Ο Τζανακόπουλος καλύπτει τον Κουρουμπλή: Έκανε αυτό που έπρεπε, εφαρμόσαμε σχέδιο 16 λεπτά μετά το ναυάγιο

Ο Τζανακόπουλος καλύπτει τον Κουρουμπλή: Έκανε αυτό που έπρεπε, εφαρμόσαμε σχέδιο 16 λεπτά μετά το ναυάγιο Facebook Twitter
1

 

Ερωτηθείς σχετικά με το ατύχημα με την πετρελαιοκηλίδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε  στον ΣΚΑΪ ότι «πρόκειται για περιστατικό που έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα» και τόνισε πως «κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας για να βελτιωθεί η κατάσταση όσο το δυνατόν συντομότερα, η κινητοποίηση παρά τα όσα ακούστηκαν υπήρξε άμεση».

 

Είπε ότι δεν θα σχολιάσει εν μέσω μιας επιχείρησης για την απορρύπανση για την επικοινωνιακή διαχείριση και υπογράμμισε ότι το έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης του ατυχήματος και των συνεπειών του μπήκε σε λειτουργία άμεσα, μόλις 16 λεπτά μετά το ατύχημα. «Γίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, η κατάσταση βελτιώνεται καθημερινά», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Προσέθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα το έχει ανακοινώσει ο υπουργός και πως η σύσκεψη που έγινε στο Μ. Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό αφορούσε στην πολιτική διαχείριση του ζητήματος και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες από τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Στο ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση Κουρουμπλή, ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι εν μέσω μιας προσπάθειας μιας επιχείρησης να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το μείζον δεν είναι η απόδοση ευθυνών. Προσέθεσε ότι ο κ. Κουρουμπλής κινητοποίησε τους μηχανισμούς και από εκεί και πέρα στο τέλος της κρίσης αυτής, στο τέλος της διαχείρισης θα αποτιμήσει ο πρωθυπουργός, όπως αποτιμά τις επιδόσεις για όλους τους υπουργούς. «Αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. Ο κ. Κουρουμπλής έκανε αυτό που έπρεπε, κινητοποίησε τον μηχανισμό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και νομίζω ότι η διαχείριση της κατάστασης επιχειρησιακά είναι η βέλτιστη».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM