Κοτζιάς: Ο Τσίπρας έκανε τις επιλογές του και εγώ τις δικές μου

Κοτζιάς: Ο Τσίπρας έκανε τις επιλογές του και εγώ τις δικές μου Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Με έναν ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε στο Twitter ο Νίκος Κοτζιάς το παρασκήνιο της παραίτησής του από το υπουργείο Εξωτερικών.

«Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις. Ο ΠΘ και σειρά Υπουργών έκαναν στο χθεσινό ΥΣ τις επιλογές τους και εγώ κατοπιν τις δικές μου. Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: β, ξέχασαν οτι είμαι σπόρος», έγραψε ο κ. Κοτζιάς στον προσωπικό του λογαριασμό. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αμέσως δεκτή την παραίτηση του κ. Κοτζιά ευχαριστώντας τον «θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια».

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποιώντας πως δεν θα ανεχτεί οποιαδήποτε διγλωσσία ή προσωπική στρατηγική. 

Μιλώντας για την απόφασή του αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η κίνηση σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά του να κάνει «ό,τι περνά από το χέρι» του, ώστε να διασφαλίσει την επιτυχή ολοκλήρωση της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

 
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια