Τρίτη ήττα για την Τερέζα Μέι - Απορρίφθηκε ξανά η Συμφωνία για το Brexit

Τρίτη ήττα για την Τερέζα Μέι - Απορρίφθηκε ξανά η Συμφωνία για το Brexit Facebook Twitter
6

Οι βουλευτές απέρριψαν για τρίτη φορά την Συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Brexit με ψήφους 344 «όχι» έναντι 286 «ναι».

H πρωθυπουργός της Βρετανίας απέτυχε εκ νέου στην προσπάθειά της να περάσει στο βρετανικό κοινοβούλιο την Συμφωνία Αποχώρησης που σύναψε με την ΕΕ. Οι βουλευτές απέρριψαν τη Συμφωνία Αποχώρησης με 344 ψήφους έναντι 286.

Οι Εργατικοί αμέσως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έθεσαν εκ νέου το θέμα της διεξαγωγής γενικών εκλογών, ενώ η λίρα σημείωσε πτώση.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι η «σοβαρή» απόφαση των βουλευτών να απορρίψουν τη συμφωνία της για το Brexit για τρίτη φορά σημαίνει ότι το κοινοβούλιο έχει σχεδόν εξαντλήσει τις επιλογές του για τον τρόπο με τον οποίο η Βρετανία θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι επιπτώσεις της απόφασης του Κοινοβουλίου είναι σοβαρές» σημείωσε η Μέι, μετά την απόρριψη της συμφωνίας αποχώρησης με 344 ψήφους κατά έναντι 286 υπέρ. «Φοβάμαι ότι φθάνουμε στα όρια αυτής της διαδικασίας στη Βουλή», συνέχισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Αυτή η Βουλή απέρριψε το ενδεχόμενο (ενός Brexit) χωρίς συμφωνία. Απέρριψε το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει το Brexit. Την Τετάρτη, απέρριψε όλες τις παραλλαγές της συμφωνίας που τέθηκαν επί τάπητος. Και σήμερα αρνήθηκε να εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης και να συνεχίσει μια διαδικασία στο μέλλον».

Νέα συνεδρίαση των Ευρωπαίων ηγετών για το Brexit

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν στις 10 Απριλίου για να συζητήσουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ αφού οι Βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν για τρίτη φορά σήμερα τη Συμφωνία Αποχώρησης που είχε συνάψει με τις Βρυξέλλες η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Υπό το φως της απόρριψης της Συμφωνίας Αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων, αποφάσισα να συγκαλέσω Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις 10 Απριλίου», έγραψε ο Τουσκ στο Twitter.

Οι ηγέτες της ΕΕ είχαν δώσει την περασμένη εβδομάδα στην Μέι προθεσμία μέχρι σήμερα, Παρασκευή, για να εξασφαλίσει υποστήριξη για τη συμφωνία που συνήψε πέρυσι μαζί τους. Διαφορετικά η Βρετανία θα αποχωρήσει στις 12 Απριλίου, εφόσον το Λονδίνο δεν παρουσιάσει κάποια άλλη στρατηγική.

Η Κομισιόν εκφράζει τη «λύπη» της για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Τη «λύπη» της για την απόρριψη της Συμφωνίας Αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας πως ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου είναι τώρα «πιθανό».

«Η Επιτροπή εκφράζει τη λύπη της για την αρνητική ψήφο σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν προσθέτοντας πως η ΕΕ έχει δώσει στο Λονδίνο προθεσμία μέχρι τις 12 Απριλίου για να την ενημερώσει για τα επόμενα βήματα. «Εναπόκειται στο Ηνωμένο Βασίλειο να προσδιορίσει πριν απ' αυτή την ημερομηνία τον τρόπο που θα προχωρήσουμε».

Εξάλλου, στην ανακοίνωση της Επιτροπής επισημαίνεται ότι η ΕΕ είναι προετοιμασμένη και γι' αυτό το σενάριο και ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο νέων διαπραγματεύσεων για τους όρους αποχώρησης.

«Τα οφέλη της Συμφωνίας Αποχώρησης, συμπεριλαμβανομένης μιας μεταβατικής περιόδου, σε καμία περίπτωση δεν θα επαναληφθούν σε ένα σενάριο αποχώρησης χωρίς συμφωνία. Οι επί μέρους συμφωνίες ανά τομέα, δεν αποτελούν επιλογή», ξεκαθαρίζει η Επιτροπή.

«Το σενάριο της μη συμφωνίας στις 12 Απριλίου είναι τώρα ένα πιθανό σενάριο. Η ΕΕ είναι πλήρως προετοιμασμένη για ένα σενάριο μη συμφωνίας τα μεσάνυχτα της 12ης Απριλίου».

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Για τον απλούστατο λόγο ότι στο δημοψήφισμα αποφάσισε ο κυρίαρχος λαός (σωστά ή λάθος αυτό είναι άλλη υπόθεση) για ένα ζήτημα, ενώ στο κοινοβούλιο ρυθμίζονται τα διαδικαστικά ζητήματα και οι λεπτομέρειες και οι "λεπτομέρειες" που αφορούν την υλοποίηση αυτής της απόφασης, οπότε μπορούν να ψηφίζουν ακόμα και επ' άπειρον εάν δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σοβαρότητά τους...
Από τις καλύτερες μαύρες (κατάμαυρες) βρετανικές κωμωδίες των τελευταίων δεκαετιών. Μπροστά σε αυτό το θέαμα, οι Μόντυ Πάυθον μοιάζουν με βαρετό σχολικό σκετσάκι...Αντε και ο Μπόρις Τζόνσον επόμενος πρωθυπουργός για να απογειωθεί ακόμα περισσότερο η κωμωδία...
Πλάκα πλάκα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ξανθός κλόουν (Μπόρις Τζόνσον) να γίνει πρωθυπουργός της Μεγ. Βρετανίας. Απίστευτο και όμως αληθινό! Όσο για τη Μέι ένα οχτάχρονο μου είπε χθες τη λύση: αντί για Brexit να γίνει Trexit (Theresa 's exit!) και μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Έχεις δίκιο απ' τις καλύτερες μαύρες κωμωδίες των τελευταίων ετών.Η χειρότερη κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες θα προσθέσω εγώ...Τα κομματικά παιχνίδια πάνω απ' όλα ακόμα και από το εθνικό συμφέρον.
Μια Γαλλίδα πολιτικός δήλωσε πρόσφατα ότι έχει βαφτίσει τη γάτα της Μπρέξιτ: Επειδή τους τρελαίνει στο νιαούρισμα για να της ανοίξουν την πόρτα ή το παράθυρο για να βγει έξω, και όταν τελικά της ανοίγουν,κοιτάζει έξω, αλλάζει γνώμη και τελικά δεν βγαίνει...