Στο 26% εκτινάχθηκε η ανεργία

Στο 26% εκτινάχθηκε η ανεργία Facebook Twitter
1

Αλματώδη αύξηση παρουσίασαν τα ποσοστά ανεργίας το τελευταίο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Το ποσοστό των ανέργων εκτινάχθηκε στο 26%, από 24,8% που ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2012, και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.295.535! Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 5,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2012 και κατά 26,3% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011!

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στους νέους, ηλικίας 15-24 ετών (57,8%), και δη στις γυναίκες που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αφού το 65% είναι άνεργες. Γενικότερα, όμως, οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ανεργία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό ανεργίας των γυναικών φτάνει το 29,7%, ενώ των ανδρών το 23,3%.

Στο μεταξύ, μειώθηκε και ο αριθμός των απασχολουμένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 6,4% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011, και ο αριθμός των απασχολούμενων διαμορφώνεται σε 3.681.926 άτομα.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM
Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

Ελλάδα / Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

«Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, το 2010 έχουν γίνει μεγάλα έργα στη Σαντορίνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις και στον Αθηνιό και στο παλιό λιμάνι και στην Οία» εξήγησε ο κ. Λέκκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια