Άδωνις προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε άθεοι και δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε για την Εκκλησία

Άδωνις προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε άθεοι και δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε για την Εκκλησία Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, είπε ότι συνιστά «ονείρωξη» που θα οδηγήσει σε μια ακόμη τραγωδία την κυβέρνηση.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τρομερά μεγάλη υποκρισία» και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση, αντί να επιδιώξει συναινέσεις και χαμηλούς τόνους, «έφτιαξε ένα νομοσχέδιο, όσο πιο αριστερό μπορούσε, για να ικανοποιήσει το εσωκομματικό της ακροατήριο» και για να εξισορροπήσει τους πανηγυρισμούς για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, «με την δήθεν προάσπιση των δικαιωμάτων των διεμφυλικών». Ο Α. Γεωργιάδης είπε ακόμη, ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι τα «ψηφαλάκια στην Αριστερά» και όχι τα δικαιώματα των διεμφυλικών.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη στάση των ΑΝΕΛ. «Ακούσαμε τον κ. Παπαχριστόπουλο να δηλώνει ότι είναι κωμικές οι αντιδράσεις στο νομοσχέδιο. Δηλαδή, τον κ. Δ. Καμμένο και τον κ. Κατσίκη τους χαρακτήρισε κωμωδία! Αλλά δεν μας δίνει μια λογική εξήγηση, γιατί οι ΑΝΕΛ πριν από μία εβδομάδα δήλωναν δημοσίως στη Βουλή ότι είναι αντίθετοι σε αυτό το νομοσχέδιο και ξαφνικά ανακάλυψαν πόσο σημαντικό νομοσχέδιο είναι. Τι άλλαξε; Προφανώς η κάλυψη του κ. Τσίπρα στον κ. Καμμένο στο θέμα Γιαννουσάκη, για το θέμα Μαρινάκη, για το θέμα της ρουλέτας και του καζίνο. Το καταλαβαίνει και το τελευταίο καφενείο της χώρας ότι έχει γίνει πολιτική ανταλλαγή» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «ο Πάνος Καμμένος απόσχει της συζητήσεως και πήγε στη Βραζιλία για να ενδυναμώσει την αμυντική μας συνεργασία, αλλά η Βραζιλία είναι η κατεξοχήν χώρα που γίνονται οι εγχειρήσεις αλλαγής φύλου».

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Εκκλησία, ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά ρατσιστικά άρθρα» για το πώς «τόλμησε» η Εκκλησία να εκφράσει άποψη. «Δηλαδή, ζούμε σε μια χώρα που άπαντες μπορούν να έχουν άποψη, σεβόμαστε δικαιώματα των διεμφυλικών -και καλά κάνουμε- αλλά αρνούμαστε το δικαίωμα στην Εκκλησία, στην Ιερά Σύνοδο, να εκφράσει άποψη για ζητήματα που πρωτίστως την αφορούν, δηλαδή για ζητήματα της πίστεως» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Εμείς πιστεύουμε και σεβόμαστε τις απόψεις της Εκκλησίας, ως ορθόδοξοι χριστιανοί. Εσείς που είστε διακηρυγμένοι άθεοι, εσείς που ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι είναι άθεος, πήγε στο Άγιο Όρος και έμεινε δέκα λεπτά με την εικόνα. Δηλαδή, εγώ άμα σέβομαι την άποψη της Εκκλησίας, το κάνω για τις ψήφους και ο Τσίπρας δηλωμένος άθεος που έμεινε δέκα λεπτά με την εικόνα της Εκκλησίας, δεν το κάνει για τις ψήφους;» είπε ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό.

«Άθεοι είστε και δεν έχετε δικαίωμα εσείς να μιλάτε για την Εκκλησία. Για την εκκλησία έχουμε δικαίωμα να μιλάμε εμείς που την σεβόμαστε και την αγαπάμε. Εσείς δεν έχετε καμία δουλειά με την Εκκλησία» επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης και απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης: «Αν είσαι άθεος κύριε Κοντονή να βγεις και να το υπερασπιστείς, όχι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Η ΝΔ έχει καταθέσει την δική της πρόταση, που είναι σύμφωνη με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν έχει κανένα λόγο η δική μας χώρα να πρωτοτυπήσει πέραν της αποφάσεως αυτής».

 

«Δεν θα κάνω θεολογική συζήτηση με τον κ. Γεωργιάδη για τα θέματα που έθεσε περί Ιεράς Συνόδου, αθείας κλπ. Εμείς είμαστε με την Οκτωβριανή επανάσταση. Δεν είμαστε με τον Στάλιν. Αυτό το κατάλαβαν μέχρι και Εσθονοί βουλευτές και μας έστειλαν συγχαρητήρια επιστολή. Εσείς εδώ, το έχετε καταλάβει;» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος απαντώντας στα περί όψιμου και υποκριτικού ενδιαφέροντος για τα δικαιώματα των διεμφυλικών, έσπευσε να επισημάνει ότι από το 1968 σε αυτή τη χώρα υπήρχε το ΚΚΕ εσωτερικού, το οποίο έδινε αγώνα για σοσιαλισμό με ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινο πρόσωπο.

«Ήταν αυτό το κόμμα που υπερασπιζόταν τις κινητοποιήσεις, σε όλη την Ευρώπη, για δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε ότι η Δεξιά πάσχει από στερεότυπα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
1η παρατήρηση: σε όλο και περισσότερο κόσμο το άθεος σημαίνει μυαλό με γρανάζια που γυρίζουν, ενώ το πιστός πρόβατο. Ευχαριστούμε (αν και δεν ε΄συμπαθώ τον ΣΥΡΙΖΑ).2η παρατήρηση: όταν η εκκλησία κάνει ό,τι περνάει απ'το χέρι της ώστε να μην αποκτούν δικαιώματα όσοι δεν θέλουν να την ακολουθούν, όχι μόνο έχουμε δικαίωμα να μιλάμε γι'αυτήν αλλά και να την πολεμάμε με κάθε μέσο. Εγώ πολεμάω το σδικαίωμα του χριστιανού να κάνει θρησκευτικό γάμο; Αυτή γιατί πολεμάει το δικό μου να κάνω πολιτικό γάμο;3η παρατήρηση: Νέα Δημοκρατία, φιλελεύθερο ευρωπαϊκό κόμμα. Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;
Αυτό που ο καθένας προβάλλει σα δικαιολογία για να καταψηφίσει τα νομοσχέδια υπέρ των μειονοτήτων την τάχα μου προφύλαξη των πραγματικών ενδιαφερόντων τους, τη στιγμή που οι ίδιες οι μειονότητες είναι απ' έξω και διαμαρτύρονται υπέρ της ψήφισής του.