ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαψεύδουν τον Κασιδιάρη για την αίτηση άρσης της ασυλίας του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαψεύδουν τον Κασιδιάρη για την αίτηση άρσης της ασυλίας του Facebook Twitter
9

Με σημερινή τους ανακοίνωση οι συνήγοροι του θύματος στην υπόθεση για την οποία επρόκειτο να δικαστεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασσιδιάρης, διαλύουν τον μύθο που φέρει τον βουλευτή να έχει καταθέσει αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας από τις 12 Ιουλίου. 

Συγκεκριμένα αναφέρουν: 

"... Ο κ. Κασιδιάρης αφού πολλάκις τοποθετήθηκε δημοσίως υπέρ της εν γένει κατάργησης του θεσμού της βουλευτικής ασυλίας, εν τέλει αιτήθηκε την άρση της δικής του ασυλίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, μόλις δύο εργάσιμες ημέρες πριν τη δίκη του, ενώ το προγενέστερο αίτημά του προς τον Πρόεδρο της Βουλής δεν έχει έννομες συνέπειες."

 Οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου της Χ.Α επανήλθαν πρόσφατα στην δημοσιότητα μετά και το άρθρο του Guardian που αναφέρεται στο πρόσωπο του. Ωστόσο για ακόμη μία φορά φαίνεται ότι οι "φωνές" του κόμματος και των υποστηρικτών του για το αβάσιμο των κατηγοριών που περιέχει το άρθρο, ήταν απλά για "τα μάτια του κόσμου". Εν αναμονή λοιπόν της απάντησης, που είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αργήσει να έρθει.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση: 

Εξ αφορμής του ενημερωτικού δελτίου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, σχετικά με την ποινική υπόθεση με κατηγορούμενο το βουλευτή κ. Κασιδιάρη και με αντικείμενο τη ληστεία σε βάρος του εντολέα μας δόκτορος Κωνσταντίνου Διαλυνά, που έλαβε χώρα στις 24.10.2007 στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

 

 Όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία όπου κατοχυρώνεται συνταγματικώς η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, ο κ. Κασιδιάρης, όπως και κάθε άλλος πολίτης,  φέρεται ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος για το αδίκημα της ληστείας, όχι επειδή έτσι αποφάσισε η εκτελεστική εξουσία ή οποιοσδήποτε πολιτικός φορέας, αλλά επειδή η δικαιοσύνη και εν προκειμένω ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών έκρινε, κατόπιν της διεξαγωγής ενδελεχούς τακτικής ανάκρισης, ότι βάσει των στοιχείων της δικογραφίας υπάρχουν στην περίπτωση του σοβαρές ενδείξεις ενοχής που καθιστούν αναγκαία την παραπομπή του ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών για τα κακουργήματα προκειμένου να δικαστεί για την επίδικη αξιόποινη πράξη εις βάρος του εντολέα μας.

 

 Μεταξύ των μαρτύρων του κατηγορητηρίου, που συνετάγη από τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα μέλος ή εκπρόσωπος πολιτικού κόμματος, αλλά καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Συγκλήτου αυτού, η οποία εξερχόμενη από το χώρο εργασίας της έγινε αυτόπτης μάρτυρας του βίαιου, επιδίκου συμβάντος.

 

 Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 83 του Κανονισμού Εργασιών της Βουλής των Ελλήνων, κάθε βουλευτής, από την ημερομηνία της εκλογής του, χαίρει ασυλίας, η οποία αίρεται από την Ολομέλεια της Βουλής, στην περίπτωση που το αδίκημα είναι άσχετο με την πολιτική δραστηριότητα του κατηγορουμένου και η διώξη του δεν υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα. Οι αιτήσεις της εισαγγελικής αρχής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας, αφού ελεγχθούν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υποβάλλονται στη Βουλή δια του Υπουργού Δικαιοσύνης. Οι αιτήσεις αυτές αμέσως μετά την υποβολή τους παραπέμπονται από τον Πρόεδρο της Βουλής στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Η Επιτροπή, αφού ακούσει τον Βουλευτή του οποίου ζητείται η άρση της ασυλίας, ερευνά εάν η πράξη για την οποία ζητείται αυτή συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Βουλευτή ή η δίωξη υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και σε αντίθετη περίπτωση εισηγείται την άρση της ασυλίας. Οι αιτήσεις για την άρση της βουλευτικής ασυλίας εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής μετά την υποβολή της έκθεσης της Επιτροπής.

 

 Στην προκειμένη περίπτωση, ο κ. Κασιδιάρης αφού πολλάκις τοποθετήθηκε δημοσίως υπέρ της εν γένει κατάργησης του θεσμού της βουλευτικής ασυλίας, εν τέλει αιτήθηκε την άρση της δικής του ασυλίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, μόλις δύο εργάσιμες ημέρες πριν τη δίκη του, ενώ το προγενέστερο αίτημά του προς τον Πρόεδρο της Βουλής δεν έχει έννομες συνέπειες.

 

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Κλειώ Παπαπαντολέων - Μαρίνα Δαλιάνη

                                                              

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM