ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τσίπρας: «Αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων θα το έπαιρνε ο Μητσοτάκης»

Τσίπρας: «Αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων θα το έπαιρνε ο Μητσοτάκης» Facebook Twitter
EUROKINSSI
3

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και κάλεσμα στους «προοδευτικούς πολίτες» έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της εκλογικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας.


«Η Προοδευτική Συμμαχία θα δημιουργήσει χώρους υποδοχής των προοδευτικών πολιτών. Η Συμμαχία δεν εξαντλείται στην εκλογική μάχη, κοιτάζει το μέλλον στην διαμόρφωση συνθηκών προοδευτικής διακυβέρνησης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της ομιλίας του.

«Βασικός στόχος στη μάχη που έρχεται είναι να φτάσει η αλήθεια σε κάθε σπίτι», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεν κάνουμε πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες αλλά σε επαφή με τον ελληνικό λαό». «Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, αλλά απέναντί μας έχουμε έναν τοξικό συνασπισμό που θέλει να επιστρέψει στη νομή της εξουσίας και να γυρίσει την χώρα πίσω», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο για «ακραία και επικίνδυνη δεξιά στροφή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στους «χορηγούς του» αλλά και στα ΜΜΕ, την αναπαραγωγή «τοξικής προπαγάνδας» και fake news.

Επιτιθέμενος στον κ. Μητσοτάκη για τη στάση του έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «επιχειρηματολογία που στηρίζεται στο ψέμα». «Δεν ξέρω αν με τον Ζόραν Ζάεφ πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης, πάντως, αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων και καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχώς καταστροφολογεί, προέβλεπε όχι μόνο την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την καταστροφή της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Τα δεκαετή ομόλογα άγγιξαν ιστορικό χαμηλό», συμπλήρωσε, απαντώντας «στην καταστροφολογία» του προέδρου της ΝΔ.

«Μιλάει για διάλυση της μεσαίας τάξης, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το '11 ως το '14 κατά 5.258 ευρώ . Ενώ τα έτη '15 – '16, τα δύσκολα έτη, άρχισε να αυξάνεται κατά 146 ευρώ. Και η αύξηση αυτή σήμερα έχει τριπλασιαστεί λόγω της επιστροφής στην ανάπτυξη», σχολίασε. 

Πολιτική
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Βεβαίως και υπάρχει "Νόμπελ Άστοχων Προβλέψεων", μάλιστα αν κάποιος έχει βρεθεί στην κορυφή της λίστας "Χειρότερος Διαπραγματευτής" που καταρτίζει η Νομική Σχολή του Χαρβαρντ (και που αποτελεί παγκόσμια διάκριση με μεγάλο πρεσίζ, γνωστή και ως "μικρό Νόμπελ Αυταπάτης"), τότε είναι σίγουρα φαβορί για το μέλλον. Είναι όπως το Lasker Award που αν κάποιος το πάρει τότε λογικά έπεται και το Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής.Το θράσος (και η βλακεία) αυτών των ανθρώπων--κυβέρνησης, κόμματος και οπαδών--είναι πρωτοφανές. Για τους οπαδούς ένα πρόχειρο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι π.χ. γνωστός σχολιαστής στο παρόν site που έχει χάψει ό,τι ψέμα έχει πει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Σύριζα, μέχρι και τα περί στοιχείων που δήθεν είχε το FBI για χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών από την Νοβάρτις, αλλά παρόλα αυτά κάθε τόσο στηλιτεύει τα "φεϊκνιούζ" των άλλων (μόνο όσων είναι εναντίον του Σύριζα και της κυβέρνησης που ψήφισε, εννοείται), αντί να κοιτάζει τα χάλια του.
Τι τρομερή τάπα!!! Ξέχασε πώς προέβλεπε το Ναι να κερδίζει στο δημοψήφισμα αλητείας που έκανε και μολις είδε πως τα προβατα είναι περισσότερα από όσο υπολόγιζε αναγκαστικε να το γυρισει για να μην κατεβασει τη χωρα στο τριτο κοσμο.Αλλά Ναι, ο Μητσοτάκης πέφτει έξω...
Να μια καλή ιδέα για να εξευτελιστεί (και άλλο) ο Τσίπρας: Να προτείνουμε τον Ζάεφ για το Βραβείο Καλύτερου Διαπραγματευτή 2019 της Νομικής Σχολής του Harvard:https://www.pon.harvard.edu/category/events/the-great-negotiator-award/Το λέω απολύτως στα σοβαρά, νομίζω πως είναι καταπληκτική ιδέα :-)