Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες: Ανακοινώθηκε το πρώτο δρομολόγιο για το τρένο express

Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες: Ανακοινώθηκε το πρώτο δρομολόγιο για το τρένο express Facebook Twitter
3

Τo δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί.

Ειδικότερα στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη δρομολογείται το πρώτο ΕΧPRESS ηλεκτροδοτούμενο τρένο που θα καλύπτει τη διαδρομή σε τρεις ώρες και 55 λεπτά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Όπως εξήγησε τα ηλεκτροδοτούμενα γρήγορα τρένα εντάσσονται πλέον στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και με δύο σταθμούς σε Λιανοκλάδι και Λάρισα θα φτάνουν στη Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 55 λεπτά από τις 5 ώρες που είναι σήμερα.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται αρχικά από τρείς αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ανακατασκευάστηκαν από την ΕΕΣΣΤΥ και θα περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις για ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι και θα διαθέτουν ακόμη και WiFi. Πολύ σύντομα αναμένεται να έλθουν από την Ιταλία ακόμη δυο υπερσύγχρονες αμαξοστοιχίες αντίστοιχες με το "Ασημένιο βέλος" που είχε έλθει δοκιμαστικά στα περυσινά εγκαίνια της ΔΕΘ.

Την νέα ηλεκτροδοτούμενη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, συνολικού μήκους 450 χλμ, αναμένεται να παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος από τις Διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ καθώς και ολόκληρη τη σιδηροδρομική "Οικογένεια".

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM
Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υπερφόρτωσης - «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο»

Ελλάδα / Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο» - Τι εξετάζεται

«Aπό τύχη δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα γιατί είναι και κάποιοι τσιμεντένιοι όγκοι δίπλα στην προβλήτα» δήλωσε εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μπορεί να αφήσαμε τη δημόσια εταιρεία να έχει ζημιές δις ευρώ για να κάνει ο κάθε πολιτικός τα ρουσφέτια του, να την πούλησε η Αλέξης ο αμόρφωτος για τσίχλες στην Ιταλία, αλλά φτάσαμε επιτέλους στον 20ο αιώνα.Για τη χώρα μας είναι μια μεγάλη νίκη.