«Μάλλον δεν είχαν πολύ χρόνο για να αντιδράσουν» -Πώς τα λιοντάρια έφαγαν ζωντανούς τους λαθροκυνηγούς

«Μάλλον δεν είχαν πολύ χρόνο για να αντιδράσουν» -Πώς τα λιοντάρια έφαγαν ζωντανούς τους λαθροκυνηγούς Facebook Twitter
2

«Ήταν μεγάλη αγέλη και μάλλον δεν είχαν πολύ χρόνο για να αντιδράσουν», λέει ο ιδιοκτήτης του πάρκου στο οποίο λαθροκυνηγοί κατασπαράχθηκαν από λιοντάρια.

Η είδηση έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση και όσο περνά η ώρα το ενδιαφέρον μεγαλώνει καθώς η σκηνή που περιγράφεται θα μπορούσε να θυμίζει κινηματογραφική ταινία.

Αρχικά είχε μεταδοθεί πως είναι τρεις οι νεκροί από τα λιοντάρια, αλλά ίσως τελικά και να πρόκειται για δύο. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσα ήταν τα θύματα των άγριων ζώων, γιατί ελάχιστα έχουν απομείνει από τις σορούς τους στο πάρκο άγριας ζωής Sibuya Game Reserve στη Ν. Αφρική.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι φύλακες ανακάλυψαν τα ανθρώπινα μέλη στο σημείο όπου βρίσκονται τα λιοντάρια ενώ ο Nick Fox, ιδιοκτήτης του πάρκου, ανέφερε σε δήλωση ότι οι λαθροκυνηγοί εισήλθαν στο χώρο αργά το βράδυ της Κυριακής ή νωρίς το πρωί.

Ήταν βαριά οπλισμένοι και στόχος τους ήταν να σκοτώσουν ρινόκερους για να αποσπάσουν τα κέρατά τους.

Τα μέλη τους εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις 4:30 μ.μ. τοπική ώρα την Τρίτη.

Ακολούθησε μια ειδική επιχείρηση κατά την οποία ναρκώθηκαν τα λιοντάρια ώστε να μπορέσουν κάποιοι φύλακες να μπουν στην περιοχή τους και να μαζέψουν ότι είχε απομείνει από το γεύμα τους: λίγα οστά και κάποια τμήματα των άκρων τους.

Στο σημείο βρέθηκαν όπλα με σιγαστήρα, ένα μακρύ τσεκούρι και κόφτες - εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν λαθροθήρες ρινόκερου.

Η αστυνομία περιπολεί στην περιοχή η οποία έχει έκταση δεκάδων στρεμμάτων σε περίπτωση που κάποιος από τους υποτιθέμενους λαθροκυνηγούς επέζησε ενώ παράλληλα ψάχνει και για τραυματίες.

Το πιθανότερο είναι πως αν υπήρχαν και άλλοι, δεν επέζησε κανείς μετά από δύο 24ωρα στην περιοχή.

Το τι έγινε εκείνη τη μέρα είναι κάτι που δύσκολα θα αποκαλυφθεί. Το πιθανότερο είναι τα λιοντάρια να εντόπισαν και να έστησαν ενέδρα στους ανθρώπους ή απλά οι λαθροκυνηγοί να έπεσαν πάνω στην αγέλη κατά λάθος.

Τα λιοντάρια είναι άλλωστε αρκετά δραστήρια το βράδυ και όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, το προτιμούν για το κυνήγι.

Σε περίπτωση που η αγέλη των λιονταριών είχε επιχειρήσει αιφνιδιαστική επίθεση, ήταν μάλλον σίγουρη η θανατηφόρα εξέλιξη για τους στόχους τους.

Εκείνο το βράδυ δεν κατάλαβε κανείς τίποτα, εκτός από έναν σκύλο.

Ένας ρέιντζερ λέει πως αργά το βράδυ ο σκύλος είχε αναστατωθεί και γάβγιζε κοιτώντας ανήσυχος προς την περιοχή των λιονταριών.

Λίγο αργότερα και εκείνος άκουσε μια αναστάτωση να προέρχεται από το ίδιο σημείο και τα ζώα να κάνουν θόρυβο, αλλά δεν έδωσε σημασία καθώς υπέθεσε πως ο σκύλος είχε κατά λάθος σημάνει συναγερμό ακούγοντας τα ζώα να μετακινούνται.

Τίποτα φαινομενικά ασυνήθιστο ...

«Ωστόσο, φαίνεται πιθανό ο σκύλος να είχε τελικά αναστατωθεί από κάτι άλλο και όχι κατά λάθος από τα λιοντάρια», δήλωσε ο Fox.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM
Η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ εξασθενεί: Οι πολιτοφυλακές, η νέα γενιά και η πιθανότητα αλλαγής

Διεθνή / Η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ εξασθενεί: Οι πολιτοφυλακές, η νέα γενιά και η πιθανότητα αλλαγής

Η ισχύς του Ιράν στο Ιράκ φθίνει. Οι νέοι Ιρακινοί απορρίπτουν τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές, ενώ η Τεχεράνη χάνει τον έλεγχο στην οικονομία και την πολιτική. Τι σημαίνει αυτό για τη Μέση Ανατολή;
LIFO NEWSROOM
Υπερτουρισμός στην Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις παραλίες λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα

Διεθνή / Υπερτουρισμός στην Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις παραλίες λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα

Οι κορυφαίοι 25 τουριστικοί προορισμοί στις ακτές της Μεσογείου και του Ατλαντικού στην Ισπανία είδαν τον τοπικό τους τουρισμό να μειώνεται κατά 800.000 τον περασμένο χρόνο, ενώ ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα αυξήθηκε κατά 1,94 εκατομμύριο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο θα μπορούσα να νιώσω συμπόνοια για τα θύματα θα ήταν εάν επρόκειτο για φτωχοδιάβολους που μπαίνουν στις προστατευόμενες περιοχές μήπως και βγάλουν μερικά χρήματα από την λαθροθηρία και καταφέρουν να επιβιώσουν. Συμβαίνει αρκετά συχνά στην Αφρική όπου, δυστυχώς, η ανακήρυξη μιας περιοχής ως προστατευόμενης (καλώς καμωμένο) δεν συνοδεύεται από το παραμικρό ενδιαφέρον για την τύχη του ντόπιου πληθυσμού στον οποίο απαγορεύεται πλέον η πρόσβαση στον πατρογονικό του "βιότοπο"... Εμείς οι Δυτικοί είμαστε μεν πολύ ευσυγκίνητοι (και πολύ σωστά) ως προς την τύχη των ζώων που απειλούνται, αδιαφορούμε όμως εντελώς για τους ντόπιους "Αραπάδες", πόσο μάλλον που αυτοί δεν απειλούνται με εξαφάνιση ως είδος, μόνο ως μεμονωμένα άτομα... Όμως, ο ακριβός εξοπλισμός των λαθροθήρων (σιγαστήρες, κλπ...) αποδεικνύει ότι πιθανότατα πρόκειται για μέλη οργανωμένης σπείρας κακοποιών. Σε αυτή την περίπτωση δεν λυπάμαι για το γεγονός ότι, για μια φορά, λειτούργησε ο νόμος των πιθανοτήτων και ο "σίγουρος" κυνηγός έγινε "σίγουρος μεζές". Αν το δούμε δε και από οικολογική άποψη, δεν υπήρξε η παραμικρή κατασπατάληση: ενώ οι λαθροθήρες θα σκότωναν ένα τεράστιο ζώο για να του κόψουν απλώς το κέρατο, τα λιοντάρια "αξιοποίησαν" πλήρως το θήραμά τους, αφήνοντας ελάχιστα απορρίμματα στο περιβάλλον.