Μητσοτάκης: «Βολική συμφωνία» μεταξύ Τσίπρα και Σαββίδη

Μητσοτάκης: «Βολική συμφωνία» μεταξύ Τσίπρα και Σαββίδη Facebook Twitter
2

Για μία «βολική συμφωνία» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ιβάν Σαββίδη έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Center of Strategic and International Studies, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα, κληθείς κατά την ανοιχτή συζήτηση να σχολιάσει το περιστατικό με τον Ιβάν Σαββίδη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση αντέτεινε ότι η συγκεκριμένη ερώτηση θα πρέπει να απαντηθεί από τον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε για αθέμιτες συμφωνίες με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

«Νομίζω ότι σχετικά με τον κ. Σαββίδη, ρωτάτε το λάθος άτομο. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα για τον κ. Σαββίδη. Επειδή ήταν και εξακολουθεί να είναι σε κάποιο βαθμό πολύ κοντά μαζί του. Αυτό που εννοώ είναι ότι υπήρχε μια πολύ βολική συμφωνία μεταξύ του κ. Σαββίδη και του κ. Τσίπρα. Στην πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να εξυπηρετήσει τον κ. Σαββίδη, διαγράφοντας κάποια πρόστιμα που είχαν συσσωρευθεί σε μία από τις εταιρίες τσιγάρων του και ως αντάλλαγμα ο κ. Σαββίδης εξέφρασε ενδιαφέρον για την αγορά μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν ξεκάθαρα την κυβέρνηση», ανέφερε.

Κάνοντας λόγο για μια «νέα γενιά ολιγαρχών» που, όπως είπε, είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως το πρόσφατο περιστατικό με τον κ. Σαββίδη αποτελεί ντροπή για τη χώρα διεθνώς και τόνισε την ανάγκη για τη θεσμική θωράκιση της δημοκρατίας.

Ακόμη, υποστήριξε πως οι μοντέρνες δημοκρατίες σήμερα δεν κινδυνεύουν τόσο από τον κίνδυνο ενός πραξικοπήματος, όσο από τη διάβρωση των θεσμικών θεμελίων που αποτελούν τον πυρήνα τους.

«Και είναι καθήκον μου, αν μη τι άλλο, αυτό είναι πιο σημαντικό ακόμα και από το τι συμβαίνει στην οικονομία, να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει μια αποτυχημένη χώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τους θεσμούς της», σημείωσε.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο σημαντικότερος κίνδυνος για τις δημοκρατίες είναι αυτός ακριβώς: «η διάβρωση των θεσμικών θεμελίων που αποτελούν τον πυρήνα τους». Αυτό ακριβώς που συμβαίνει σε κάποιες δημοκρατίες τύπου Τουρκίας ή Ρωσίας. Αυτό που επιχειρείται και εδώ στην Ελλάδα. Στην περίπτωση της χώρας μας, και λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι θεσμοί αντιστέκονται, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει πολύ, αν οι δυνάμεις που επιχειρούν τη διάβρωση των θεσμών έχουν εξουσία από τον λαό. Όσο οι πολίτες απαξιώνουν τη δημοκρατία με τη ψήφο τους, την αποχή τους ή την γενικότερη στάση τους (κινήματα ανομίας, μούντζες στη Βουλή, κλπ), η δημοκρατία θα απαξιώνεται. -----
τι θεσμοι και μακακιες;;; Ο Ελληναρας της διπλανης πορτας, κατα κυριο λογο αριστεροκεντρωος - στην πραγματικοτητα νυν υπερ παντων ο διορισμος, θιασωτης του ΟΧΙ, κλπ κλπ (δεν τα λεω εγω το 62% τα λεει) δεν τον νοιαζουν οι θεσμοι κλπ. Το νοιαζει να πεφτει η συνταξη και ο μισθος απο το Κρατος.