«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζει η Λέσβος στον Τσίπρα- Σε αστυνομικό κλοιό ο πρωθυπουργός

«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζει η Λέσβος στον Τσίπρα- Σε αστυνομικό κλοιό ο πρωθυπουργός Facebook Twitter
1

Tη Λήμνο και τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του 14ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Βορείου Αιγαίου, που πραγματοποιείται από χθες στη Μυτιλήνη, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν με την ομιλία του πρωθυπουργού στις 19.30.

Πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού η Λήμνος όπου το πρωί θα έχει στη Μύρινα συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη και εκπροσώπους τοπικών φορέων, στο δημαρχείο.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την 130ή Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και στις 12.00 θα μιλήσει στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου, στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λέσβο για το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα «Στο Πλευρό των Νησιών - Στο Ύψος των Ανθρώπων», για την παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στις 18:00 θα έχει σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού, στο αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

Σε αστυνομικό κλοιό ο πρωθυπουργός

«Θερμή» υποδοχή με κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων ετοιμάζει η Λέσβος για την άφιξη και παραμονή του Τσίπρα στο νησί. Ωστόσο ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται προστατευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις . 

Τα μέτρα προκάλεσα έντονες συζητήσεις τις προηγούμενες μέρες καθώς ακούστηκαν διάφοροι αριθμοί ως προς το πόσοι αστυνομικοί επιστρατεύθηκαν για την φύλαξη του πρωθυπουργού. Από την αστυνομία του νησιού δεν δίνεται πάντως καμία πληροφορία για το σχέδιο προστασίας,

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι πως αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ, κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ και ένα ηλεκτρονικό δίχτυ προστασίας έχουν ρόλο στο σχεδιασμό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όλη η περιοχή γύρω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου θα είναι αποκλεισμένη για πολλές ώρες και τα μέτρα θα ενισχυθούν την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Οι κάτοικοι έχουν καλέσει σε απεργία και προχωρούν στο κλείσιμο των καταστημάτων της Λέσβου με αιτήματα την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και  τις αυξημένες προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές.

Το κάλεσμα για την  διαμαρτυρία στο σημείο που θα γίνει η ομιλία του Τσίπρα.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM