ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.10.2022 | 21:53

Μόνο επιβιωνουμε

Δεν ζούμε,μόνο επιβιώνουμε . Πάμε σε μια δουλειά οποια να ναι που δεν μας γεμίζει μόνο και μόνο να πληρώσουμε το ενοίκιο, το νερό, το ρεύμα. ,Και να φυλάξουμε κάτι ψιλά ναι κάτι ψιλά μήπως και καταφέρουμε να πάμε για κανένα καφέ. Να κάνουμε και δεύτερη δουλειά γιατί ποιος τον θέλει τον ύπνο ή την ξεκούραση. Μόνο επιβιώνουμε τσίμα τσίμα κάθε μέρα. Και όχι μόνο αυτό να έχουμε και χιλια δύο προβλήματα ή θέματα να λύσουμε, είπαμε η χαλάρωση και η ευτυχία είναι για τους πλεμπες. Κι όλα αρχιζουν και τελειώνουν στο οικονομικο. Κουράστηκα βαρέθηκα. Θέλω να έχω αρκετά χρήματα έτσι ώστε να κάνω κάτι για μένα. Να αγοράσω ένα σπίτι και γύρω γύρω αγρόκτημα,να πηγαίνω δουλειά χωρίς να αγχώνομαι για απόλυση, να πηγαίνω ταξίδια και να το χαίρομαι να μην σκέφτομαι πόσα θα σπαταλήσω, να κάνω δώρα στους φίλους μου, στην οικογένεια μου.
12
 
 
 
 
σχόλια

"Κι όλα αρχιζουν και τελειώνουν στο οικονομικο. Κουράστηκα βαρέθηκα. Θέλω να έχω αρκετά χρήματα έτσι ώστε να κάνω κάτι για μένα."
Αν μου επιτρέπεις, μια ειλικρινή απορία, η οποία θεωρώ πως θέλει μεγάλες αντοχές για να απαντηθεί. Θα ήθελες να μας πεις τι παράγεις εσύ με την εργασία σου ώστε να θες να έχεις αρκετά χρήματα για να αγοράσεις σπίτι με αγρόκτημα και να πηγαίνεις στη δουλειά χωρίς άγχος απόλυσης, να κάνεις τα ταξίδια σου και τα δώρα σου;

Αυτό τώρα τι είναι, τα ρίχνεις στους εργαζόμενους; Δηλαδή σαν να μου λες ότι αυτοί φταίνε για τον μισθό τούς και όχι το εργασιακό - οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην χώρα. Όταν το κόστος ζωής είναι ισάξια με το κόστος ζωής μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας αλλά το εισόδημα είναι στο 1/3 αυτής τότε δεν φταίνε οι πολίτες αλλά ξεκάθαρα οι δυσλειτουργίες της οικονομίας μας. Κακά τα ψέματα, το χρέος της χώρας είναι τεράστιο και το βλέπουμε κάθε μέρα στο υπόλοιπο του λογαριασμού μας στο τέλος του μήνα, μόνο αν αναλογιστούμε ότι πληρώνουμε φόρο 24% στο κράτος για τα περισσότερα προϊόντα είναι αρκετό για να δούμε ότι ένα τεράστιο μέρος του εισοδήματος μας πηγαίνει έμμεσα ή άμεσα σε αυτό!
Χώρια η αναξιοκρατία και η εκμετάλλευση από τους εργοδότες οι οποίοι ενώ κάποιοι μπορούνε να πληρώσουν μεγαλύτερους μισθούς εκμεταλλεύονται τον κατώτατο μισθό, το ότι είναι νόμιμο να δίνουν τον κατώτατο δεν σημαίνει πως είναι και έντιμο, με απλήρωτες υπερωρίες και λιγότερα ένσημα.Τουλαχιστον τραγικο και βεβιασμένο το σχόλιο σου!

Nassos sympatorious, δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο, δεν σημαίνει πως όποιος δουλεύει σκληρά θα βγάλει και λεφτά, αλλιώς όλος ο κόσμος πλούσιος θα ήταν. Είναι δεδομένο πως με υπαλληλικης φύσεως εργασία, λεφτά δεν πρόκειται να βγάλεις, όσο καλό κουμάντο και να κάνεις. Λεφτά θα βγάλει οποίος έχει μυαλό και είναι διατεθειμένος να ρισκάρει,οχι αυτός που θα δουλέψει σκληρά. Θέλει αρχικώς μια έξυπνη και πρωτοπόρα ιδέα, εύρεση κεφαλαίου, οχι απαραίτητα ιλιγγιωδες ποσο, δουλειά πολλή στην αρχή μέχρι να στρώσεις την ιδέα σου και από ένα σημείο και μετά, η δουλειά τρέχει μόνη της χωρίς να δουλεύεις σαν ειλωτας. Θέλει και λίγη τύχη βέβαια. Ειδικά σήμερα, μπορείς να βγάλεις λεφτά με χίλιους δύο τρόπους, όμως οι περισσότεροι βολεύονται με έναν μισθό και ας είναι χαμηλός.

"Ειδικά σήμερα, μπορείς να βγάλεις λεφτά με χίλιους δύο τρόπους".. φαντάζομαι εννοείς τους νόμιμους τρόπους, γιατί υπάρχει κ πληθώρα παράνομων τρόπων όπου το μαύρο χρήμα ρέει. Τώρα το ότι θα βγάλει λεφτά αυτός που έχει μυαλό και ρισκάρει κ παράλληλα έχει κ ένα κεφάλαιο και λίγη τύχη, (θα προσθέσω και το δίκτυο ανθρώπων), εντάξει οκ όλα αυτά,αλλά δεν νομίζω ότι αυτός ο συνδυασμός ειναι κ τόσο απλός. Και όλα τα παραπάνω να τα έχει κάποιος αν δεν ευνοήσουν οι συγκυρίες δεν θα γίνει τίποτα στο τέλος. Επίσης το ρίσκο δεν είναι ίδιο για όλους..αλλιώς είναι να κάνεις μια επένδυση κ αν κάτι δεν πάει καλά να καλύπτεσαι από κάπου και αλλιώς να μην καλύπτεσαι από πουθενά κ στο τέλος να καταστραφείς οικονομικά. Οπότε ερχόμενη στα λεγόμενα σου στην αρχή, όπως αυτός που δουλεύει σκληρά δεν σημαίνει ότι θα βγάλει κ λεφτά έτσι και ο έξυπνος δεν σημαίνει ότι θα γίνει πλούσιος..μην σου πω ότι ο έξυπνος για να πάρει ένα ρίσκο θα το σκεφτεί 2 και 3 φορές παραπάνω από κάποιον που απλώς είναι τολμηρός.
Κανένας δεν βολεύεται με τον χαμηλό μισθό. Απλώς υπάρχει η κατηγορία εκείνων που το αποδέχεται " γιατί δεν τον παίρνει" να κάνει διαφορετικά κ μια άλλη κατηγορία που επειδή δεν βολευοταν έγινε μερος του πανηγυριού των δανείων κ των τραπεζών προ ολίγων ετών..

Ξεμαλλιασμενο κανταΐφι, δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες. Όμως δυστυχώς οι εποχές που ένα ζευγάρι μισθωτών με σχετικά καλό εισόδημα, ζούσε καλή ζωή και μπορούσε να προβεί ακόμα και σε αγορές ακινήτων με στοχο το παθητικό εισόδημα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί εδώ και πάρα πολλά χρονια. Κάποτε μια θέση σε δεκο η τράπεζα σου εξασφάλιζε μια σχετικά καλή και άνετη Ζωή. Σήμερα όσοι δουλεύουν σε τραπεζα(δεν εννοώ τα στέλεχη φυσικά) τρομάζουν να βγάλουν τον μήνα. Οι εποχές αλλάζουν και κάθε εποχή ανοίγει νέους ορίζοντες και ευκαιρίες. Πλέον ζούμε σε καθαρά καπιταλιστικο καθεστώς, που σημαίνει πως δυστυχώς μόνο οι πιο οξυδερκεις και ικανοί θα καταφέρουν να έχουν ένα καλό επίπεδο διαβίωσης. Οι απλοί εργαζόμενοι θα αγκομαχουν μια ζωή. Σου αρέσει αυτή η ιδέα; Αν ναι έχει καλώς, αν όχι πρέπει να βρεις έναν τρόπο να το αλλάξεις. Και ναι, δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο. Και όντως η λήψη ενός ρίσκου μπορεί να σε ρίξει στα βράχια, βέβαια αν μελετήσεις προσεκτικά τα βήματα ελάχιστοποιεις τις πιθανότητες, όμως πως αλλιώς θα ξεφύγεις από τα 500 ευρώ; Εγώ είμαι της άποψης πως πρέπει να τολμάς στη ζωή, σε όλους του τομείς και ας φας τα μούτρα σου, γιατί τουλάχιστον θα έχεις προσπαθησει και δεν θα σου έχει μείνει απωθημένο. Και στο φινάλε και να αποτύχεις, δουλειά των 500 ευρώ ξαναβρίσκεις για πλακα.
Βεβαια είναι και αρκετοί που αρκούνται στα λίγα και συμβιβαζονται. Σεβαστό και μπράβο τους, όμως μη κλαίγονται. Άμα δεν σου αρέσει η ζωή σου, κινείς γη και ουρανό για να την αλλάξεις, αυτό πιστεύω εγώ.

Και εγώ δεν διαφωνώ σε αυτά που λες ωστόσο όσον αφορά το καπιταλιστικό σύστημα- δεν θυμάμαι ποιος το είχε πει-ότι σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να αποκτήσεις και να καταφέρεις τα πάντα, τα μέσα όμως που προσφέρει για την απόκτηση των αγαθών, δεν είναι ούτε επαρκή ούτε για όλους. Προσωπικά είμαι μπερδεμένη και δεν έχω βρει την Χρυσή τομή της όλης υπόθεσης. Αυτό που έχω καταλάβει όμως είναι ότι για να πετύχεις, πέρα από την γη κ ουρανό και θάλασσες κ ποτάμια που χρειάζεται να κινήσεις, πρέπει να κτίσεις κ ένα δίκτυο γύρω σου, προκειμένου να στηρίξει την όποια ιδέα σου όταν θα έρθει η ώρα..το πώς κτίζεται το δίκτυο τώρα είναι ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνο του.

Δυστυχώς έτσι είναι, η ζωή στην Ελλάδα απλά δεν υποφέρετε εάν δεν είσαι πλούσιος ή έστω με πολύ καλό μισθό. Η κατάντια της χώρας μας αυτή είναι, να δουλεύουμε απλά για να υπάρχουμε. Είναι ένας από τους λόγους που επικρατεί εργασιακό χάος, με υπαλλήλους που παραιτούνται κάθε τρεις κ λίγο και αλλάζουν δουλειές μέσα σε λίγους μήνες, γιατί; Γιατί απλά η εργασία δεν τους γεμίζει, δεν υπάρχει κίνητρο να εργαστεί ή να παραμείνει για τους λόγους τους οποίους ανέφερες, γιατί να δουλεύω; Για να πληρώνω ίσα ίσα τους λογαριασμούς; Ο μισθός απλά δεν αρκεί!

Ωραία και ρεαλιστικά τα γράφεις αλλά η αλήθεια είναι αντιδημοφιλής.
Θα το δεις και στα ''δεν ταυτίζομαι'' που θα έχει η εξομολόγησή σου.
Ωστόσο θα σου πρότεινα ακόμα και στις δυσκολίες της καθημερινότητας να βρίσκεις κάποια πράγματα που να σε κάνουν ευτυχισμένο άνθρωπο.
Σίγουρα υπάρχουν τέτοια πράγματα. Κρατήσου από αυτά και να είσαι καλά εσύ κι οι άνθρωποι που αγαπάς.