Χατζημαρκάκης: «Για λόγους ηθικής δεν πολιτεύομαι ξανά στη Γερμανία»

Χατζημαρκάκης: «Για λόγους ηθικής δεν πολιτεύομαι ξανά στη Γερμανία» Facebook Twitter
5

"Για ηθικούς λόγους δεν μπορώ, η ψυχή μου, το πνεύμα μου δεν μου το επιτρέπει, γι αυτό επέλεξα να μην ξαναβάλω υποψηφιότητα στη Γερμανία" δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης. "Είναι πολύ δύσκολο να περάσει κανείς μηνύματα που δεν μπαίνουν στα στερεότυπα που επηρεάζουν τον πολιτικό χώρο της Γερμανίας τα οποία θέλουν τον Έλληνα τεμπέλη και τον Κύπριο γκάνγκστερ που πρέπει να τιμωρηθεί", τονίζει αιτιολογώντας την απόφαση του ο ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων.

Είναι δύσκολο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους οι οποίοι άρχισαν μιαν εκστρατεία κατά της Ελλάδας, η οποία πονάει πάρα πολύ, ειδικά στο δικό μου κόμμα, των Φιλελευθέρων, στη Γερμανία, καθώς έχουν βγει ιδέες, όπως το "πουλήστε τα νησιά σας και την Ακρόπολη", οι οποίες ήταν τόσος ακραίες, που δεν άντεξα να πάω στα συνέδρια του κόμματος. Άρα ακόμη κι αν θα ήταν εφικτό δεν θα ήθελα», τόνισε σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ.

Ο ευρωβουλευτής σημείωσε επίσης ότι «ο χαρακτήρας του Γερμανού πολιτικού δουλεύει με στερεότυπα. Τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, άρχισε μία δυσφήμηση κατά της Ελλάδας, η οποία έφθασε ως και τη συκοφαντία. Και βέβαια, το χρεώνεσαι αυτό πάρα πολύ, ως πολιτικός με ελληνικό όνομα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσει κανείς μηνύματα, τα οποία δεν μπαίνουν σ' αυτό το στερεότυπο, όπως ότι εργάζονται πάρα πολύ και πολύ σκληρά οι Έλληνες, ότι εργάζονται παραπάνω από τους Γερμανούς. Αυτό δεν μπαίνει στο μυαλό του Γερμανού. Θέλει τον τεμπέλη Έλληνα ως στερεότυπο, θέλει τους Κύπριους γκάνγκστερς, χώρα και λαό, ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί κι εκεί χρειάζεται μία φωνή του ελληνισμού. Αλλά ομολογώ ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό, επειδή τα στερεότυπα ακόμα επηρεάζουν πολύ τον πολιτικό χώρο της Γερμανίας».

«Ο πολιτικός», κατέληξε, «πρέπει να είναι αυθεντικός. Κι από τη στιγμή που αισθάνομαι πιο πολύ Έλληνας, από ό,τι Γερμανός, δεν μπορώ να είμαι αυθεντικός πολιτικός στη Γερμανία. Δεν μπορώ. Η ψυχή μου, το πνεύμα μου, δεν μου το επιτρέπει και γι' αυτό επέλεξα να μην το σκεφτώ καν να βάλω υποψηφιότητα».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM