμβολή έχει μεγαλύτερο αποτύπωμα, αναφέρει ο Σπύρος Δημητρόπουλος , Scrum Master. Η MSD έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια διαδικτυακές πλατφόρμες και εφαρμογές που απευθύνονται τόσο στην ιατρική κοινότητα όσο και στο κοινό, ενώ η επένδυση στα ψηφιακά συστήματα εκτείνεται από το κομμάτι της έρευνας και της ανάπτυξης μέχρι την επικοινωνία, διευκολύνοντας την οργάνωση και ενισχύοντας τη συνολική εικόνα της εταιρείας, συμπληρώνει η Δώρα Χρονοπούλου Digital Customer Engagement Partner. 


 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon