ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.10.2022 | 08:50

Ζηλεύω τη μαμα μου

Θα ακουστεί ανορθόδοξο και κακό μάλλον αυτό που θα πω. Ζηλεύω τη μαμα μου. Ναι. Ζηλεύω την προσωπικότητα της, αυτό που όπου πηγαίνω μου λένε. Την έχασα πριν καιρό από καρκίνο. Όπου πηγαίνω μου λένε πόσο μαγική παρουσία ήταν, πόσο γέμιζε τον χώρο όπου έμπαινε, πόση θετική ενέργεια ειχε και την μετέδιδε και πόσο επικοινωνιακη με τον άνθρωπο ήταν. Μου έλεγε ότι αγαπούσε τον άνθρωπο, ήταν πλημμυρισμενη από αυτό. Την λάτρευαν όλοι και όπου πηγαίνω μου κάνουν χαρές και εξυπηρετησεις λόγω αυτής. Την αγαπούσα τόσο. Σκεφτείτε πόσο τυχερό είναι ένα παιδί όταν μεγαλώνει με αυτή τη μαμα. Θέλω τόσο να της μοιασω αλλά φτάνω πάντα στον ορισμό καλό παιδί. Δεν τα καταφέρνω. Δεν αντέχω πια θέλω να γίνω ίδια και δεν μπορώ.
5
 
 
 
 
σχόλια

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να εξιδανικεύουν τους νεκρούς. Μπορείς να το ερμηνεύσεις με διάφορους τρόπους. Θες ότι ερχονται σε επαφή με το αδιανόητο, θες ότι το υπαγορεύει η θρησκεία τους, θες ότι αναζητούν στην ποιότητα του χαρακτήρα του θανόντος μια νέα αφορμή για να μοιρολατρήσουν για την άδικη ζωή που παίρνει τους καλύτερους ανθρώπους...;

Ασφαλώς και θα ήταν υπέροχος άνθρωπος η μητέρα σου κι ελπίζω να το άκουσε όσο ζούσε τόσες φορές όσες το ακούς εσύ σήμερα.

Ομως, μην μπερδεύεσαι. Το συγκεκριμένο μήνυμα δεν έχει αποδεκτή εσένα.

Τυχαίε περαστικέ, συμφωνώ μαζί σου. Εξομολογουμένη, θα το γράψω με αγάπη, ίδια δεν θα μπορέσεις να γίνεις (θα το καταλάβεις με τα χρόνια). Και εμένα η μαμά μου πέθανε από καρκίνο και μετά από τόσα χρόνια μου λένε μοιάζεις στη μαμά σου αλλά ξέρω πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να μοιάσω γιατί πολύ απλά είναι αυτό που έγραψε ο τυχαίος περαστικός, ο καθένας μας έχει τη δική του προσωπικότητα, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις, τις οποίες συμβουλές σου έδωσε, τα θετικά χαρακτηριστικά που είχε και να τα βελτιώσεις, εξελίξεις όσο μπορείς, προσπάθησε να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος κάθε μέρα.