Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Δεν μπορούσα να βγω έξω αν δεν έκανα κοκαΐνη

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Δεν μπορούσα να βγω έξω αν δεν έκανα κοκαΐνη Facebook Twitter
3

Για την πολυετή εξάρτηση της από τα ναρκωτικά, μίλησε δημοσίως, σε συνέντευξή της, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου

Η κάνναβη ήρθε πολύ νωρίς στη ζωή της, ήδη από το γυμνάσιο, σε ηλικία 13 ετών, και της έγινε μόνιμη συνήθεια. Γρήγορα πέρασε στα πιο βαριά ναρκωτικά, όπως εξομολογήθηκε στην Στέφη Βασιλοπούλου, στο κανάλι της στο Youtube. «Νομίζουμε ότι ξεφεύγουμε από κάτι, αλλά είναι ένας φαύλος κύκλος, δεν τελειώνει αυτό το πράγμα», λέει η ίδια, περιγράφοντας πώς πέρασε από το χασίς στην κοκαΐνη, τα χάπια LSD και ecstasy, και τα παραισθησιογόνα μανιτάρια σε πάρτι του εξωτερικού. 

«Εγώ ξεκίνησα γιατί είμαι πάρα πολύ περίεργη και επειδή είχα και μία ελευθερία από το σπίτι μου. Μπορούσα να βγαίνω από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Κυκλοφορούσα τη νύχτα, βρέθηκα με κόσμο που κάνει ουσίες. Ξεκίνησα από το «τσιγαράκι», μετά κάνεις κάτι άλλο [...] ήρθε η κοκαΐνη στη ζωή μου. Μετά LSD, μετά μανιτάρια, μετά ecstasy, τα έκανα όλα. Από τα 13 μέχρι τα 25 το τσιγάρο ήταν μια καθημερινή συνήθεια. Δεν μπορούσα να βγω χωρίς να έχω πάρει κόκα [...] τότε ένιωθα ότι κάτι έκανα, αλλά στην ουσία δεν έκανα τίποτα». 

«Πρέπει να εξαφανιστείς για να σωθείς»

«Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις τις παρέες αυτές, να "εξαφανιστείς" για να σωθείς. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν πάει καλά [...] Χτύπησε μέσα μου το καμπανάκι [...] Συνειδητοποίησα ότι έφευγα από την παρέα και πήγαινα μόνη μου σπίτι μου να κάνω κοκαΐνη [...] Εκεί κατάλαβα ότι δεν είναι φυσιολογικό». Τελικά αποφάσισε να απομακρυνθεί, έφυγε από το κέντρο της Αθήνας και ξεκίνησε να ασκείται - κολύμπι, περπάτημα, υγιεινή διατροφή και διάβασμα. Έτσι ξέφυγε από τον κόσμο των ουσιών και παραμένει 17 χρόνια καθαρή. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ένας καινούργιος μήνας ξεκινάει. Μπορούμε να επιλέξουμε είτε να κινούμαστε είτε να είμαστε αδρανείς. Ευτυχώς ζούμε σε μία φανταστική χώρα που μας παρέχει πανέμορφα μέρη και μέρες. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν αυτη την πανέμορφη φύση και αυτόν τον πανέμορφο ελληνικό ήλιο! Ας βγούμε έξω να κάνουμε ασκήσεις και να αναζωογονηθουμε!! #cleanlife #katharizoi #kinisi #drasi #bestrong

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Ελένη-Ζωή Λυκουρέζου (@mariaelenilykourezou) στις

 
Πολιτισμός
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΑΙΑ ΚΑΡΕΙ ΜΙΛΑΝΟ LIP SYNC

Πολιτισμός / Ηταν lip sync η εμφάνιση της Μαράια Κάρεϊ στους Ολυμπιακούς; - Τι απαντούν οι διοργανωτές 

Τα βλέμματα τράβηξε και ο τηλευποβολέας, που έδειχνε φωνητικά τους ιταλικούς στίχους για να βοηθήσει την Κάρεϊ στην προφορά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Voh lah reh στη θέση του Volare
THE LIFO TEAM
Ένα αριστούργημα του Μαγκρίτ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Ένα αριστούργημα του Μαγκρίτ εμφανίζεται ξανά μετά από 25 χρόνια

Περιστέρια και φυλλώματα δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας υβριδικής μορφής τη στιγμή της μεταμόρφωσης, σε ένα έργο που αποτελεί συναρπαστικό δείγμα της διαρκούς γοητείας του Ρενέ Μαγκρίτ.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μουσείο του Λούβρου: Οι πρώτες φωτογραφίες του στέμματος της Γαλλίδας αυτοκράτειρας Ευγενίας μετά τη ληστεία

Πολιτισμός / Μουσείο του Λούβρου: Οι πρώτες φωτογραφίες του στέμματος της Γαλλίδας αυτοκράτειρας Ευγενίας μετά τη ληστεία

Από το στέμμα λείπει ένας από τους οκτώ χρυσούς αετούς που το διακοσμούσαν, ωστόσο διατηρεί και τα 56 σμαράγδια του, καθώς και όλα εκτός από 10 από τα συνολικά 1.354 διαμάντια του
THE LIFO TEAM