Χιλιάδες διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία- Κρατούν ελληνικές σημαίες και χορεύουν

Χιλιάδες διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία- Κρατούν ελληνικές σημαίες και χορεύουν Facebook Twitter
LATO KLODIAN / EUROKINISSΙ
15

Χιλιάδες κόσμου έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό.

Πολίτες κυρίως από τη Μακεδονία αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας έχουν καταφτάσει με κάθε τρόπο στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία, στην ονομασία των Σκοπίων.

Λίγα μέτρα από το χώρο του συλλαλητηρίου, συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία φουσκώνουν ένα αερόστατο, προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τη Μακεδονία.

Στο αερόστατο υπάρχει μια μεγάλη ελληνική σημαία και αναγράφεται το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Ελληνικές σημαίες ανεμίζουν, ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες φορούν παραδοσιακές στολές και χορεύουν υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών.

Χιλιάδες διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία- Κρατούν ελληνικές σημαίες και χορεύουν Facebook Twitter
LATO KLODIAN / EUROKINISSΙ
Χιλιάδες διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία- Κρατούν ελληνικές σημαίες και χορεύουν Facebook Twitter

 
 
Ελλάδα
15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ποιο λες;Αυτό που κάνει 10 ευρώ και τα φασισταριά της Χ.Α. το βγάλανε πως είναι ρόλεξ με φωτοσοπιά της κακιάς ώρα;Από ωραία μέρη ψωνίζεις την προπαγάνδα σου.Μπερδεγουέη δεν το ήξερα να μην κάνω χαβαλέ με το πόσο κουκουρούκου είναι η όλη φάση "παραδοσιακή φορεσιά με μοδάτη τσάντα".
Και που ξέρεις ποιος είναι ο ηγέτης μου εμένα;Επειδή μια ζωή έχεις μάθει να είσαι σε ένα κόμμα πρέπει να είμαστε και εμείς;Προς το παρόν αποφασίστε για το ΚΚΣύρίας αν είναι οπορτούνες.
Ό'τι να'ναι.Όσο "ακομμάτιστο" ήταν το χθεσινό συλαλλητήριο επειδή δεν ήταν εκεί συγκροτημένη σαν φορέας η ΝΔ,οι ΑΝΕΛ ή οι ΧΑ,άλλο τόσο ακομμάτιστος είσαι κι εσύ.Άσε που έχεις δώσει δείγματα στο παρελθόν(αλλά και 2 σχόλια παραπάνω)σε ποιον χώρο κινείσαι.
Δεν μου απαντάς. Το ΚΚΣυρίας έκανε σωστά που υποστήριξε τον Άσαντ ή όχι;Εξίσωση της Νδ με τους Ανέλ και της Χα. Να σε ενημερώσω όμως ότι και το 64% των ψηφοφόρων του Σύριζα είναι ενάντια στη σύνθετη ονομασία.Ακόμα και μια μερίδα των ανταρτών του ΔΣΕ Τιτοικούς αποκαλούσαν, κάτι τύπους που είχαν τις ίδιες απόψεις με εσένα.
Δεν νιώθω την ανάγκη να απαντήσω σε-εκτός τόπου και χρόνου και προβοκατόρικα διατυπωμένες-ερωτήσεις για το ΔΚΚ.Αν έχεις απορίες ή αντιρρήσεις στείλε επιστολή στο ΚΚΕ ή διάβαζε κανάν Ριζοσπάστη ή παρακολούθα το πόρταλ του 902.Όσον αφορά την ονομασία(για την οποία γίνεται επιμελώς όλος ο ντόρος για να κρυφτούν ευρύτερα γεωπολιτικά σχέδια),βάλτα με τους ταγούς σου,σημερινούς-χθεσινούς και προγόνους τους,είτε φυσικούς είτε ιδεολογικούς.Δεν καθόρισα εγώ τα σύνορα της Μακεδονίας μετα την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας,ούτε το ΚΚΕ ούτε ο ΔΣΕ,δεν ασκήσαμε εμείς εξωτερική πολιτική,ούτε βάλαμε πλάτη στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας,ούτε χώσαμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.Έχουμε σταθερή θέση εδώ και δεκαετίες,πριν καν γεννηθώ εγώ.
Βαρέθηκα να σου απαντώ. Μια ζωή για προβόκατορες μιλάτε.Αλλά αυτό συμπεραίνεται δεκαετίες πριν όταν και τους αντάρτες σας κυνηγήσατε, απομονώσατε και βασανίσατε.
Καθαρά πληροφοριακά, αν έκανες αντίστοιχο σχόλιο κάτω από το άρθρο για την γιορτή της Ασούρα, που νεαροί άνδρες αυτομαστιγώνονται δημοσίως με λεπίδες, θα σε λέγανε φασίστα. Καλώς ή κακώς τα έθιμά μας αυτά είναι. Και αν θέλουμε να υπάρχουμε στον χάρτη ως Έλληνες θα πρέπει να τα διατηρήσουμε.
Αν τα έθιμά μας είναι 80-100 χρόνια μετά να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα αδερφέ je suis anthellin.Realpolitik είναι να παίζεις με την τράπουλα που έχεις μπροστά σου.Όχι οπότε δεν γουσταρεις το χαρτί να το ρίχνεις στο τσάμικο. Δατ ιζ Γιάνις Γουέι.Να με συμπαθας αλλά θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε στον χάρτη μόνο αν αντιδρούμε σε πρώτο χρόνο. Όχι 100 χρόνια μετά...
Όπως πολύ σωστά έγραψε και ένας άλλος σχολιαστής... Η Μακεδονία είναι Ελληνική, εκτός από τα Λιμάνια, τα Αεροδρόμια, το Χρυσό, τις παραλίες, τα Τρένα, τη ΔΕΗ, το κέντρο της Αθήνας και τους μισθούς που είναι Βουλγαρίας...