ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πέτσας για Τουρκία: Οι πολίτες να μην ανησυχούν - Έχουμε μαζί μας το διεθνές δίκαιο

Πέτσας για Τουρκία: Οι πολίτες να μην ανησυχούν - Έχουμε μαζί μας το διεθνές δίκαιο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
1

«Οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί έχουμε μαζί μας το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σχετικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. 

«Πέραν των δηλώσεων χρειάζονται ενέργειες για αποκλιμάκωση από την Τουρκία», διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή στον ΑΝΤ1 και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει φόβος για θερμό επεισόδιο.

Τόνισε πως «οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί έχουμε μαζί μας το διεθνές δίκαιο, συμμάχους και τη δύναμη να προασπίσουμε τα εθνικά δικαιώματα».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην τηλεοπτική του συνέντευξη τόνισε ότι η χώρα κάνει τις απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις και σημείωσε πως «το ζήτημα που απασχολεί Ελλάδα - Τουρκία είναι της υφαλοκρηπίδας αλλά δεν έχει λυθεί στη Χάγη γιατί δεν δέχθηκε η Άγκυρα».

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ακόμη πως «η Χάγη είναι μακριά καθώς θα πρέπει να προχωρήσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και να υπογραφεί στη συνέχεια συνυποσχετικό».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Ιταλία και την υπογραφή του EastMed» σημειώνοντας πως ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στις 2 Ιανουαρίου λόγω του προγράμματος του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια