Ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε επισήμως πως κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου

Ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε επισήμως πως κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου Facebook Twitter
2

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε και επισήμως πως κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές με το ΜέΡΑ25, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δήλωσε ευχαριστημένος για την υποδοχή των αποτελεσμάτων στις ευρωεκλογές από τον κόσμο. «Από την Κυριακή το βράδυ περπατάμε στους δρόμους και βλέπουμε για πρώτη φορά από το 2015 το χαμόγελο να έχει επιστρέψει στο πρόσωπο ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων δεν γνώριζαν καν ότι το ΜέΡΑ25 υπάρχει».

Ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε επισήμως πως κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου Facebook Twitter

Ο ίδιος απηύθυνε «πρόσκληση συμπόρευσης» σε όλους τους πολίτες που «αρνούνται να είναι πελάτες κομμάτων, τα οποία, έχοντας υποταχθεί στο "Ναι σε όλα", ακόμα και σε πράγματα με τα οποία διαφωνούν, αναγκάζονται να επιδίδονται σε μια άσχημη, στείρα κοκορομαχία,».

«Δεν μιλάμε για συστράτευση, ούτε χρησιμοποιούμε πολεμικές αλληγορίες επειδή αυτός ο λαός έχει υποφέρει πολύ από την διχόνοια, έχει χάσει πολλά επιδιδόμενος σε εμφύλιους. Εμείς απλά απευθυνόμαστε στους πολίτες να συμπορευτούμε στη βάση της προγραμματικής σύγκλισης», πρόσθεσε.

Εκτίμησε δε ότι το ΜέΡΑ25 έχει ήδη αναδειχθεί στον «μαγνήτη της ρεαλιστικής ελπίδας που τόσο έλειψε τα τελευταία τέσσερα χρόνια». «Πράγματι, αυτό που κατάφερε το ΜέΡΑ25 είναι μια μικρή πολιτική επανάσταση που ανοίγει τον δρόμο για υπεύθυνη, ρεαλιστική, ουσιαστικά προοδευτική ατζέντα. Αυτό μας δημιουργεί ένα μεγάλο καθήκον, το καθήκον να γίνει το ΜέΡΑ25 ο πυρήνας μεγάλης συμπόρευσης πολιτών στην βάση κοινού προγράμματος, στην βάση ενός κοινού πολιτικού πολιτισμού. Μετά το σημερινό κάλεσμα το σημερινό πολιτικό σκηνικό θα έχει αλλάξει».

Ο ίδιος προειδοποίησε πως η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος υπέρ της «τελικής παλινόστησης της πιο σαθρής, επιθετικής και μίζερης ολιγαρχίας ενώ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι σε αυτές τις εθνικές εκλογές η μόνη χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ». Κλείνοντας απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον «σημερινό» ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ωστόσο ότι αν η Κουμουνδούρου αλλάξει τις βασικές της θέσεις, «οι πόρτες του ΜέΡΑ25 είναι ανοικτές».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το Γιανη δεν καταλαβε γιατι βλεπει χαμογελα μετα την εξαπατηση του 2015. Επιτελους η χωρα μπορει να γινει κανονικη με τους τσαρλατανους και τους φιδεμπορες στα σπιτια τους