Τι είναι το Meal prep και γιατί να κάνω;

Meal prep: Γιατί τα χορταστικά, ελαφριά γεύματα είναι ιδανικά για το καλοκαίρι

Στο Kouziniko βρίσκουμε τα πιο πρακτικά δοχεία φαγητού για να εξοικονομούμε χρόνο και να τρώμε πιο υγιεινά.

ADVERTORIAL

Το καλοκαίρι συνηθίζουμε να τρώμε πιο ελαφριά γεύματα που συνοδεύονται από δροσερά φρούτα. Η ζέστη ρίχνει την ενέργειά μας και γι’ αυτό τα «βαριά» junk είναι συνήθως κάτι που αποφεύγουμε, ειδικά το μεσημέρι στο γραφείο. 

 

Αυτός είναι ένας μόνο από τους λόγους που το meal prep έγινε τόσο δημοφιλές, αφού συνδυάζει τα υγιεινά γεύματα με την εξοικονόμηση χρόνου από το καθημερινό μαγείρεμα.  

 

Το meal prep έχει γίνει επίσης viral trend στο TikTok με χιλιάδες views. Με εκατομμύρια χρήστες να μοιράζονται τις καλύτερες συνταγές, το meal prep έχει γίνει η απόλυτη πρακτική για όσους δε θέλουν να μαγειρεύουν κάθε μέρα, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να διατηρήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

 

Τι είναι το Meal prep και γιατί να κάνω;

 

Τι ακριβώς είναι το meal prep;

Meal preparation σημαίνει προετοιμασία γεύματος.  Είναι ο καλύτερος τρόπος για να εντάξουμε στη διατροφή μας θρεπτικά και γευστικά γεύματα, άμεσα διαθέσιμα όποτε μας πιάνει η πείνα.

 

Το μυστικό που κάνει το meal prep παιχνιδάκι είναι η επιλογή του σωστού δοχείου αποθήκευσης φαγητού. Τα απόλυτα δοχεία αποθήκευσης για ένα cool meal prep experience είναι τα δοχεία με χωρίσματα Sistema NEST IT.

 

Τα χωρίσματα διευκολύνουν την οργάνωση των γευμάτων σε ξεχωριστά τμήματα, αποτρέποντας τη σπατάλη φαγητού και ρυθμίζοντας την ποσότητα. Τα δοχεία Sistema NEST IT είναι οικολογικά, επαναχρησιμοποιούμενα, στεγανά ενώ μπορείτε να τα βάλετε άφοβα στον φούρνο μικροκυμάτων, την κατάψυξη και το πλυντήριο πιάτων. 


Επιπλέον, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε πανεύκολα το ένα πάνω στο άλλο, ώστε να δημιουργήσετε το δικό σας corner με έτοιμα γεύματα στο ψυγείο σας. 

 

Τι είναι το Meal prep και γιατί να κάνω;

 

Το meal prep μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας πλήρους σειράς γευμάτων για μια ολόκληρη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού, του μεσημεριανού γεύματος και του δείπνου, ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκείνο το ένα γεύμα της ημέρας που ποτέ δε φαίνεται να έχουμε αρκετό χρόνο για να φτιάξουμε. 

 

Ας δούμε συνοπτικά μερικά από τα πλεονεκτήματα του meal prep:

•    Τρώμε υγιεινό και φρέσκο σπιτικό φαγητό, χωρίς να μαγειρεύουμε καθημερινά.
•    Απολαμβάνουμε ισορροπημένα γεύματα γεμάτα πρωτεΐνη.
•    Έχουμε έτοιμο φαγητό όταν πεινάμε ή δεν έχουμε χρόνο να μαγειρέψουμε.
•    Ελέγχουμε τα συστατικά που τρώμε.
•    Χάνουμε ευκολότερα βάρος (ιδανικό για την καλοκαιρινή περίοδο).
•    Έχουμε έτοιμα κατεψυγμένα/ συσκευασμένα γεύματα για την παραλία.(tip: μπορούμε να συνδυάσουμε το φαγητοδοχείο με μία ισοθερμική τσάντα, για να είναι τα τρόφιμα στην κατάλληλη θερμοκρασία για ώρες).
•    Εξοικονομούμε χρήματα και χρόνο.
•    Έχουμε λιγότερα πιάτα να πλύνουμε.
•    Τρώμε υγιεινά ακόμα και αν έχουμε τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες.

 

Η προετοιμασία γευμάτων μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων, καθώς μειώνει την πιθανότητα να φάμε ανθυγιεινά λόγω πείνας ή έλλειψης χρόνου.

 

Πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε το meal prep;

•    Φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα γευμάτων.
•    Κάνουμε λίστα με τα ψώνια.
•    Ξεκινάμε το μαγείρεμα!
•    Δοκιμάζουμε διαφορετικές μεθόδους προετοιμασίας (π.χ. προμαγειρεμένα φαγητά, μαγείρεμα σε παρτίδες, μερικώς προετοιμασμένα φαγητά, έτοιμα για μαγείρεμα συστατικά).

 

Ετοιμάστε τα υλικά, τα σκεύη και τα δοχεία φαγητού σας και καλωσορίστε τη meal prep season!

 

Τι είναι το Meal prep και γιατί να κάνω;

Περισσότερες πληροφορίες: www.kouziniko.gr

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon