Ισραήλ: Γελοιογράφος απολύθηκε επειδή σχεδίασε τον Νετανιάχου και ακροδεξιούς βουλευτές ως γουρούνια

Ισραήλ: Γελοιογράφος απολύθηκε επειδή σχεδίασε τον Νετανιάχου και ακροδεξιούς βουλευτές ως γουρούνια Facebook Twitter
1

Το ισραηλινό περιοδικό Jerusalem Report απέλυσε γελοιογράφο του επειδή σχεδίασε τον Νετανιάχου και ακροδεξιούς βουλευτές ως γουρούνια.

Το περιοδικό του ομίλου της εφημερίδας Jerusalem Post ανακοίνωσε σήμερα ότι διαχωρίζει τη θέση του από έναν γελοιογράφο, διακόπτοντας τη συνεργασία μαζί του, καθώς αυτός παρουσίασε σε σκίτσο ως γουρούνια τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου μαζί με άλλους ακροδεξιούς βουλευτές καθώς αυτοί γιόρταζαν την ψήφιση του αμφιλεγόμενου νόμου περί «εβραϊκού έθνους-κράτους».

Πανηγυρίζοντας την υιοθέτηση του νομοσχεδίου από την Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ορέν Χαζάν, βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Λικούντ -του κόμματος του Νετανιάχου- τράβηξε μια σέλφι μαζί με τον πρωθυπουργό και άλλους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σε ένα σκίτσο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο Jerusalem Report, ο σκιτσογράφος Άβι Κατς πήρε τη φωτογραφία που έγινε πρωτοσέλιδο σε ισραηλινά μέσα, και σχεδίασε τους αξιωματούχους με γουρουνοκεφαλές.

Το σκίτσο συνοδευόταν από τη λεζάντα: «Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα», τη γνωστή φράση από το βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ «Η Φάρμα των Ζώων».


Η γελοιογραφία προκάλεσε αγανάκτηση σε κάποιους αναγνώστες στο Ισραήλ, όπου τα γουρούνια θεωρούνται ακάθαρτα και η κατανάλωσή τους απαγορεύεται από τον Ιουδαϊσμό. Κάποιοι έκαναν λόγο για αναμάσημα αντισημιτικών υπαινιγμών, που απεικονίζουν τους Εβραίους ως γουρούνια.

Το περιοδικό με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι αποφάσισε να μην δημοσιεύσει τα σκίτσα του, καθώς μερικά από αυτά, προκάλεσαν αρνητικές αντιδράσεις. «Ένα σκίτσο που παρουσιάζει τους Ισραηλινούς ηγέτες με κεφάλια γουρουνιού προκαλεί ζημιά και πρόκληση και δεν έχει καμία θέση σε καμία από τις εκδόσεις μας», ανέφερε η εφημερίδα.

Όπως ανακοίνωσε, ο Κατζ ήταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας και όχι εργαζόμενος του δημοσιογραφικού ομίλου.

Ισραήλ: Γελοιογράφος απολύθηκε επειδή σχεδίασε τον Νετανιάχου και ακροδεξιούς βουλευτές ως γουρούνια Facebook Twitter
O σκιτσογράφος Άβι Κατς.

Η Κνεσέτ ενέκρινε την Πέμπτη 19 Ιουλίου τον νόμο περί «εβραϊκού έθνους-κράτους», που ορίζει ότι μόνο στους Εβραίους αναγνωρίζεται το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στη χώρα, κάτι που πολλοί αποκάλεσαν ρατσιστική απόφαση που μετατρέπει τη χώρα σε καθεστώς απαρτχάιντ.

Ο νόμος, μεταξύ άλλων, καταργεί την αναγνώριση της αραβικής ως επίσημης γλώσσας, ισότιμης με την εβραϊκή, υποβαθμίζοντάς τη σε ένα «ειδικό καθεστώς», επιτρέποντας πάντως τη συνέχιση της χρήσης της σε κάποιους κρατικούς θεσμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια