Εκεί φτάσαμε λοιπόν: Ο βασικός χορηγός της περιοδείας των Rolling Stones απευθύνεται σε συνταξιούχους

Εκεί φτάσαμε λοιπόν: Ο βασικός χορηγός της περιοδείας των Rolling Stones απευθύνεται σε συνταξιούχους Facebook Twitter
Ο Μικ είναι 75, όπως κι ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο Τσάρλι Γουότς είναι 78, αλλά ως ντράμερ δεν χρειάζεται να καταπονείται με ροκ πιρουέτες επί σκηνής, και ο «Βενιαμίν» Ρόνι Γουντς είναι 72 (εικονογράφηση: T. M. Detwiler / The New York Times)
4

Έφτασε μάλλον εκείνη η ώρα που επιβάλλει στους Rolling Stones να δείξουν την ηλικία τους. Όχι απαραίτητα επί σκηνής – όπου ακόμα παραμένουν ακμαίοι όπως αποδεικνύει η αμερικανική περιοδεία τους που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στο Σικάγο και θα ολοκληρωθεί την τελευταία μέρα του Αυγούστου στο Μαϊάμι – αλλά τουλάχιστον στην επιλογή του βασικού χορηγού των εμφανίσεών τους.

Η περιοδεία ήταν να ξεκινήσει τον Απρίλιο αλλά αναβλήθηκε λόγω της εγχείρησης αντικατάστασης καρδιακής βαλβίδας στην οποία χρειάστηκε να υποβληθεί ο Μικ Τζάγκερ πριν επανέλθει δριμύτερος αλλά με την παρουσία προσωπικού καρδιολόγου σε μόνιμη εγρήγορση κατά την περιοδεία, εκτός βέβαια από το μόνιμο ιατρικό τιμ που συνοδεύει την μπάντα στις συναυλίες της εδώ και αρκετά χρόνια.

Εκεί φτάσαμε λοιπόν: Ο βασικός χορηγός της περιοδείας των Rolling Stones απευθύνεται σε συνταξιούχους Facebook Twitter

Ο Μικ είναι 75, όπως κι ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο Τσάρλι Γουότς είναι 78, αλλά ως ντράμερ δεν χρειάζεται να καταπονείται με ροκ πιρουέτες επί σκηνής, και ο «Βενιαμίν» Ρόνι Γουντς είναι 72. Συνεπώς, μοιάζει λογικό πλέον – αν και εντελώς αντίθετο με την ετικέτα των αιώνιων κακών παιδιών που ακόμα τους συνοδεύει - να έχουν επιλέξει ως μοναδικό χορηγό της τρέχουσας περιοδείας τους μια συνομοσπονδία ασφαλιστικών φορέων με την επωνυμία Alliance for Lifetime Income που προσφέρει συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Και πάλι όμως, ακόμα κι αν αναλογιστούμε ότι ως μπάντα ξεκίνησαν να εμφανίζονται το καλοκαίρι του 1962, πριν από 57 ολόκληρα χρόνια δηλαδή, η αλήθεια είναι ότι ξενίζει κάπως το γεγονός ότι για την τρέχουσα περιοδεία το κλασικό τραγούδι τους με τίτλο "You can't always get what you want (but you can get what you need" σε "You can get what you need, when you have an annuity." [το annuity εν προκειμένω θα μπορούσε να αποδοθεί ως συνταξιοδοτικό επίδομα].

Εκεί φτάσαμε λοιπόν: Ο βασικός χορηγός της περιοδείας των Rolling Stones απευθύνεται σε συνταξιούχους Facebook Twitter

Εντάξει, δεν το άλλαξαν οι ίδιοι ούτε και το τραγουδάνε με τους αλλαγμένους στίχους επί σκηνής, αλλά αυτό είναι ένα από τα σλόγκαν που χρησιμοποιεί ο χορηγός κατά την περιοδεία.

Σύμφωνα με την εκτελεστική διευθύντρια της Alliance for Lifetime Income, Τζιν Σάντερς, το σλόγκαν στόχο έχει να τονίσει τη σημασία της «μείωσης του ρίσκου» στην ζωή τόσο των Stones όσο και του βασικού πυρήνα του κοινού τους, που επίσης είναι κάποιας προχωρημένης λίγο-πολύ ηλικίας πλέον, αλλά και ο ιδανικός πελάτης για τις ευκαιρίες «εφάπαξ και διά παντός εισοδήματος» που προσφέρει ο συγκεκριμένος οργανισμός:

«Το κοινό των Stones είναι το ιδανικό μας δημογραφικό γκρουπ: άτομα ηλικίας από 45 ως 72 ετών που έχουν κάποιο εισόδημα που μπορεί να επενδυθεί σε ένα πρόγραμμα που θα τους εξασφαλίσει άνετα και μακάρια γεράματα. Δεν μιλάμε για ευκατάστατους επενδυτές, αλλά για άτομα της μεσαίας τάξης σε όλο το φάσμα της».

Ή όπως λέει το κεντρικό σύνθημα του οργανισμού, «ένα σημαντικό επίδομα στο οποίο μπορείς να στηρίζεσαι για το υπόλοιπο της ζωής σου».

Εκεί φτάσαμε λοιπόν: Ο βασικός χορηγός της περιοδείας των Rolling Stones απευθύνεται σε συνταξιούχους Facebook Twitter

Αυτή είναι πλέον η πραγματικότητα για τους Rolling Stones και για το κοινό τους. Επί σκηνής πάντως μοιάζουν ακόμα αειθαλείς και άτρωτοι, ενώ στις συνεντεύξεις τους δεν κάνουν ποτέ λόγο για «απόσυρση» από την ενεργό δράση.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτή δεν θα είναι η τελευταία περιοδεία στην τεράστια καριέρα τους. Μπορεί κάποιος πάντως χιουμοριστικά να κάνει κάποιες μακάβριες προβλέψεις για τον χορηγό της επόμενης περιοδείας. Κάποιο μεγάλο γραφείο κηδειών ίσως ή κάποιος συνεταιρισμός κοιμητηρίων...

Με στοιχεία από τους New York Times

Μουσική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Εσύ τι ζόρι τραβάς;;Όταν, με το καλό, φτάσεις στην ηλικία τους, θα σκεφτείς αυτό. Δηλαδή την άρνηση ή την άφεση στην παραίτηση. Εκτός αν είσαι από εκείνους που με το παραμικρό, παραιτούνται και αφήνονται στην... Θεία τύχη...!Εγγυημένη ικανοποίηση, δεν ξέρω για εκείνους, όμως εμείς την βιώνουμε όταν τους ακούμε ή τους παρακολουθούμε, όχι αποκλειστικά και μόνο ως καλλιτέχνες αλλά κυρίως γι΄αυτή την αειθαλή ζωντάνια τους και την νεανικότητα που αναβλύζουν, καθώς η νεανικότητα η ζωντάνια και ο ερωτισμός δεν έχει να κάνει με ημερολογιακές ηλικίες αλλά αποτελεί στάση ζωής. Και μιας που το έφερε η κουβέντα, χωρίς να παρεξηγηθώ, θέλω να αναφέρω και μία γυναίκα, ηθοποιό, εξαιρετικά ταλαντούχα, που ακόμη και σήμερα, στην ηλικία της, είναι άκρως γοητευτική, δυναμική και ερωτεύσιμη, όλο αυτό σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό με την πνευματώδη σοφία και στοχαστικότητα της, την Helen Mirren!
"γυναίκα, ηθοποιό, εξαιρετικά ταλαντούχα, που ακόμη και σήμερα, στην ηλικία της, είναι άκρως γοητευτική, δυναμική και ερωτεύσιμη, όλο αυτό σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό με την πνευματώδη σοφία και στοχαστικότητα της..."Επειδή προς το τέλος προφανώς μπερδεύτηκες, θα το διορθώσω εγώ: τη Ζωζώ Σαπουντζάκη!
Εσύ τι ζόρι τραβάς με το τι ζορι τραβάω εγω;Μου τη δίνει ολίγον τι η δηθενια και επαναστάτης και οίκος ευγηρίας Α κατηγορίας. Αυτό το λόρδος την ημέρα το βράδυ καμαριέρα Εμένα αυτό είναι το ζόρι μου, το δικό σου;